Life&style

5 napitaka stvorenih za ljeto: potiču izmjenu tvari u organizmu i hidratiziraju

  • Fini, zdravi i osvježavajući ovi su napici idealni za utažiti žeđ ljeti
  • Osim toga, potiču i bržu izmjenu tvari u organizmu, a znamo što to znači: detoks i pomoć pri mršavljenju
  • Jesmo li rekli i da su vitaminske bombe?

Osobito za vrijeme velikih vrućina idealno je popiti nešto lagano, fino i zdravo (ispričavamo se, pivoljupci, ledena piva je zakon, ali ne donosi toliko blagodati kao ova petorka), jednako kao što nam umjesto da smažemo hamburger, pizzu ili nešto teško i masno više odgovara laganija hrana. Ovi napitci pomoći će nam kod mršavljenja, jer potiču brzu izmjenu tvari u organizmu, fino hidratiziraju tijelo koje za vrućina treba puno tekućine, a unose i mnogo vitamina i drugih korisnih tvari u organizam… 

Možda vas zanima Isprobaj najlakši i najukusniji voćni kolač savršen za ljeto Rubrika Life&style Life&style

1. Kokosova voda 

Ako ćeš piti kokosovu vodu, osjećat ćeš se kao da si na odmoru u nekoj egzotičnoj zemlji. Međutim, ona ima brojne druge prednosti za tvoje zdravlje. Izotonična je, a to znači da je odnos hranjivih tvari i tekućine sličan našoj krvi i stoga je savršena da popravi deficite tekućine u tijelu. 

2. Smothie od bobičastog voća 

Bobice sadrže puno antioksidansa, potiču izgaranje masnoća te imaju božanstven okus. Dakle, stavi bobice (svježe ili zamrznute) u mikser, dodaj malo soka od naranče – i gotovo. Ne treba napominjati i kako je ovo prava vitaminska bomba!

3. Zeleni smoothie 

Možda nije toliko ukusan, ali je zdraviji – povrtni smoothie. Puno povrća i začinskog bilja daje tijelu energiju – i potiče izmjenu tvari. Sve što je zeleno i sadrži klorofil, pomaže tvom tijelu da se riješi otrova. Možda je detoks baš ono što treba tvom organizmu?

Možda vas zanima Smoothie s kavom: zdravi napitak za kavoljupce koji inače preskaču doručak Rubrika Life&style Life&style

4. Sok od lubenice 

Ako je lubenica tvoje omiljeno ljetno voće, onda ćeš doći na svoje. Stavi komad lubenice u sokovnik i dobit ćeš puno finog soka (jer se lubenica sastoji od puno tekućine). Sličan je kokosovoj vodi te sadrži puno vitamina i antioksidansa koji će pomoći tvom tijelu da se riješi nakupljenih otrova. No ni ne moraš se toliko truditi samo uživaj i jedi lubenicu u neograničenim količinama.

5. Voda s đumbirom i limunom

Stavi u vrč s vodom ploške đumbira, sok od limuna i pokoju plošku limete – i dobit ćeš ukusan aromatični napitak koji potiče izmjenu tvari. Kiselkast i pomalo ljutkast od đumbira izvrsno i utažuje žeđ. Pijuckaj ga tijekom cijelog dana.

Photo: None

Komentari 0