Life&style 19. lipnja 2020.

Kako jednom zauvijek izbjeći razočarenje smrznutom pizzom? Najprije zanemari uputstva, a onda napravi ovo...

Shutterstock/Instagram.
  • S vremena na vrijeme volimo si priuštiti 'comfort food', a pizza se nalazi visoko na popisu
  • Najjednostavnije je onda posegnuti za smrznutom pizzom koja je gotova za 20 minuta, no, nisu svi zadovoljni rezultatom
  • Kulinarski znalci otkrili su kako dobiti savršeno pečenu pizzu, a to znači zaboraviti na sva uputstva za pripremu s pakiranja

Vrući topljivi sir s dodacima na hrskavom tijestu u manje od 20 minuta zvuči sjajno. Nije tajna, volimo smrznute pizze jer omogućuju brz i ukusan obrok, ipak u trenutku kada ih vadimo iz pećnice ponekad sasvim ne ispune naša očekivanja. Tajna je, kažu kulinarski znalci, u tome da prilikom pripreme u potpunosti zanemariš uputstva na kutiji. Tako će tvoja smrznuta pizza naposljetku ispasti baš savršena. 

Poznato je upozorenje da pizzu održavaš smrznutom tik pred stavljanje u pećicu? Slobodno zaboravi na njega. A zatim sugestiju da zagriješ pećnicu na 175 stupnjeva? Također zanemari. Prije nego što odbacimo sve sugestije proizvođača krenimo prema koracima koji će zauvijek promijeniti pripremu smrznute pizze. 

Prije pečenja odmrzni pizzu

Suprotno uputstvima, pizzu je najbolje odmrznuti prije pečenja. Međutim, kako ne bi riskirala zarazu postoji jedini pravilni način kako da to napraviš. Svoju odabranu najdražu pizzu najbolje je ubaciti u hladnjak preko noći

Toplinu pećnice pojačaj na najjače

Sljedeći korak je zagrijavanje pećnice na maksimalnu temperaturu. Tako se oponaša okoliš u kojem se peku pizze u pizzerijama, točnije u krušnim pećima gdje temperature mogu doseći između 700 i 1000 stupnjeva. Vrlo visoka temperatura omogućit će da kora postane hrskava, ali bi trebala pripaziti prije nego što bilo koji od dodataka izgori. Dok se pećnica zagrijava pizzu slobodno premaži s malo maslinovog ulja i po želji češnjakom. Ukoliko ne posjeduješ specijalni protvan za pečenje pizze, smrznutu pizzu stavi direktno na rešetku. Na tako visokoj temperaturi ne zaboravi skratiti vrijeme pečenja pizze i to na osam minuta

 

 

Komentari 0