Life&style
Osvjetljena ogledala

11 najboljih ogledala s rasvjetom: da se savršeno našminkamo, iščupamo i najmanju dlačicu (i snimimo selfie)

  • Ogledalao itekako može biti presudno kada je u pitanju nanošenje šminke (pa čak i njege kože)
  • Ogledala s integriranom rasvjetom su doživjela zgodne inovacije, od vrsta lampi do dimenzija - danas i mala, stolna zrcala imaju mogućnost fantastično rasvjetliti lice
  • Donosimo listu najboljih osvjetljenih ogledala u 2023. godini

Svima je poznat sljedeći scenarij: Spremamo se pri slabom osvjetljenju, mislimo da nam je šminka na mjestu, a zatim se uhvatimo u bolje osvijetljenom kupaonskom ogledalu naših prijatelja i shvatimo da imamo nevjerojatnu plimu pudera na vratu. Izgledamo, u najmanju ruku, neuredno…

Svaki vizažist će ti reći da je rasvjeta itekako bitna kod šminkanja. Svjetlo lampe ili normalno unutarnje osvjetljenje stvara neželjene sjene na licu, što neizbježno dovodi do neujednačeno izvedenego makeupa. Zato su osvjetljena ogledala tako važna. Ravnomjerno sa svih strana bacaju svjetlost na lice pa točno vidimo što stavljamo na lice i kako. Najbolja osvjetljena ogledala su dovoljno velika (i dovoljno uvećavaju) da vidiš i najmanji detalj. Što je još bolje, mogu poslužiti kao prstenasto svjetlo kada želiš izgledati besprijekorno na FaceTimeu ili Zoomu.

A u posljednje vrijeme su doživjela neke prilično dobre inovacije. Tu je nova skupina kozmetičkih ogledala s rasvjetom, koja imaju niz tehničkih značajki – od prigušivog LED-a do senzora za dodir i Bluetootha. Druga su dvostrana te nude povećanje odraza što dobro dođe kod uklanjanja dlačica ili uređivanja obrva, a neka se pune i uz pomoć USB-a.

Najbolja osvjetljena ogledala u 2023. godini

Jesi li spremna za krupni plan? Ovo su najbolja osvjetljena ogledala...

Najbolje ogledalo sa senzorom pokreta:

HoMedics Beauty Mirror with Approach Sensor

Zašto ga volimo: Ovo dvostrano ogledalo sa senzorom pokreta ima jednu stranu s prirodnom refleksijom i sedam puta uvećanu drugu stranu za, primjerice, povećanje kod korištenja olovke za oči ili pincete za obrve. Može se pohvaliti rotirajućim prekidačem za prigušivanje za promjenjivi intenzitet osvjetljenja, tako da možeš pojačati svjetlo zimi i ublažiti ga ljeti. Elegantno je koliko i funkcionalno. Nježno osvjetljenje je laskavo i realistično, a refleksija je bez odsjaja ako se šminkaš na sunčevoj svjetlosti. Cijena: 47,96 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje kompaktno ogledalo pogodno za putovanja:

Tweezerman Adjustable Lighted Mirror

Zašto ga volimo: Ovo osvjetljeno putno ogledalo dizajnirano je s tri postavke svjetla, tako da možeš vidjeti kako bi izgledala pri dnevnom, večernjem i unutarnjem svjetlu. Jednostavno je prebacivanje između ta tri svjetla, što čini nanošenje šminke lakim, a ogledalo je super jasno od ruba do ruba, bez izobličenja. Nevjerojatno je vidjeti kako bi izgledala pod toplim i hladnim toniranim svjetlom prije nego što izađeš iz kuće, jer si možeš osigurati da će tvoj makeup look biti sjajan bilo da si u uredu ili na večeri. Cijena: 41,16 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje ogledalo s povećanjem od pet puta:

BROADCARE Lighted Makeup Vanity Mirror

Zašto ga volimo: Ovo ogledalo replicira prirodnije, difuzno svjetlo. I ne može biti jednostavnije za korištenje. Svjetlo se jednostavno pali i gasi, a puni se putem USB kabela. Čvrst, kompaktan dizajn čini ovo ogledalo savršeno prenosivim. Više nećeš morati tražiti reflektirajuće površine tijekom vikenda. Oh, i ocjene kupaca su također sjajne. Cijena: 43,95 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje trostruko ogledalo:

WEILY Vanity Makeup Mirror

Zašto ga volimo: Ovo trostruko ogledalo za šminkanje ima 21 LED svjetlo i podesivi zaslon osjetljiv na dodir koji se može koristiti za uključivanje i isključivanje ogledala ili promjenu njegove svjetline. Njegov sklopivi dizajn omogućuje da se odloži kada se ne koristi, što je jako dobro za održavanje stolića za šminkanje lijepim i urednim. Ovo trostruko ogledalo možeš koristiti i dok si u pokretu, tako da ga puniš putem mikro USB priključka ili pomoću četiri AAA baterije. Cijena: 22,65 eura.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje ogledalo ispod 30 eura:

