Life&style

7 trikova za lijepe grudi: uz ove savjete s ponosom ćeš pokazati dekolte

  • Sve su grudi različite i nisu zbog toga neke više, a neke manje lijepe
  • Težiš li pak da tvoje budu čvrste, zategnute, a opet meke na dodir, baršunaste kože ni to nije nemoguće
  • Evo nekoliko trikova za njihovu pravilnu njegu 

Uvuci trbuh, izbaci grudi, imat ćeš puno udvarača, ponavljale su naše bake! Dok bi nas gledale, možda smo i uvlačile trbuh, no pred kompom ili uz mobitel, sjedimo pogrbljeno i ne pazimo na ono što se zove 'pravilno držanje'. Osim što je ključno za kralježnicu i spas od bolova u leđima, pravilno držanje važno je i za naše grudi koje uglavnom čine meko masno i vezivno tkivo te mliječne žlijezde - prsni mišići prestaju tamo gdje počinju grudi.

1. Nekoliko vježbica, ma samo 2 puta tjedno

Zato je važno barem pravilnim držanjem odmoći gravitaciji koja ih nužno spušta prema dolje. I prsne, pektoralne mišiće vrijedi učvrstiti da grudi pridržavaju odozdo. Na njima treba raditi barem dva puta tjedno. Idealna vježba je prsno plivanje, ali za to nam je potreban bazen. Dobri su i sklekovi, ali njih može izvesti samo mali broj žena. Mi ostale možemo krenuti s laganijom varijantom skleka - dok klečimo na koljenima, spuštamo se na rukama prema tlu. Ili je tu vježba plank, nevjerojatno popularna u posljednje vrijeme - YouTube je pun plankova. Dobra vježba je i ono što možemo napraviti svakih nekoliko sati ispred kompjutora ili televizora: uspravimo se, ruke stisnemo jednu o drugu na prsima kao da se molimo i to ponovimo nekoliko puta.

2. Pravilna njega za nježnu kožu

Bez obzira jesu li grudi male ili velike, koža grudi mora biti nježna i njegovana. Nastojte kožu dekoltea njegovati jednako tako predano i regularno kao i kožu lica. Svako jutro izmasirajte dekolte kremom i, ako je to potrebno, riješite se prištića ili mitisera.

* Tanka, nježna, osjetljiva koža: upotrebljavajte iste kreme ili losione kao i za lice i veoma nježni sapun visoke pH vrijednosti koji neće isušiti kožu. Ukoliko želite upotrijebiti sredstvo za peeling, odaberite najnježnije.

* Izmjena hladne i tople vode pri tuširanju stilmulira cirkulaciju i tako učvršćuje vezivno tkivo. Jedan od najboljih trikova za jedre grudi.

* Masaža kože dekoltea i grudi nježnom, prirodnom četkom kružnim pokretima učvršćuje kožu.

Možda vas zanima Nije do tvoje loše sreće: jedna stvar koja ti se stalno događa ima sasvim logično objašnjenje! Rubrika Life&style Life&style

* Kad navečer nanosimo dobru noćnu kremu na lice, učinimo to istovremeno i s dekolteom. Kreni od grudi prema gore, prema vratu, i kružno prema sredini tijela. Imat ćete nježnu, baršunastu kožu i ubrzati cirkulaciju, što je važno za elastičnost kože.

* Kad želiš da ti grudi izgledaju specijalno jedro - barem jednokratno - jer navečer izlaziš van i odlučila si obući jako dekoltiranu haljinu, nabavi specijalni serum ili masku koja pomaže da 'živnu', kratkotrajno se podignu i izgledaju što bolje. Ti preparati hrane kožu i kratkotrajno je doista zategnu, a neki se hvale i specijalnim sastojcima koji obnavljaju i pomlađuju stanice kože.

* Nikako zaboraviti ono što kožu najbolje čuva od starenja: dobra dnevna krema s visokim zaštitnim UV faktorom. Spriječit će starenje i tamne fleke, neželjenu pigmentaciju.

3. Ponekad trebaš adut iz rukava

Kad su se pojavili Wonderbra push up grudnjaci, inače kanadski izum kojim se u toj zemlji jako ponose, postali su preko noći senzacija, najtraženija roba na tržištu. Danas ih dakako rade sve velike tvrtke donjeg rublja jer doista pomažu! Oni grudi podignu i istovremeno malo stisnu sa strane i efekt je doista čudesan. Postoje je i silikonski umeci za svaki običan grudnjak. Najpraktičniji su grudnjaci s naramenicama koje se mogu skinuti ako je potrebno ili postaviti u križ na leđima kad je grudima nužna jača potpora. Oni silikonski, samoljepivi držači koje se postavlja ispod grudi doista mogu pomoći ženama s manjim grudima, do broja 2 ili oznake B, veće grudi neće pridržavati kako treba.

 | Autor:

4. Mala noćna pomagala za grudi

Raspitaj se kod prijatlejica, pa nam javi! Zanima nas koliko ih je nabavilo specijalne grudnjake za spavanje ili silikonski jastučić (Dekollete-Pads) koji se stavlja na dekolte između grudi prije spavanja. Oni su u Sjedinjenim državama veliki hit! Pomažu prvenstveno ženama s velikim grudima ili ženama određenih godina da se ujutro ne probude sa 'zgužvanom' kožom dekoltea. Kad je koža pritisnuta, ostaje glatka. Da se ujutro ne budimo s utisnutim 'faldama' od spavanja na koži dekoltea, pomaže i tanki jastuk.

5. Da dekolte zabljesne - doslovno

Ako želite dekolte blistave kože, upotrijebite šminku. Postoje losioni ili ulja sa shimmerom koji se presijava i koža automatski izgleda mlađe i blistavije. Istovremeno, oni hrane kožu, izglađuju sitne bore i koža najednom postaje svježija. Svaku vrstu sjajila ili glitera najbolje je nanijeti na kožu ispod vrata, sve do polovine grudi, naročito ako voliš jako izrezani grudnjak, koji se stručno naziva 'balconnette', balkončić.

 | Autor:

6. Bez prigovora, molimo: hladni tuš je zakon

Nemoj slučajno promrmljati da hladnu vodu na tijelu ne možeš podnijeti. Elastičnost kože grudi s godinama se drastično smanjuje jer se smanjuje količina kolagena i elastina u koži. A najčešće, na žalost, žene s godinama dobiju i ponešto na težini, pa ta smanjena količina kolagena mora nositi veću težinu. Slijedite točno ovaj savjet: pet do deset sekundi kružnim pokretima ohladite grudi, a potom ih ponovno zagrijte tuširanjem toplom vodom čitavu minutu. Ponovite od tri do pet puta pri svakom tuširanju. Posljednja voda prije brisanja mora biti hladna.

via GIPHY

7. Grudi nakon poroda

Grudi nisu samo ukras ženskog tijela, one imaju i sasvim konkretnu zadaću. Zato i jesu podložne mjesečnim promjenama količine hormona u ženskom tijelu. Ponekad malo nateknu i znaju biti čak bolne, a onda se opet smanje. Za vrijeme trudnoće, a još više za vrijeme dojenja, žena može doživjeti čudo - velike jedre grudi kakve nikad nije imala. Ponekad košarice skoče s veličine B na D. Tad svakako treba nabaviti dobru kremu protiv strija koja će pomoći vezivnom tkivu i koži. Izbjegavati bradavice da ne postanu isuviše mekane i ne popucaju kad počne dojenje. Za bradavice trudnih žena i onih koje doje postoje specijalne lanolinske kreme koje će spriječiti bolne ragade i ranice.

Photo: None

Komentari 0