Beauty

Prištići na dekolteu muče mnoge žene - ovo su 4 najčešća razloga - i rješenja

  • Ljeto je pred vratima, temperature su sve više, a odjeća sve laganija i „otvorenija“
  • Naravno da se ne osjećamo ugodno ako imamo prištiće na dekolteu
  • Pogledaj koji su razlozi za tu neugodnu pojavu i kako se riješiti dosadnih prištića

Nikako se ne možeš riješiti prištića u području dekoltea? Možda je jedan od ova četiri najčešća razloga uzrok tvojoj nevolji…

Sport

Puno se baviš sportom i zbog toga se i puno znojiš? U kombinaciji sa sportskim grudnjakom (koji usko leži) nastaje najbolja podloga za prištiće. Zbog toga odmah nakon treninga skini sportski grudnjak te očisti kožu. Međutim, budi oprezna: pošto je tvoja koža u području dekoltea nježnija od kože lica, ne smiješ koristiti snažna sredstva protiv prištića i nečistoća kože. Radije koristi blagu vodicu za lice ili lagano mlijeko za čišćenje.

Ako je sportski grudnjak preuzak (to vrijedi i za normalne grudnjake), također može iritirati tvoju kožu i umnožiti prištiće.

Možda vas zanima Ako češće jedeš ovih 12 namirnica, imat ćeš više kolagena i tvoja koža će biti mladolikija Rubrika Life&style Life&style

Kosa

Imaš dugu kosu koja ti pada do grudi? To također može biti razlog za to da se ne možeš riješiti prištića na dekolteu. Ulje ili proizvodi za njegu kose mogu se prenijeti sa kose na tvoju kožu te je nadražiti. Rješenje je jednostavno: veži kosu.

Pogrešni proizvodi

Krema za sunčanje ili krema za tijelo: mnogi proizvodi mogu iritirati tvoju kožu. Najbolje za tvoj dekolte je da koristiš proizvode koji nemaju ulja, odnosno takozvane nekomedogene proizvode koji neće začepiti pore.

Prekomjerno znojenje

Ne znojiš se samo dok se baviš sportom. Ovisno o tome kakav smo tip, svakodnevno se znojimo više ili manje. Kako ne bi dobila prištiće zbog znojenja, moraš paziti na to da su ti posteljina i odjeća u kojoj spavaš od materijala koji diše.

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari zbog kojih ti je koža najednom tako suha Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0