Makeup Vanity Mirror with Lights

Zašto ga volimo: Za nešto manje od 30 eura, ovo kozmetičko ogledalo jedna je od najpovoljnijih opcija na ovom popisu. Ima dizajn dodirnog zaslona s mogućnošću prigušivanja koji se može koristiti za prebacivanje između različitih načina osvjetljenja. Premda sam proizvod nudi povećanje od 1 x, također dolazi s manjim ogledalom za povećanje od 10 x koje ti omogućuje da jasnije vidiš detalje poput trepavica i obrva prilikom nanošenja proizvoda poput maskare. Cijena: 23,17 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Možda vas zanima Red mode, red beauty hackova, i malo životne filozofije. Evo što se krije iza TikTokove teorije zagorjelog tosta! Rubrika Life&style Life&style

Najbolje bežično ogledalo:

Fancii Flexible Magnifaying Mirror

Zašto ga volimo: Tražiš nešto bežično što možeš ponijeti sa sobom kamo god ideš i pričvrstiti na zid pomoću vakuumske čašice kad god trebaš zidno ogledalo? Ovo relativno pristupačno ogledalo ima pokretni vrat od 30 cm koji možeš savijati kako god želiš, što olakšava korištenje pinceta ili nanošenje omiljene šminke bez naprezanja vrata. Cijena: 32,45 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje ogledalo sa zaslonom osjetljivim na dodir:

Makeup Mirror Touch Screen

Zašto ga volimo: Ovo punjivo LED ogledalo ima bateriju koja traje do četiri sata. U kombinaciji sa svojim kompaktnim i sklopivim dizajnom, izvrstan je suputnik kojeg možeš staviti u svoju prtljagu kad god ti zatreba. Ogledalo također sadrži 33 LED svjetla koja pomažu stvoriti prirodnu sunčevu svjetlost gdje god ideš, što čini nanošenje šminke puno lakšim. Jesmo li spomenuli da ima sklopivi nosač koji ti omogućuje da ga postaviš iz više kutova? Cijena: 23,17 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najelegantnije ogledalo s rasvjetom:

Fancii LED Makeup Mirror with 3 Dimmable Light Settings

Zašto ga volimo: Tko god je rekao da kozmetička ogledala ne mogu poslužiti i kao kućni dekor, očito nikada nije naišao na ovaj proizvod. Ovo LED ogledalo za šminkanje tvrtke Fancii može se puniti te nudi do 10 sati korištenja, kao i tri postavke osvjetljenja na izbor: dnevno, noćno i kućno. Zgodno je koliko i elegantno. Cijena: 92,54 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje ogledalo s ugrađenim organizatorom:

Fancii LED Lighted XL Large Vanity Makeup Mirror

Zašto ga volimo: Ako si ikada pomislila da je tvoj stolić za šminkanje mrvicu neuredniji nego što bi trebao biti, onda je ovo prava stvar za tebe. Ovo osvjetljeno ogledalo dolazi s ugrađenim organizatorom šminke koji ima pet odjeljaka u koje mogu stajati manji proizvodi poput kistova za šminku, ruževa za usne, serumi, puderi i drugo. Samo ogledalo može se napajati preko USB kabela ili preko četiri AA baterije i ima čak i funkciju uštede energije koja isključuje svjetla nakon 30 minuta korištenja, tako da se nikada nećeš morati brinuti da ćeš to slučajno zaboraviti napraviti. Cijena: 43,95 eura.  

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje hollywoodsko ogledalo:

Hepburn Hollywood Style Mirror with Lights

Zašto ga volimo: Bilo da si guru za šminkanje ili entuzijast za njegu kože, hollywoodsko ogledalo u punoj veličini kao dio prostora može napraviti veliku razliku. Dolazi s 11 LED žarulja koje zajedno stvaraju prirodno svjetlo i mijenjaju postavke bijelog i toplog svjetla. Osim toga, budimo iskreni, ovo luksuzno kozmetičko ogledalo izgleda tako otmjeno da će zasigurno podići izgled tvoje sobe. Također je nevjerojatno praktično, zahvaljujući prekidaču za prigušivanje svjetla i ugrađenoj utičnici koju možeš koristiti za spajanje fena za kosu ili alata za oblikovanje. Cijena: 202,31 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Najbolje ogledalo s LED žaruljama:

Olsen Hollywood Mirrors with Lights

Zašto ga volimo: Ovo je najglamuroznije osvjetljeno ogledalo u nizu. Omiljena značajka ovog samostojećeg kozmetičkog ogledala nam je pametni dizajn upravljanja dodirom s ugrađenom funkcijom memorije. Svjetlo možeš uključiti i isključiti jednostavnim dodirom senzorskog prekidača na zaslonu, a ugrađena memorija znači da će se svjetla vratiti na željenu svjetlinu kada ih sljedeći put uključiš. Ovo je vrhunsko ogledalo za pripremu za noćni izlazak. Plus: Postoji rotacija od 360 stupnjeva tako da možeš snimati selfije pod savršenim kutom. Cijena: 79,78 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Možda vas zanima Evo još jednog povratnika! Ponovno se nose ukrasi na zubima kao kad smo bili srednjoškolci Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0