Life&style

Pravi je blagoslov ako imaš snažna bedra - to je znak da ti mozak savršeno radi

  • Ako te ikad mučilo to što imaš snažnija bedra, evo razloga da budeš ponosna na njih
  • Nova istraživanja kažu kako su snažna bedra zaslužna za tvoj fit mozak
  • Stručnjaci kažu da jačanjem mišića nogu jačaš i svoje kognitivne sposobnosti

Nisi zadovoljna svojim nešto bedrima? Nakon posljednjih istraživanja možda promijeniš mišljenje i počneš ih obožavati. Naime, istraživački tim na čelu s doktoricom Claire Steves iz 'King's College' u Londonu, otkrio je poveznicu između jačih bedara, kognitivnih sposobnosti i razvoja mozga. 

Istraživanje je trajalo deset godina, a ispitane su ukupno 324 žene blizanke i to u dobi od 55 godina kad kognitivne sposobnosti počinju opadati. Rezultati su pokazali kako je mentalna učinkovitost bila očuvanija kod onih žena koje su imale jača bedra. U usporedbi s blizankama koje su imale mršavije noge, promjene uzrokovane starošću u mozgu, dogodile su se kasnije. Blizanke su bile izabrane za ispitivanje kako bi se bolje ispitali njihove kognitivne sposobnosti kao što su pamćenje, učenje i razmišljanje. 

Možda vas zanima Ako sada počneš raditi ovih 6 stvari za svoju kožu, estetski kirurg ti neće biti potreban Rubrika Beauty Beauty

Ranija istraživanja otkrila su da fizička aktivnosti ima pozitivan učinak na mozak. U pokusima, koja su provedena na životinjama, pokazalo se da trening mišića oslobađa hormone koji utječu na rast živčanih stanica. A sada je uspostavljena i poveznica između snage nogu i sposobnosti mozga. 

Očito možeš i sama učiniti nešto dobro za moždane stanice pa je savjet stručnjaka da jačaš i treniraš mišiće nogu. Ako nisi fan vježbanja u teretani, zatvorenom prostoru ili pak vježbanja uopće, jednostavne i svakodnevne aktivnosti mogu ti pomoći u tome. Malo trčanja, ali i samo hodanje je dovoljno da se tvoja bedra oblikuju. Ono što je, nakon istraživanja, ostalo nepoznato je može li se ovo odnositi i na muškarce. 

Muškarci koji imaju puniju partnericu su sretniji, tvrdi istraživanje. Evo i argumenata

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Prki6001

    Kad imaš takva bedra ko ova na slici,samo budali može biti blagoslov.To je znak da ćeš krepati do 55. od srčanog i začepljenja žila od prekomjernog žderanja.