Life&style

Akcija Lily: I kupnjom prekrasnih tenisica pomažaš u borbi protiv nasilja nad ženama

  • Nacionalni preventivni projekt Lilly podiže svijest o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama
  • U sklopu projekta osmišljene su istoimene startasice, a udio od njihove prodaje odlazi u humanitarne svrhe
  • Avon podržava ovu akciju i poziva te 19. srpnja u Slavonski Brod da dođeš i podržiš akciju

Nacionalni preventivni projekt Lily kojim se podiže svijest o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama nastao je suradnji Udruge Brod, Povjerenstva za ravnopravnost spolova, policije Brodsko-posavske županije i tvornice obuće Borovo. Projekt se odvija uz podršku Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i drugih partnera, među kojima je i udruga B.a.B.e. Projekt je usmjeren na prepoznavanje i prevenciju rodno uvjetovanog nasilja, ali i osnaživanje žena i osvještavanje građanki o temi nasilja prema ženama.

Možda vas zanima U Hrvatskoj na jednu prijavu nasilja u obitelji dolazi čak 10 neprijavljenih slučajeva Rubrika Život Život

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Ovom prilikom je kreiran i poseban model omiljenih ženskih tenisica startensica. Tenisice "Lily" dobile su naziv po sutkinji Ljiljani Hvalec, koja je poginula 22. rujna 1999. godine u brakorazvodnoj parnici od strane muškog počinitelja. Osim nje, stradala je i odvjetnica Hajra Prohić te bivša supruga počinitelja Gordana Oraškić, a teško je ranjena i zapisničarka Stanka Cvetković. Cijena ovih sjajnih tenisica "Lily" je 249 kuna, od čega će 20 kuna biti donirano u humanitarne svrhe.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

I Avon podržava ovu hvalevrijednu akciju te će svim donorima koji dođu i kupe Lily tenisicu, pokloniti Avon proizvod. Kozmetički brend Avon već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja. Udruga Brod, njihov rad i sklonište koje omogućuje konkretnu podršku i pomoć žrtvama nasilja važan su dio lokalne podrške i Avon u Hrvatskoj ju svojim donacijama dugi niz godina s ponosom podržava.

Možda vas zanima Danas je prosvjed protiv nasilja nad ženama: znaš li koliko su žena ubili partneri u posljednjih 5 godina? Rubrika Život Život

“Udruga Brod radi na sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te uspostavi tolerantnog i ravnopravnog društva. Akcija Lily za cilj ima pomoći radu Skloništa za žene i djecu u Vukovaru. Ali ono što je još važnije, utjecati na društvo u kojem živimo, konstantno pozivajući na stvaranje zdrave i nenasilne kulture življenja. Samo na taj način možemo spasiti naše sugrađanke, žene, majke, sestre, bake od nemilosrdnih tortura i tragičnih ishoda. Dođite u petak 19. 07. u 18h i podržite nas na Brodskom Korzu!” naglasila je voditeljica programa AnaMarija Matanović.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0