Life&style

Ako ti uvijek nedostaje mjesta u zamrzivaču samo upotrijebi ovu inteligentnu tehniku

  • Naši zamrzivači ponekad su toliko natrpani da u njih ne možemo ugurati omiljene proizvode koje se nalaze na sniženju
  • Kako ne bi propustila povoljnu kupnju, radije napravi mjesta u zamrzivaču 
  • Većinu hrane, od umaka do rezanog povrća i voća, možeš upakirati u velike vrećice za smrzavanje a moraš pripaziti samo na jednu stvar

Imaš viška odrezaka ili si napravila veliki broj knedli koje bi mogla iskoristiti za drugi put, ali u svome zamrzivaču jedva ima mjesta tek za komad ne veći od pljeskavice? Ako je ovakvo stanje po tvoj zamrzivač kronično, a previše ne pomaže rješavanje suvišnih pakiranja, onda je vrijeme da primijeniš odličan trik zbog kojeg ćeš uvijek imati mjesta u zamrzivaču.

Možda vas zanima Jesi li sigurna da si izbjegla svih 7 pogrešaka koje radimo sa smrznutim povrćem? Rubrika Life&style Life&style

Bez obzira na to što stavljaš u svoj zamrzivač, pravilo je da to bude – plosnato. Kada dođe vrijeme za stavljanje namirnica u zamrzivač, razmisli kako ih možeš pohraniti vodeći se ovim pravilom.

Ako se radi o umaku, nasjeckanom voću ili povrću ili bilo kakvoj drugoj namirnici koja dolazi u velikom pakiranju razmisli kako možeš uz pomoć velikih vrećica za zamrzavanje upakirati u plosnate blokove.

Iako možda nisi naviknula zamrzavati hranu na ovaj način, bit ćeš oduševljena uštedom prostora i dostupnosti namirnica. Na ovaj način bolje se iskorištavaju kutevi zamrzivača, ali i prostor koji nećeš zagušiti okruglim posudama ili hrpama nasjeckanog povrća. 

Ako se odlučiš za plosnate blokove, svakako ne zaboravi obilježiti radi lakšeg raspoznavanja kako hrana može promijeniti svoj izgled nakon zamrzavanja. 

No, ne može se sva hrana ugurati u plosnate bloke. Ako zamrzavaš hranu poput repova jastoga ili neki fini desert razmisli o kupnji prigodnih posuda za skladištenje ili dodavanju još jedne police za takve namirnice. 

Možda vas zanima Kuhanu tjesteninu možeš smrznuti i ponovno jesti - evo kako Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Još uvijek smatraš kako nemaš dovoljno mjesta? Svakako ne zaboravi izvaditi posude za led, posebno za vrijeme zimskih mjeseci. 

Ako i to nije dovoljno možda je stvarno vrijeme da uložiš u nešto veći zamrzivač. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0