Life&style

5 frizura za tanku kosu - koje lako i brzo možeš napraviti kod kuće!

Sve djevojke tanke kose žele isto - da izgleda gušće, da frizura ne padne prebrzo i da se ne zamasti u roku par sati! Evo savršenih frizura baš za to...

Jedno je zajedničko svim tipovima frizura za tanku kosu: treba stvoriti volumen i širinu tako da kosa vizualno zauzima što više prostora - možda to znači tapiranje kose na tjemenu, možda stvaranje volumena, dodavanje ekstenzija ili redovito korištenje proizvoda za volumen i teksturu. U svakom slučaju, pronašli smo genijalne frizure koje će pristajati kratkoj i tankoj kosi, ali i super jednostavne trikove kojima možeš lažirati volumen - ako je to ono što želiš. A želiš!

Zalizana kosa

Bilo da ti kosa pada do ramena ili ispod, svakako trebaš odabrati frizuru koja komplimentira teksturi tvoje kose. Trik koji uvijek pali na tankoj kosi? Zaliži je unazad i stavi iza uha. Već samim tim trikom kosa će izgledati punije i voluminoznije, s obzirom na to da je koncentrirana samo na tom jednom dijelu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lustrelux (@katy)

Možda vas zanima Espresso je nova tehnika bojenja koja savršeno pristaje brinetama u hladnim mjesecima. Bi li isprobala? Rubrika Beauty Beauty

Natapirano tjeme

Natapirati korijen kose još je jedan način kako tanku kosu učiniti vizualno gušćom. Visina je savršen način kako stvoriti iluziju punoće i strukture, a to ćeš najlakše postići tapirajući kosu nježnim pokretima češljem širokih zubaca u horizontalnim dijelovima. Tapirajući nekoliko dijelova kose koji su položeni jedan na drugi, dobiti ćeš volumen koji neće tako brzo splasnuti. Uz malo laka za kosu, frizura će ostati na mjestu cijeli dan ili noć!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Voluminozna punđa

Ako ćeš nositi podignutu kosu, potrebno je stvoriti što više teksture tako da frizura izgleda što prirodnije i gušće. Nježno natapiraj cijelu dužinu kose i podigni u neurednu punđu. Cilj je postići što neuredniju frizuru i izbjeći meku i glatku teksturu dlake što je više moguće jer će tako frizura ostati postojanija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lauren Bown (@laurenebown)

Možda vas zanima Što dužina kose govori o tvom karakteru? Rubrika Life&style Life&style

Oštri vrhovi

Što su vrhovi oštrije odrezani, to će frizura izgledati gušća. Kosa ovog stila dobiva bolji oblik i punoću, a cijela frizura će izgledati puna volumena. Znaš što je još bolje? Oštri bob u kombinaciji s natapiranom kosom na tjemenu! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Valovi

Za tanku kosu su najbolji valovi, ali bi bilo idealno kovrčati kosu u pramen po pramen u suprotnim smjerovima. Tako ćeš izbjeći da je kosa nakovrčana u istom smjeru i bez volumena. Tijekom kovrčanja na figaro mijenjaj smjer pramenova koje kovrčaš s lijeva na desno i uživaj u novoj širi svoje tanke kose. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lydia (@lydiaemillen)

Proizvode John Frieda možete pronaći u  prodavaonicama u sklopu koncepta Dobre cijene u svako vrijeme. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0