Life&style

5 znakova da trebaš očistiti svoj organizam

Našem tijelu nije uvijek lako funkcionirati kako bi trebalo. Međutim, loša prehrana, premalo sporta ili sna nisu jedini razlog da se stalno osjećamo umorno i tromo. Kod ovih znakova trebaš odmah svom tijelu priuštiti time out

Putem prehrane, zraka ili nekih krema: svakodnevno unosimo u tijelo razne toksine. Ponekad ih je jednostavno previše pa postanu preveliko opterećenje za tijelo. Ovi signali otkrivaju da bi trebala razmisliti o detoksikaciji, odnosno u prehranu uvrstiti što više voća i povrća, a manje prerađenih proizvoda i šećera, piti više tekućine, pogotovo vode i biljnih čajeva te provoditi više vremena na svježem zraku. Ah, da, i dobro se naspavati...

1. Stalno se osjećaš iscrpljeno i umorno 

Nije ni čudo da si toliko umorna! Tvom tijelu je potrebno puno energije kako bi se borilo protiv otrova. Međutim, možeš mu pomoći detoksikacijom kako bi povećala zalihe energije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Patiš od zatvora 

Što mora van, mora van! Obično mnogi toksini izlaze iz tijela za vrijeme velike nužde. Ali, ako imaš zatvor, toksini će teško naći put prema van. 

3. Koža se mijenja na lošije 

Prištići i crvenilo kože često su znakovi da imaš toksine u tijelu. 

4. Imaš bijelu naslagu na jeziku 

Bijela naslaga na jeziku može biti znak da se sakupilo previše štetnih tvari u tvom probavnom sustavu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Bez razloga si se počela debljati 

Nisi promijenila prehrambene ili sportske navike? Uzrok za debljanje mogu biti hormoni, ali i previše nagomilanih otrova u tvom tijelu. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0