Life&style

Prisjetile smo se najgorih komplimenata koje smo dobile od muškaraca - "Izgledaš očuvano za svoje godine"

  • Nema žene koja nije barem jednom u životu od muškarca dobila "kompliment", koji to zapravo uopće nije.
  • Od "Bila bi ljepša da se smiješ" do "Izgledaš dobro za svoje godine", neki muškarci smatraju da je sasvim u redu nepozvan komentirat izgled žene koju najčešće tek upoznaju
  • Ono što je još gore je što misle da daju kompliment i da dotična treba biti polaskana izjavama koje su zapravo toliko uvredljive, glupe i nepotrebne 
  • Zajedno s prijateljicama, prisjetile smo se najgorih komplimenata koje smo dobile

U jednom izlasku (najbolja situacija za ubrat kakav dobar "kompliment"), netom prije korone, dakle prije dvije godine (oh, đizs), prijateljica i ja smo upoznale jednu zabavnu ekipu s kojima smo se brzo skompale i nastavile cugati. Među njima je bio jedan tip kojem sam se valjda sviđala. Lik je bio manji od mene za glavu, proćelav, no simpatičan i drag - kako mi žene najčešće opisujemo neprivlačne likove s kojima sigurno nećemo spavati. Taj simpatičan i drag dečko me pitao koliko imam godina (jako dobar start), na što sam ja odgovorila 32. Vidno šokiran mojim godinama, nasmijao se i rekao "Ma daj, ozbiljno", što je bila reakcija na koju sam već navikla jer mi ljudi često daju 5-6 godina manje nego što imam. "Ozbiljno", kažem. Nakon nekog vremena, kada mi je napokon povjerovao moje godine, slijedio je najbolji/najgori kompliment koji sam ikad primila:

"Pa izgledaš dosta očuvano za svoje godine".

via GIPHY

Moram priznati, umjesto da sam se naljutila, ja se nisam stala smijati nekih 10 minuta. I danas mi je smiješno kad se sjetim tog njegovog zbunjenog lica i "komplimenta" za koji mu nije ni na sekundu palo napamet da baš i nije kompliment i da mi je u jednoj kratkoj rečenici rekao da sam 1. stara, i 2. da žene u "mojim godinama" izgledaju istrošeno. No, s obzirom da živimo u Hrvatskoj gdje muškarac na televiziji kaže za ženu od 38 godina da je "na zalazu života", možda sam ipak trebala to uzeti kao kompliment.

Nedavno sam na Redditu naletila upravo na ovu temu - žene su dijelile najgore komplimente koje su dobile od muškaraca, naspram kojih je ovaj koji sam ja dobila čak i simpatičan. Mnogi od njih su komplimenti u zoni - mogla bih te prijaviti policiji za seksualno uznemiravanje. Zajedno s prijateljicama, odlučile smo se prisjetiti nekih od najgorih komplimenata koje smo dobile.

"Totalno bih bi bio s tobom kad bi bila malo mršavija"

Izjava je malo cenzurirana jer ipak smo pristojan portal, ali možeš pretpostaviti što je stajalo umjesto "bio s tobom". Što reći na to nego: "Ako to nije motivacija za debljanje, ne znam što je..."

via GIPHY

Ovaj komentar još dolazi u verzijama: "Malo si teža nego što volim, ali snaći ćemo se", ili - "Bolje da ljulja nego da žulja". 

"Što bi ti radio da si starija"

Imala sam 12 godina i vozila rolšue oko škole sa vršnjacima. Kasnije nam se pridružila neka starija ekipa koji su cugali i glasno komentirali nas - djevojčice. Bio je tu čitav buket komplimenata koje smo prijateljice i ja dobile, od "Bit ćeš dobra za koju godinu kad više ne budeš ravna", do "Što bih ti radio da si starija". FUJ. 

"Puno si ljepša kad se smiješ"

Izjava je koju je, prilično sam sigurna, svaka treća cura dobila u nekom izlasku. "Oprosti, slučajno mi je izletilo namršteno lice dok me tvoj prijatelj pokušavao uhvatiti za dupe, no za tebe ću pokušat biti ljepši inventar u ovome klubu".

"Sviđa mi se kako si mekana"

Dečko u trenutku maženja. 

via GIPHY

"Iznenadila si me. Skroz si duhovita za ženu"

Lik s Tindera bio je iznenađen što sam ga par puta nasmijala i osjetio je potrebu da me "pohvali". Duhovitost je, čini se, osobina rezervirana za muškarce, kako mi je pokušao objasniti i ovaj gospodin nabrajajući sve stand-up komičare. Ima grozan ukus po pitanju humora i stand-up komičara nakon čega sam se osjećala još gore.

 

Photo: None

Komentari 0