Life&style

Kuhanu tjesteninu možeš smrznuti i ponovno jesti - evo kako

  • Kad skuhamo previše tjestenine, ona često završi u smeću, a doista ne bismo trebali bacati hranu
  • No ostatke špageta i druge tjestenine možemo zamrznuti, ima to čak i svojih prednosti
  • U zamrzivaču može potrajati i do tri mjeseca, ali treba znati kako je zamrznuti i odmrznuti

Da, poriv da uvijek skuhamo više "da netko ne bi ostao gladan" poznat je mnogima od nas. Što ne mora biti nužno loše, ako se ostaci ručka mogu pojesti za večeru ili sutradan. No hladnu tjesteninu, posebno ako je ponestalo umaka, ukućani se baš ne guraju jesti, zar ne? No, jednako je šteta istresti je u kantu za smeće. Možeš ju podgrijati, no i tu postoji caka. No, rješenje je pri ruci - jednostavno je zamrzni. Dobro će ti doći idući put kad trebaš na brzinu skuhati ručak. Evo što učiniti...

Možda vas zanima Evo što napraviti na blagajni kad imaš jednu stvar za kupiti, a osoba ispred tebe ima puna kolica Rubrika Life&style Life&style

Korak 1: Skuhaj tjesteninu da bude al dente

Zamrznuti se može bilo koja vrsta tjestenine, ali način na koji ćeš je skuhati čini veliku razliku. Naime, trebala bi je skuhati tako da ostane al dente. Ako su špageti ili tjestenina bilo kojeg drugog oblika premekani, gnjecavi ili sljepljeni, neće dobro podnijeti podgrijavanje kasnije. Preporuča se i dodati im malo maslinovog ulja dok su još vrući da se ne pretvore u veliku grudu tijesta.  

Baš kao Talijani! Uz ovih sedam savjeta kuhanje savršene tjestenine će te uvijek poći za rukom

Korak 2: Pravilan način da je zamrzneš

Pasta se mora potpuno ohladiti prije no što je staviš u posude ili vrećice za za zamrzavanje. Također, tjesteninu možeš rasprotrdi u tankom sloju na papir za pečenje i tako je zamrznuti pa gad se sasvim stvrdne staviti je u posude ili vrećice. 

via GIPHY

Korak 3: Kako otopiti pastu

U zamrzivaču kuhana tjestenina može stajati do tri mjeseca. Kad je otapaš prvo je iz zamrzivača premjesti u hladnjak. A zatim ubaci nakratko u kipuću vodu ili podgrij u mikrovalnoj pećnici. Možeš je dodati i izravno u juhu, varivo ili neko drugo jelo u koje ide, ali pred sam kraj kuhanja. Naime, vrlo malo treba da tjestenina od podgrijane postane prekuhana. 

Photo: Pixabay

Komentari 0