Life&style

Ako se tuširaš svaki dan, ova 3 dijela tijela sigurno pereš prečesto

  • Čini nam se da je logično da što se više tuširamo to bolje
  • Ako ti je navika, a vjerojatno jest, da se svaki dan opereš od glave do pete, barem bi mogla preskočiti sapun na nekim dijelovima
  • Otkrivamo ti i na koji način bi se trebala tuširati kako bi cijeli dan imala više energije

Vjerojatno si čula kako nema potrebe prati kosu svaki dan – osim ako se baš nisi okupala u znoju. Međutim, čak i tada bi trebala preskočiti šampon… Ali, što je s ostatkom tijela? Čini se kako je logično da što se više tuširamo, to bolje. No, ispada da se ne trebamo sapunati i prati toliko često koliko mislimo. 

Ruke i noge ne proizvode mnogo ulja, tako da svakodnevno pranje sapunom čini kožu supersuhom. Čuvaj sapun za masne dijelove tijela koji ne mirišu baš najbolje: pazuh, stražnjicu i stopala. Najiznenađujuće mjesto koje bi trebala prestati prati sapunom? Prepone! Premda je dobra ideja prati se „tamo dolje“ zbog sanitarnih razloga, žene i muškarci mogu se odreći sapuna i koristiti samo vodu. 

Možda vas zanima Oprez! Ovih 6 pogrešaka pri tuširanju može prilično naštetiti tvojoj koži lica, upozoravaju dermatolozi Rubrika Beauty Beauty

Inače, svakodnevno jutarnje tuširanje mnogim ljudima daje osjećaj da su budniji – kao i da s više energije kreću u novi dan. Jesi li ikada pomislila da „pogrešno“ tuširanje može imati suprotni efekt?

via GIPHY

Ako se ujutro tuširaš isključivo toplom (ili čak vrućom) vodom, onda tu naviku moraš promijeniti. Naravno da je ugodnije tuširati se toplom vodom. Osobito ako nakon toga opet možeš malo prileći.  Međutim, jesi li znala da neki liječnici savjetuju pacijentima da se prije spavanja tuširaju topolom vodom kako bi im se smanjili problemi sa spavanjem, odnosno kako bi lakše zaspali? Tu i jest problem: topli tuš čini nas umornima - a ujutro nam to ne treba ni u kom slučaju!

Kako bi cijeli dan imala više energije, ujutro bi se trebala „naizmjenično“ istuširati – hladnom/toplom vodom. To tuširanje neka ne traje predugo – oko 90 sekundi. 

1. Tuširaj se 30 sekundi hladnom vodom

2. Tuširaj se 30 sekundi gotovo vrućom vodom

3. Opet se tuširaj 30 sekundi hladnom vodom 

Možda vas zanima Super trik! Znamo kako najbrže i temeljito očistiti glavu tuša od prljavštine i kamenca Rubrika Life&style Life&style

 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0