Life&style

A da ih se riješiš?! 4 stvari koje u tvom domu šire loše vibracije

  • Stan, odnosno način na koji je uređen, može djelovati na raspoloženje čovjeka
  • Neke boje i rasvjeta itekako mogu djelovati loše
  • Doznaj koje bi stvari u svom domu trebala preispitati 

 

Sigurno si već više puta doživjela da se kod nekoga osjećaš jako dobro i ugodno, a u nečijem stanu imaš neki neugodan osjećaj i jedva čekaš da iziđeš? 
Može li stan djelovati na raspoloženje čovjeka? Može! Tvoj dom treba biti oaza ugode i udobnosti, mjesto gdje se možeš opustiti nakon svakodnevnog stresa. Ako izbjegneš ove pogreške, na dobrom si putu da to postigneš. 

Uvenulo cvijeće 

Svježe cvijeće i biljke djeluju pozitivno na zrak u prostoriji, a i nekako je čine živahnijom. Jednostavno miliju oči! Istraživanja su čak pokazala da ako stavimo cvijeće na prazna mjesta u stanu, ono vrlo brzo djeluje tako da smanjuje stres te nas čini sretnijima. Međutim, čim cvijeće počne venuti, odmah se pozdravi od njega! Naime, osim čudnog mirisa, tužan izgled djeluje loše na raspoloženje. Radije ga odmah baci! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hard to let go #postchristmas #witherflowers #cleanup

A post shared by Katarina Görts Öberg (@oberggorts) on

Nered

I nered djeluje na tvoje raspoloženje te na osobnost. Stan u kojem puno stvari neuredno leži naokolo, djeluje klaustrofobično. Zbog toga je redovito pospremanje vrlo važno. Osim toga, dobro je i riješiti se stare krame. Osim što ćeš imati više mjesta, riješit ćeš se nepotrebnog tereta – i odmah će ti se poboljšati raspoloženje. 

 

Možda vas zanima Ovih pet pogrešaka kod uređenja stana rade gotovo svi - a dizajneri interijera ih se groze Rubrika Life&style Life&style

Pogrešna boja zida 

Boje utječu na raspoloženje – to se vidi već kod svakodnevnog odabira odjeće. Međutim, za razliku od odjeće, boju zida ne možeš baš tako lako promijeniti. Zbog toga ne treba podcijeniti djelovanje boja u stanu. 

Razmisli o odabiru prave boje - ovisno o namjeni prostorije. Na primjer, žuta i ružičasta su sjajne za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi. Za spavaću sobu dobre su plava ili zelena. 

Crvena boja je općenito „teška“. S jedne strane može djelovati kao dekorativni highlight, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može izazvati agresivno raspoloženje. Ako se baš netko ne želi odreći boje ljubavi, neka izabere neku nježniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu). 

Neugodno svjetlo 

Svjetlo može imati enorman utjecaj na raspoloženje u prostoriji – i naše općenito raspoloženje. Treba kreirati atmosferu – ali ne smije biti pretamno. Ako u prostoriji imaš jednu slabu žarulju, nećeš se osjećati ugodno – bolje je imati više izvora svjetla (stolne svjetiljke, stojeće, na zidu…). Tako ćeš uvijek imati odgovarajuće svjetlo za različite situacije. 

 

Možda vas zanima Jennifer Lopez pokazala spavaću sobu stana u New Yorku kojeg dijeli s blizancima i zaručnikom Rubrika Stars Stars

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

Photo: Roberto Nickson/Unsplash

Komentari 0