Life&style
Tri otmjene dame

7 tema o kojima fine žene ne bi trebale razgovarati - na neke smo se od srca nasmijale!

  • Postoji sedam tema o kojima žene fine žene ne bi trebale govoriti, kaže stručnjakinja za životni stil Anne Bey
  • I dok se neke stvari podrazumijevaju, poput toga da ne razgovaramo o svojim ili tuđim privatnim stvarima, Anna je navela još neke
  • Sve su to stvari koje će prave dame vješto usvojiti i uključiti u svoju svakodnevicu

Stručnjakinja za životni stil Anna Bey, koja ima više od milijun pretplatnika koji slijede njezine savjete za "elegantan i profinjen život", sada je podijelila sedam stvari o kojima otmjene žene nikad ne bi smjele govoriti.

Za početak, Anna inzistira da nikada ne  treba s drugima dijeliti svoje planove, jer to znači da je manje vjerojatno da ćeš "uloviti svoje snove". Napominje kako nikada ne treba pričati o tome što planiraš postići, već raditi na ostvarenju planova u tišini.

Možda vas zanima Prisjetile smo se najgorih komplimenata koje smo dobile od muškaraca - "Izgledaš očuvano za svoje godine" Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Bey (@annabey)

Drugo, bilo kakva priča o novcu je neprimjerena, jer je "neprimjereno" raspravljati o tome koliko zarađuješ i često može "zvučati kao da se hvališ" ili kao da želiš reći da si superiornija. Nikad ne razgovaraj o tome koliko ušteđevine imaš, svom stanju na bankovnom računu niti prihodima, savjetuje. Razgovor o novcu ponekad može dovesti do toga da te ljudi iskorištavaju.

Anna također predlaže da ne razgovaraš o ljubavnom životu. Naravno, to ovisi od osobe do osobe, no savjetuje da ne daješ previše informacija o svom ljubavnom životu, vezi ili partneru. Kaže, žene su često sklone tome da s prijateljicama podijele ili tračaju muškarce i/ili svoj seksualni život. Kaže kako je jedan od dobrih razloga taj što bi to trebalo ostati između tvog partnera i tebe, no također upozorava da ne možeš vjerovati svakome i povjeriti mu takve osobne stvari.

Žene su otkrile najluđe stvari koje su njihovi partneri zahtijevali da promijene na sebi

"Ne smeta mi da podijelim neke općenite stvari, recimo, o svojoj vezi koja pokazuje da nijedna veza nije savršena, jer je u redu biti ranjiv i u redu je otvoriti se svijetu i svojim bliskim ljudima", objasnila je, ali je napomenula da je većina razgovora među parovima privatna i tako treba i ostati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anna Bey (@annabey)

Zapravo, Anna nije ljubitelj ogovaranja kao hobija, a također zabranjuje pričanje o povjerljivim podacima drugih ljudi, dodajući: "Otmjene dame nikad ne ogovaraju".

Biti "kraljica drame" također se ne odobrava, kako je objasnila: "Riješite stvari nasamo najbolje što možete, a ako morate prolaziti neku dramu onda se pobrinite da je to samo povremena pojava, a ne ciklus koji se ponavlja." 

Možda vas zanima 10 apsurdnih filmskih stereotipa o ženama: Je li konačno vrijeme da nas prestanu tako prikazivati? Rubrika Life&style Life&style

Profinjene žene također trebaju šutjeti o svojim političkim ili vjerskim uvjerenjima jer bi mogle "uvrijediti ljude oko sebe". Anna završava svoj popis savjetujući ženama da nikada ne "dijele svoja dobra djela", inzistirajući da bilo koji volonterski ili dobrotvorni rad treba ostati "privatan". "Ne radimo to jer ćemo se onda time hvaliti poslije", rekla je. "Takve stvari radimo jer se zbog toga osjećamo dobro."

Photo: Shutterstock

Komentari 0