Beauty

6 trikova kako da ti lak za nokte na nogama traje puno, puno duže

  • Nijedna pedikura nije vječna, no ipak bismo rado produžili život onoj na stopalima
  • Kad ih lakiraš, nokti trebaju biti sasvim suhi, a ključ je i u hidratiziranim stopalima
  • Saznale smo nekoliko trikova uz koje će lak na tvojim stopalima trajati puuuuuno duže

U prosjeku, lak za nokte na nogama traje puno duže od onog na rukama, no to svejedno često nije dovoljno. Baš sada, ljeti, kad je najvažnije da imamo lijepo uređena stopala i gotovo obavezno stavljamo lak na nokte, njegova je trajnost na najvećoj kušnji.

"Načet" će ga nošenje otvorenih sandala (pa ga lakše okrhnemo), pijesak s plaže, more... Naravno, nijedna pedikura nije vječna, no ipak bismo rado produžili malo život onoj na našim stopalima.

Možda vas zanima Nećeš vjerovati kako Amal i George Clooney započinju svoj dan Rubrika Life&style Life&style

1. Nokti moraju biti sasvim suhi

Prije stavljanja laka dobro očisti nokte acetonom, tako ćeš ukloniti eventualne masnoće iz losiona za tijelo i sl. i prljavštine. Nokat mora biti sasvim čist da bi novi lak dobro prijanjao. I još važnije: nokti moraju biti potpuno suhi pa lak nemoj nanositi barem sat, dva nakon tuširanja jer su nokti nabubre od vode i lak će neće dobro primiti. 

2. Bolji je tanki sloj od debelog

Lak će biti postojaniji ako ga nanosiš u tankim, ujednačenim slojevima. Više tankih slojeva trajat će duže od jednog debelog. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

3. Premaži još jednom vrh

Vjerojatno je da će se lak prvo oštetiti na vrhu nokta zato taj dio treba "pojačati". Zvuči neobično, ali pomaže: nakon prvog sloja, prijeđi četkicom i odozgo po tankom (poprečnom) rubu nokta. Jest da ćeš zamrljati i kožu iznad nokta, ali to na kraju ukloni štapićem za uši namočenim u aceton. 

4. Nikad vrući fen

Laku zapravo treba puno duže da se osuši nego što se to čini. No, ako si u žurbi radije koristi lakove koji se brzo suše nego vrući fen. Takvo "nasilno" sušenje lak će učiniti krhkim. Ako već foristiš fen, neka ispuhuje hladan zrak.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Catrice Super Dry Gloss nadlak (23, 90kn), Alessandro Nail Polish Speed Dry 50 ml (102, 90kn), Rimmel 60 Seconds By Rita Ora (16, 10 kn)

5. Neka stopala uvijek budu hidratizirana 

Možda nam to ne bi palo napamet, ali održavanje stopala hidratiziranima produžit će i vijek trajanja laku. A i stopala će izgledati bolje, naravno. Posebno je važno da kremu naneseš na stopala nakon tuširanja jer topla voda isušuje kožu, pa tako i područje oko nokta što može uzrokovati krzanje laka.

6. Ponovno nanesi nadlak 

Nadlak odnosno top coat ima ulogu da štiti lak i produži mu trajnost, no ni nadlak nije vječan. Zato, obnovi ga svakih nekoliko dana. Spriječit će guljenje laka, a nokti će biti sjajni, kao da si upravo izišla iz salona za pedikuru.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Alessandro Nadlak 10 ml (44,45 kn), essence extreme shine nadlak (15,90 kn), Essie Top Coat Lak za nokte Let It Shine (84,90 kn)

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0