Life&style

4 pomagača iz kupaonice koja će te na ovim vrućinama spasiti neugodnog trljanja bedara

  • Za vrijeme velikih vrućina dolazi do neugodne pojave znojenja i trljanja bedara što može uzrokovati crvenilo, peckanje i osip
  • Do njega dolazi zbog ljetne široke odjeće (haljina i sukanja) koja kožu bedara ostavlja nezaštićenom
  • Na svu sreću, postoje vrlo jednostavna rješenja u obliku roll-on dezodoransa, balzama za usne, suhih šampona za kosu i baby pudera

Mnogo žena, posebno ako imaju jača bedra, za vrijeme ljetnih vrućina bori se s neugodnim trenjem bedara koje ne samo da iritira već može uzrokovati nadraženu kožu, peckanje, pa čak i osip. S obzirom da ljeti uglavnom nosimo širu odjeću, haljine i suknje, naša je koža nezaštićena pa trenje bedara jedno o drugo oštećuje vanjski sloj kože. Ali to nije sve - pojačano znojenje cijelu situaciju dodatno pogoršava i još više nadražuje kožu bedara. No, ne očajavaj, rješenje možeš pronaći u svojoj kupaonici.

Roll-on dezodorans

Roll-on dezodorans stvoriti će gladak sloj na koži koji će tvojim bedrima omogućiti da nježnije klize kad se dotaknu umjesto da se trljaju poput brusnog papira. Osim toga, dodatno će umiriti to područje i spriječiti pretjerano znojenje. Sve što trebaš je čistu kožu bedara premazati dezićem i spremna si na dan bez dosadnog trljanja i peckanja!

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: FA roll-on Brazilian Vibes (19,90 kn), GARNIER roll-on Mineral Action Control (23,90 kn), NIVEA roll-on Fresh Comfort (22,90 kn)

Možda vas zanima Isprobala sam mat crvene ruževe za kojima svi lude Rubrika Beauty Beauty

Balzam za usne 

Zbog njega će tvoja koža biti skliska i glatka što će spriječiti pretjerano trljanje kože. Sličan učinak ima i vazelin koji će dodatno hidratizirati područje bedara, ali i njegovati već oštećenu kožu. Nanesi malu količinu proizvoda i pričekaj da se upije pa ponovi postupak.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: LABELLO Hydro Care (21,90 kn), VASELINE original (27,40 kn), MELEM stick ua usne (23,00 kn)

Suhi šampon za kosu

Još jedna praktična stvarčica koju također možeš ponijeti u svojoj torbici, a koja će ti pomoći kod trljanja bedara, je svakako suhi šampon za kosu. On će upiti višak vlage, a za sobom ostaviti ugodan miris. Savjetujemo ti da ne pretjeraš s količinom već ga radije popravi tijekom dana.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: LOREAL magic (34,90 kn), SCHWARZKOPF Fresh it up (34,90 kn), NIVEA Have a great hair day (31,90 kn)

Možda vas zanima 6 trikova kako da ti lak za nokte na nogama traje puno, puno duže Rubrika Beauty Beauty

Baby puder

Još jedan odličan način za sprječavanje iritacija na unutarnjoj strani bedara je nanošenje baby pudera na kritično područje. Ovim je puderima glavni zadatak upijanje vlage pa su zbog toga odlični suborci u borbi protiv crvenila i osipa. Na čistu kožu nanesi umjerenu količinu praha i lagano utapkaj. Po potrebi nanesi još koji sloj tokom dana.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: NIVEA umirujući baby puder (24,35 kn), BECUTAN puder za djecu (15,99 kn), JOHNSON'S baby puder (19,90 kn)

 

Photo: profimedia

Komentari 0