Life&style

Red mode, red beauty hackova, i malo životne filozofije. Evo što se krije iza TikTokove teorije zagorjelog tosta!

  • Za razliku od beauty i modnih sadržaja koje nam TikTok najčešće servira, platformom je zavladala teorija koja nam čak zvuči poprilično obećavajuće
  • Kako tvrde oni koji su je implementirali u svoj život, teorija zagorjelog tosta pomaže nam prihvatiti sve loše što nam se događa, a što je izvan naše kontrole
  • Kako točno? Dvije su TikTokerice teoriju odlično objasnile na vlastitim primjerima 

Kakvo god mišljenje netko od nas imao o TikToku, jedno mu se mora priznati - uz malo se što uspijemo toliko od srca nasmijati. Istina, naletimo s vremena na vrijeme i na poprilično korisne beauty trikove, a to da bismo potpuno izgubili modni kompas da nije TikTok mikrotrendova redovito neobičnih imena ne treba ni spominjati. Šalu na stranu, zna se na ovoj sve popularnijoj platformi naći sadržaja nakon kojeg nemamo osjećaj da smo potratili dragocjeno vrijeme koje nam nitko i ništa ne može vratiti, a baš takav bi mogao biti i onaj o teoriji zagorjelog tosta.

Ok, naći će se zasigurno kao i uvijek onih koji će i ovo prozvati izmišljanjem tople vode, no činjenica je da je u pitanju sadržaj na koji većina korisnika reagira pozitivno i kojemu glavni cilj i je da se svi skupa osjećamo bolje. 

Što je točno teorija zagorjelog tosta?

Kao što smo rekli, ideja iza ove teorije je pomoći nam da razmišljamo pozitivno pa bismo, sukladno njoj, sve ono što nam se događa i za što volimo reći da je Murphyjev zakon, trebali jednostavno prihvatiti kao dio većeg plana.

@offthe__grid Monday morning thoughts… shoutout to the internet for sharing this wisdom so passing it along 💖❤️‍🩹 #therapytiktok #advice #anxiousattachment #fyp ♬ original sound - Ingrid

U svojoj srži, teorija zagorjelog tosta govori o preoblikovanju životnih neugodnosti i neuspjeha te prihvaćanju uvjerenja da je sve što se događa dio većeg plana za naš život te nam se događa s razlogom, pa se čak i onim trenucima frustracije daje razlog na temelju kojega se s njima lakše nosimo. 

Možda vas zanima Kako se spremiti za izlazak u samo 10 minuta? Iza TikTok trenda 242 kriju se svi odgovori Rubrika Beauty Beauty

U objavi koja je postala viralna, TikTokerica Ingrid podijelila je značenje ove filozofije priznavši da joj stvarno pomaže prihvatiti stvari koje su izvan njezine kontrole. "Ideja teorije zagorjelog tosta je da, ako spalite tost prije posla i to vaš put produži za 5 do 10 minuta, to je zato što vas zapravo spašava od nečega katastrofalnog. Možda vas spašava od prometne nesreće. Možda da vas poštedi od nekoga na koga ne želite naletjeti. Ali ovo je ideja da nas neugodnosti u našim životima ili neke druge stvari na koje nemamo utjecaj ili spašavaju od nečeg štetnijeg ili nas guraju u smjeru u kojem trebamo ići", pojasnila je te dodala: "Često sam se borila s prihvaćanjem stvari koje su izvan moje kontrole i ponekad sam se borila s anksioznošću, ali usvajanje ovoga i istinsko razmišljanje o tome u trenucima kada bih mogla biti uzrujana zbog nečega što je izvan moje kontrole stvarno me prizemljilo i omogućilo mi da imam samo malo više mira u svom životu."

@k3irst1n Replying to @maygan 👸🏼 Trusting that the universe has got me today 🤍✨ #burnttoast #burnttoasttheory #burnttoastera #mindset #trusttheuniverse #healing #healingjourney #healingprocess ♬ original sound - Keirstin

Kao što je i Ingrid zaključila, nećemo točno znati od čega nas je zagorjeli tost spasio, ali to ni nije poanta. Poanta je omogućiti nam da prihvatimo stvari u životu koje su potpuno izvan naše kontrole. 

TikTokerica Keirstin objanila je kako je ova teorija preoblikovala način na koji ona gleda na spojeve, tvrdeći da joj je život postao eksponencijalno bolji otkako je počela koristiti teoriju zagorjelog tosta. "Ako vas netko ghosta, super, upravo su vas poštedjeli svoje nemogućnosti komunikacije", zaključuje. "Netko vam kaže da jednostavno ništa ne osjeća prema vama? Super. Oslobađa vas kako  biste pronašli nekoga tko će osjećati." 

Možda vas zanima Na ovom TikTok profilu dobit ćemo preporuku za knjigu i to prema filmovima i serijama koje obožavamo! Rubrika Life&style Life&style

Način na koji Keirstin razmišlja dodatno je naglasio da se teorija zagorjelog tosta također odnosi na prihvaćanje razmišljanja da je, kada se loše stvari dogode, makar i ne znali točno zašto, to jednostavno za naše veće dobro.

Djeluje li doista ova teorija?

Pa, iako ona nije nešto što je znanstveno dokazano ili dokazivo, činjenica je da se oni koji u nju vjeruju uistinu mogu samo osjećati bolje. A koliko god se nekima teorija s TikToka možda čini glupom, uvijek ćemo podržati nešto što će nam pomoći da se lakše nosimo sa životnim poteškoćama. Pa makar to značilo smišljanje priča u našim glavama kako bismo lakše shvatili ponekad nimalo jednostavan život!

Photo: Instagram @jamesransom_nyc
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlicno