Life&style

3 zagrebačka kafića s najboljim vrućim čokoladama

Pronaći najbolja mjesta s vrućim čokoladama u gradu zvuči jednostavno, ali nije! Naša dežurna čokoholičarka Anamaria pronašla je tri zagrebačke lokacije na kojima se skrivaju super ukusni (i predivni!) vrući napici

Stiglo nam je vrijeme toplih napitaka, a uz čaj, vruća čokolada nam je omiljeni napitak koji biramo u jesensko-zimske dane. Osim što želimo da je ukusan, bogat, kremast i neodoljiv, također nam je važno i da je ovaj vrući čokoladni napitak vizualno privlačan i spreman za jednu divnu Insta fotku. 

Praktički svaka zagrebačka slastičarnica u svojoj ponudi ima i vruću čokoladu, ali nismo baš primijetili neke prevelike razlike između njih, niti možeš primjerice birati između različitih okusa, veličina, dodataka,... Dapače, sve najgenijalnije vruće čokolade skrivaju se na mjestima za koje smo se najmanje nadali. Ova tri preslatka kafića oduševila su nas svojom raznovrsnom ponudom, preslatkim ambijentom i najdivnijim okusima čokolade. U potrazi za najboljom zagrebačkom vrućom čokoladom, miss7 ti otkriva tri mjesta koja nikako ne smiješ preskočiti ako ti se pije jedan ovakav napitak. Istančan okus i jedinstvena aroma pravi su mamac za svačije nepce i kada ih jednom kušaš postat će tvoj nezaobilazni topli napitak u nadolazećim zimskim danima. 

Možda vas zanima Mjau! Posjetile smo Cat Caffe i popile koktel s Flaritzom Rubrika Life&style Life&style

 

Kim's Coffee (Petrova 21)

Ako negdje trebaš otići na vruću čoksu, onda je to svakako Kim's coffee! Ovaj presladak kafić u Petrovoj 21 ima ponudu kava, shakeova, toplih i hladnih napitaka kakve smo navikli viđati samo na Instagramu. Od vrućih čokolada u ponudi imaju Caramel, Hazelnut, Cinnamon, Kokos, Oreo, Nutella, Raffaello i posebni jesenski specijalitet - Ferrero hot chocolate! Cijene im se kreću od 19 do 24 kune, a mi smo za probu odabrali Raffaello white i Ferrero vruću čokoladu. 

 | Autor: miss7 miss7 Kim's Coffee 

Dragi obožavatelji čokolade, apsolutno morate posjetiti ovaj čokoladni raj jer ne znate što propuštate! Osim vrućih čokolada, u ponudi se nalaze i fantastične kave, čajevi, milkshakeovi i Chai latte. Najveći problem? Odabrati samo jedan napitak.

Možda vas zanima 3 kafića u kojima je predobro provoditi vrijeme Rubrika Life&style Life&style

Cafe Sjedi 5 (Tkalčićeva 84)

Ako još nisi čula za ovaj neodoljivi kafić, pripremi se da te oborimo s nogu! Cafe Sjedi 5, koji se smjestio na samom vrhu Tkalčićeve ulice u centru Zagreba, gotovo je čarobno mjesto za sve kavoljupce, čokoljupce i sve koji se tako osjećaju. Od prvog dana, ovaj je kafić postao poznat kao "ono mjesto sa šarenim kavama", a ono što nas je najviše od svega razveselilo su i sezonske slastice koje su uključili u svoju redovnu ponudu. Kad sjedneš u ovaj kafić doslovno nemaš pojma što naručiti jer ti se SVE sviđa, a njihovi fotogenični stolovi i umjetnost na šalicama kao stvoreni su za Instagram! Osim standardne vruće čokolade, nismo mogli odoljeti ni kavi s Oreo keksima (da, točno to!), a iskreno - što god uzmeš u ovom kafiću, ne možeš pogriješiti! 

 | Autor: miss7 miss7 Cafe Sjedi 5

Linea Caffe bar

Prije nekoliko godina, ovaj je kafić u svojoj je ponudi po prvi puta predstavio poznate belgijske vruće čokolade Callebaut za kojima je poludio cijeli svijet. Callebaut je jedan od najstarijih europskih proizvođača čokolade i jedan od rijetkih proizvođača koji prati proces obrade kakaovca od žetve do proizvodnje najfinije čokolade, a jedino ih Linea u cijeloj Hrvatskoj ima u ponudi. Probali smo mliječnu i bijelu vruću čokoladu, a osim ovih okusa možeš odabrati i tamnu te s okusom meda, Cappuccina i karamele. Cijena joj je 16 kuna, a Linea se u Zagrebu nalazi na čak tri lokacije: u Strojarskoj, Vukasovićevoj i ulici Julija Knifera. 

 | Autor: miss7 miss7 Linea Caffe Bar

Možda vas zanima Otkrila sam gdje u Zagrebu popiti kavu kao u Starbucksu Rubrika Life&style Life&style
Photo: miss7

Komentari 0