Life&style

Mjau! Posjetile smo Cat Caffe i popile koktel s Flaritzom

Dok smo se u Cat caffeu opuštale u društvu sedam maca Mačkito i Macito su nam zvučali kao sjajni kokteli za taj subotnji sunčan dan

Malo udaljen od centra grada, na mirnijoj, ali opet dostupnoj lokaciji u Kušlanovoj 6, smjestio se jedan sasvim poseban kafić. O novom originalnom mjestu u gradu pričalo se već nekoliko tjedana prije otvaranja jer tako nešto metropola još nije vidjela. Cat Caffe nastao je po uzoru na slična mjesta u Europi, a vlasnici Maja Mudrovčić Gavran i Mario Gavran su na ideju da sami otvore tako simpa mjesto došli nakon posjeta Cat Caffeu u Ljubljani. Stvarno nas nije trebalo puno nagovarati da u raj za mačkoljupce navratimo prvom mogućom prilikom.  | Autor: miss7 miss7

Kristina i Anamaria su odlučile provjeriti o čemu se radi.

Na ulazu nas je dočekala Flaritza, najmlađa od svih sedam maca u lokalu. Inače, treba reći kako je zagrebački Cat Caffe specifičan po tome što su sve mace obične, domaće vulgaris mačke za razliku od onih po drugim gradovima poput Amsterdama i Budimpešte kojima se šeću "fine" perzijanke i druge rasne mačke. No, mi odmah potpisujemo ove naše domaće, nisu ništa manje mazne. 

Cijeli interijer, produkti, asesoar, pa i pića iz ponude potpunosti su prilagođeni i posvećeni mačkama. Flaritza na koju smo tako prvu naletjeli se lijeno izležavala na podu čisteći krzno. Sasvim opuštena. Kako da se rodila u kafiću. Vjerojatno nije, ali čuli smo da su mace ovdje dovedene nekoliko tjedana prije otvaranja kafića da se naviknu na prostor. O macama se može ovdje i naučiti ponešto iako je glavni mamac za dolazak, naravno, da u miru ispijamo svoju kavu ili popodnevni čaj dok mazimo macu koja nam u krilu prede. Kakav zen! Kakvo opuštanje nakon cjelodnevnog stresa!  Tako smo čuli i podatak kako mačke spavaju većinu svog života (blago njima!), od 16 do 20 sati dnevno, a ono vrijeme što im preostane između spavanja i čišćenja krzna provedu hraneći se ili  igrajući. 

 | Autor: miss7 miss7

Takva je i mala Flaritza, obožava društvo ljudi pa joj nije smetalo što ju mazimo. Za razliku od Poussey, koja je doslovno pokazala zube kada smo joj se Anamaria i ja približile. Objašnjenje je jednostavno: ona je starija maca i povremeno joj dosadi toliko maženja. Mačkoljupci, nemojte zato previše očekivati. Ipak su to mačke, životinje s karakterom, družit će se s vama koliko njima paše! Kad smo im zanimljivi ili nešto žele, doći će, pomaziti se, uzeti hranu i opet se povući u svoje kućice. No svejedno se nitko ne osjeća iskorišteno već se rastapa od miline!

 | Autor: miss7 miss7

Našle smo slobodni stol, naručile smo svoj Macito (20 kn, bezalkoholni mojito koji nam je super sjeo nakon jučerašnjeg izlaska), dok smo Mačkito (15 kn, alkoholni mojito) odlučile ostaviti za neku drugu priliku, možda se klin ipak ne izbija klinom. Usput, kafić je vrlo čist, ni traga olinjalim dlakama. 

 | Autor: miss7 miss7

Mace su redom Frieda (najstarija i meni ujedno najdraža maca), Poussey, Big Boo, Crazy Eyes, Taystee, Nicky i spomenuta Flaritza. Mačke za razliku od nas gostiju još ne mogu u dvorište gdje je ugodna terasa sa stolovima - dvorište još treba osigurati da se koja maca ne odmetne u skitnju kvartom. Također, imate li sami mačku pa ste ovo zamislili kao zgodno druženje ljubimaca, bolje ju ostavite kod kuće. Domaćice bi se mogle osjetiti ugroženo, a teško je znati nema li došljakinja možda kakvu bolest ili buhe jer ove su mace superčiste. No, jednom se posjetiteljica izvana ipak pojavila i uplašeno ogledavala oko sebe. Dobili smo objašnjenje: mačke iz caffea su jako sebične, vole svoj prostor i ne žele nikog novog u blizini, posebno ne druge mačke (za pse nećemo ni pitati).  

 | Autor: miss7 miss7

Moramo napomenuti kako su sve ove caffe mace bile stanovnice azila Faun u Kutini, a jedna od glavnih želja vlasnika je da se pojača svijest o udomljavanju mačaka. Moram priznati da me to inspiriralo na razmišljanje da i sama postanem mačkoudomiteljica. Baš kao i Anamaria, koja je shvatila da ćemo jednog dana obje biti crazy cat ladies. Doista, Cat Caffe je pravi cat lady raj! Do tad ćemo ipak samo češće ići u Cat caffe. Već smo dogovorile koja će nositi hranu, tko donijeti igračke. Ali, ne! Pravila cat caffea su jasna i u tom pogledu: mačke se ne smije hraniti! Jer bile bi prave bucke (stop body shaming :). Ipak, hrana se može donirati, baš kao i pijesak, ali sve treba dogovoriti s vlasnicima. Sve je na ovom mjestu posvećeno macama, pa i namještaj koji dolazi s potpisom brenda Pawsome, "za životinje i njihove ljude". Bilo da je riječ o jastučićima, dekicama ili lampama, Pawsome doista kuži mace i pse. Kad smo kod toga, a što s psima? "Nisu poželjni, mačke su na svom teritoriju, i moglo bi postati gadno ako naiđe dominantan pas", rekli su nam.

Možda vas zanima Zašto su sve mačke dešnjaci, a svi mačori ljevaci? Rubrika Life&style Life&style

Anamaria se nije mogla nadiviti Taystee, maci koja je lijeno ležala i uživala na svom krevetiću, a kada smo ju odlučile pomaziti, pravila se – mrtva. Shvatila je da će na druženje s Taysee ipak pričekati, ali kad tad će ju moja kolegica ipak pridobiti. Ako treba, namamiti će ju mačjim spaom. Da, i jedan mali spa masažni bazenčić postoji ovdje. Sigurni smo da je to nešto čemu ove dlakave krasotice ne mogu odoljeti. 

 | Autor: miss7 miss7

Zaključak: Jedva čekamo da Cat Caffe zaštiti terasu da mace mogu nesmetano šetati na zraku, a da ih mi mazimo i opuštamo se u najfriendly mjestu u gradu, usto i s jako povoljnim cijenama. Također, u blizini je Maksimir, do kojeg se možemo prošetati nakon subotnje jutarnje kavice s macama. Možda posjetiti u zoološkom vrtu one malo veće i malo opasnije ;)

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cimetimed

    jedva čekam tamo popit kavu!!!