Life&style
Trendovi uređenja interijera

5 zastarjelih trendova koji su se vratili u uređenje doma. Evo kako dobro mogu izgledati

  • Kad su izišli iz mode, svim smo se nad njima zgražali, a zatim ih polako i zaboravili, nostalgiji ni traga
  • Međutim, kao to često biva, neki trendovi prođu puni krug i sada su popularniji nego ikad
  • Zapravo, mnogi ovogodišnji najcool trendovi crpe inspiraciju iz prošlosti…

Naš afinitet prema određenim trendovima dizajna interijera, materijalima i bojama uvelike ovisi o našoj osobnosti, okruženju i iskustvima. Stoga je uvijek važno odabrati ideje za uređenje doma koje te čine sretnijom u njemu, bilo da su u trendu ili ne.

Zastarjeli trendovi koji se vraćaju

Premda sigurno ne postoji jedinstvena formula za sve, kada su u pitanju trendovi interijera, još uvijek postoji nekoliko osnovnih pravila dizajna interijera koja bismo trebali savladati ako želimo imati prekrasan dom koji je prikladan za obiteljski život. Uostalom, cjelokupna svrha dizajna interijera je stvoriti prostoriju ili prostorije koje odgovaraju potrebama pojedinaca koji žive u njima, a istovremeno odražavaju njihovu osobnost lijepim dizajnom, prostorom i funkcionalnošću.

Možda vas zanima Emmezeta ima novu kolekciju vaza i ne možemo se odlučiti koja nam je najljepša Rubrika Life&style Life&style

Ovi zastarjeli trendovi napravili su puni krug, ali na tebi je hoćeš li ih ponovno implementirati u svoj dom…

1. Sve u smeđim bojama

Smeđa je bila boja sedamdesetih i u modi i u interijerima, a ponovno se vratila u devedesete kada je sve vrvjelo od tamne kože, mahagonija i zidova boje kave. Sad se vraća i o njoj se govori kao o boji koja će istisnuti sivu.

Ove sezone vraćamo se njezinim jednostavnim, suzdržanim paletama; povezanost s prirodom je prešla je zelenila šume u meku, neutralnu paletu fosilnih tonova i prirodnih elemenata, poput kamena, tekstura pamuka i lana s mekom zemljom i blagom smeđom te tonovima gline.

Sve nijanse smeđe djeluju šarmantno jer su prirodne te savršeno funkcioniraju uz više toplih tonova. Također, ova dugo omražena boja izvrsna je pozadina za dodatke u svjetlijim bojama. Dakle, kada je u pitanju uređenje doma, smeđa vjerojatno nije na vrhu popisa, ali možda je vrijeme da ponovno razmisliš jer je boja prikladna za gotovo svaki stil.

 | Autor: Studio Indigo Studio Indigo

2. Fluidne i zakrivljene siluete

Korištenje krivulja u dizajnu interijera može se činiti staromodnim, puno manje modernim od linearnih, oštrih rubova. I zaobljeni namještaj, posljednji put u modi 1990-ih, može izgledati zastarjelo, ali današnji zaobljeni namještaj je drugačiji i dekadentan: mekan je, fluidan i primamljiv, a opet izgleda razigrano i zabavno.

S današnjim naglaskom na domu kao primamljivom obiteljskom prostoru, koji se koristi za druženje i opuštanje, ravne linije i klinički dizajn mogu djelovati hladno, zbog čega nas dizajn 's oblinama' oslobađa - pa ne čudi da sve više ljudi poseže za udobnom i valovitom arhitekturom i namještajem. Korištenje zakrivljenih linija unutar doma nudi mnoštvo prednosti, uključujući dinamičnost i lakše kretanje prostorom.

 | Autor: Wayfair Wayfair

3. Oslikani kuhinjski ormarići

Šarene kuhinje nekoć su bile uobičajene u dizajnu interijera, ali pomak prema kremastim i bijelim kuhinjama doveo je do toga da smo boje napustili u ranim devedesetima, no dizajn pun boja vraća se 2023.

Naglašena boja je pogodna i za klasičan izgled tradicionalne kuhinje i za oštre moderne linearne dizajne. Prednost je u neograničenom izboru boja, bilo da je tvoj dom starinski ili suvremeni, seoski ili urbani, a i uvijek ga možeš ponovno obojiti ako se odlučiš za na neku novu boju.

Imaj na umu da tražiš nijansu od koje će ti srce veselo zakucati svaki put kad si u kuhinji. Nakon što suziš izbor, stavi odabranu boju na probna vrata (ili vrlo veliki uzorak) i živi s njom nekoliko dana kako bi bila sigurna da je to 'ona prava'. Brineš se da će ti nakon nekog vremena tvoj odabir boja u kuhinji dosaditi? Ljepota ručno oslikane kuhinje je u tome što je s vremenom, ako se moda ili tvoj ukus promijene, jednostavno stvoriti novi izgled.

 | Autor: Kit Kemp design Kit Kemp design

4. Maksimalizam

Maksimalizam je nekoć bio vrhunac mode, ali uspon minimalizma otvorio je put oslobađanju od 'ukrasa' u dizajnu. Međutim, pozdravljamo njegovo ponovno uvođenje u prostore. Ako želiš izraziti osobnost izgledom svog doma, maksimalistički dekor je dobar način za to. Uz različite uzorke, razuzdane palete boja i impresivne (i goleme) kolekcije predmeta, ovaj trend uređenja ponovno ima svoj trenutak.

Trend maksimalističkog uređenja odnosi se na prihvaćanje "viška". Dok 'više može biti više', trenutačni (i nadamo se dugotrajni) trend maksimalizma ne znači nered. Zamisli prostor kao pažljivo uređenu Alibabinu špilju punu blaga, u kojoj je svaki predmet još fascinantniji od prethodnog.

 | Autor: Studio Peake Studio Peake

5. Terrazzo

Terrazzo, dekorativan materijal koji nastaje miješanjem komadića mramora, kvarca, stakla i drugih prikladnih materijala s cementom, dosegao je vrhunac popularnosti sredinom prošlog stoljeća. Arhitekti i dizajneri interijera ovog razdoblja favorizirali su terrazzo zbog njegovog monolitnog, modernog, minimalističkog izgleda. Ali, kao i većina trendova, terrazzo je pao u nemilost 90-ih, međutim, vratio se, i to bolji nego ikada.

Trajno popularne u Europi, terrazzo kupaonice doživljavaju svijetle trenutke diljem svijeta – i nije ni čudo. Svima nam je poznata razigrana strana terrazza, zdrava, retro zabava u nijansama sladoleda. Terrazzo kupaonice odjednom postaju sofisticiranije - savršene za spa kupaonice, na primjer.

 | Autor: Biasol Biasol

Možda vas zanima Ovo su genijalne inovacije koje postavljaju nove trendove pri uređenju kuhinja i kupaonica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram

Komentari 0