Life&style

Ako imaš ovih 5 stvari u stanu, izbaci ih odmah! Unose lošu energiju u tvoj dom

  • Svako toliko pomisliš kako bi trebala razmjestiti, baciti, rasčistiti...
  • Možda je vrijeme da ga očistiš – i to od negativne energije
  • Pogledaj kojih 5 stvari ne bi trebala imati u svom stanu

Negativna energija u tvom domu može ti donijeti loše raspoloženje, nervozu, depresiju, pesimizam, tugu… Kako bi energija među tvoja četiri zida bila stalno pozitivna, provjeri imaš li neke od ovih stvari – i odmah ih se riješi! 

Satovi koji stoje 

Stručnjaci za feng-shui upozoravaju na čuvanje potrganih ili pokvarenih predmeta u kući. Pokvareni satovi su osobito loš znak. Instrumenti koji mjere vrijeme trebaju uvijek biti ispravni kako ne bi došlo do „zastoja“ – kako na satu, tako i u tvom životu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kaktusi 

Stručnjaci za „energetsko“ uređenje doma kažu da bismo trebale biljke s bodljikavom površinom izbaciti iz naša četiri zida. Naime, one navodno izazivaju loše raspoloženje, napetost u kući pa čak i u ljubavnoj vezi. Jedina iznimka su ruže. Njihov elegantan cvijet donosi pozivnu energiju. 

Možda vas zanima Zaljubili smo se u ovu preslatku posteljinu, a i priču iza nje Rubrika Life&style Life&style

Suhe biljke 

Ako želiš dom napunjen pozitivnom energijom, moraš baciti osušeno bilje u smeće. Naime, ono navodno unosi „mrtvu energiju“ te negativno djeluje na raspoloženje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Preparirane životinje 

Nadamo se da ovo ni nemaš... Bilo je u modi u nekim davnim vremenima. No logika je ova: ako mrtvo bilje donosi lošu sreću kući, logično je da to vrijedi i za mrtve životinje. Ako imaš na zidu obješenu glavu jelena ili čak neku cijelu jadnu životinju, brzo je se riješi. Osim što to izgleda grozno, unosi loše raspoloženje u kuću. 

Možda vas zanima 5 stvari po kojima ćeš u 5 minuta otkriti imaš li posla s toksičnom osobom Rubrika Life&style Life&style

Prošlogodišnji kalendar 

Još ti na zidu visi stari kalendar? Brzo ga baci – osim što je neupotrebljiv, ometa pozitivan protok energije. I kalendar spada (poput sata) u „mjerače vremena“, pa (prema feng-shui stručnjacima) uvijek treba biti aktualan. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0