Life&style

Ako ćeš kombinirati ove namirnice, brže ćeš gubiti masnoću na trbuhu

  • Ruku na srce: koliko si isprobala dijeta koje na kraju nisu uspjele?
  • Imamo novi trik za tebe – koji doista pali! 
  • Kombiniraj prave namirnice i puno se više približi željenoj težini

Postoje namirnice koje ne samo da se posebno slažu u pogledu okusa, nego i kada je riječ o poticanju sagorijevanja masnoća, a potom i gubljenju težine. Otkrit ćemo ti koje su to namirnice…

1. Bobice

Jogurt i bobičasto voće

Kombinacija kalcija i vitamina D značajno smanjuje apsorpciju masti. Te hranjive tvari nadopunjuju se vlaknima iz bobica, koje potiču rad metabolizma i dugo te drže sitom. Preporučuje se za doručak ili popodnevni međuobrok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MG (@thermomix_love2019)

Orasi i bobice

Netopiva vlakna u bobicama potiču nastanak zdravih bakterija u crijevima i potiču proizvodnju masne kiseline koja smanjuje upalu u tijelu. Kombinacija bobičastog voća i višestruko nezasićenih masnoća u orasima poboljšava metabolizam te se pobrine za to da se pohranjuje manje masnoća. 

Možda vas zanima Evo kako sa sportom i prehranom možeš pozitivno utjecati na biološko starenje Rubrika Life&style Life&style

2. Cimet

Kava i cimet

Cimet je praktički bez kalorija i daje kavi poseban okus. Ovaj začin sadrži i antioksidanse koji smanjuju nakupljanje masnoće na trbuhu.

3. Limun

Bijeli čaj i limun

Bijeli čaj pospješuje razgradnju masnoća i blokira stvaranje masnih stanica. Čaj je također bogat antioksidansima koji masnoću brzo pretvaraju u energiju. Vitamin C iz pola limuna dovoljan je da ubrza sagorijevanje masti za 25 posto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jola Stec (@myblogyoll)

4. Špinat

Špinat i banane

Banane koje su još uvijek malo zelene jako su bogate određenim škrobom, koji ubrzava osjećaj sitosti i otežava probavu. Stoga se tijelo mora više truditi da probavi hranu, što pospješuje oksidaciju masti i smanjuje masnoću na trbuhu. Uz to, banane sadrže puno kalija, što pomaže kod dosadne nadutosti i čini nas vitkijima. Smoothie od banane i špinata zasitit će te i pojačati sagorijevanje masnoća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia (@julia_fotographie)

5. Riba

Losos i češnjak

Losos je vrijedan izvor omega 3 masnih kiselina, bjelančevina koje izgrađuju mišiće i djeluju apsolutno protuupalno. Što više mišića imaš, to bolje radi tvoj metabolizam. Losos kombiniraj s češnjakom. To aktivira enzime u jetri, pojačava tako metabolizam te objavljuje rat dosadnoj masnoći na trbuhu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoenix (@lanny_liauw)

Možda vas zanima Da bi dobila najviše od vježbanja, po završetku bi trebala navaliti na ovih 5 namirnica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0