Life&style

Nije do tvoje loše sreće: jedna stvar koja ti se stalno događa ima sasvim logično objašnjenje!

  • Što je mobitel skuplji, veće su šanse da padne na ekran?
  • Jedni govore da je to zbog loše sreće, drugi zbog čiste fizike
  • Otkrili smo zašto se ovo događa novim mobitelima

Možda ti ovo ne moramo govoriti i vjerojatno si sama primijetila da ljudi ne mogu maknuti pogled sa svojih mobitela. Baš iz tog razloga ih svugdje nosimo i koristimo ih čak i u najčudnijim situacijama. No, jesi li primijetila koliko je puta tvoj novi mobitel pao i završio na ekranu? Može li se ovaj fenomen usporediti s kruhom koji uvijek pada na krivu stranu?

Postoji razlog svemu ovome. Robert Matthews, fizičar na Sveučilištu Aston, otkrio je kako su glavni krivci većinom materijali od kojih je tvoj novi mobitel napravljen. Iako si najčešće u zabludi da je to zbog loše sreće, otkrivamo ti kako fizika igra glavnu ulogu u ovom slučaju. Utvrdilo se da ako mobitel držiš labavo u jednoj ruci s prstima ispod središta gravitacije mobitela (najčešće prilikom tipkanja poruka jednom rukom), veća je šansa da se mobitel okrene preko vrhova tvojih prstiju. Duljina, gravitacija i kut mobitela tijekom pada igraju važnu ulogu. Tako da, sljedeći put kada ti ekran pukne nemoj kriviti Murphyjev zakon ''Sve što mora poći po zlu, poći će'', već okrivi fiziku.

 | Autor: Freepik Freepik

Jasno nam je da ti mobitel predstavlja prijatelja i da gotovo nitko ne može bez njega. To je razlog zbog kojeg ti puknuti ekran može uništiti cijeli dan ako nemaš pravu opciju za popravak. Nema gore stvari nego kada svoj novi mobitel razbiješ prvi dan nakon kupovine. A to će ti se najvjerojatnije dogoditi dok ga još nisi ni otplatila pa će ti nabavljanje zamjenskog biti prava muka. Srećom, postoji rješenje. UNIQA osiguranje ti nudi zaštitu od iznenadnog puknuća i loma ekrana.  Ako ne znaš odakle krenuti, istraži ponude osiguranja koje su ti dostupne online. To može biti tvoj spas u kriznim situacijama, a ukoliko ti se dogodi šteta možeš je prijaviti u svega par koraka na njihovoj stranici. Nakon što osiguraš mobitel, nastavi ga bezbrižno pokazivati svojim frendicama bez straha da će ti se dogoditi ono najgore. 

Kako možeš ublažiti posljedice?

  • Sljedeći put kada kupiš novi mobitel sačuvaj si živce i odmah ga osiguraj.
  • Izbjegavaj stavljanje predmeta na ekran.
  • Nabavi zaštitnu foliju ili maskicu koja će ublažiti udarac
  • Uvijek spremaj mobitel na sigurno mjesto.
  • Ne ostavljaj tekućinu u blizini mobitela. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0