Horoskop

'Nezgodni' Merkur postao je retrogradan 23. kolovoza, na tri znaka to će posebno jako utjecati

  • Kao da Sunce u znaku djevice nije dovoljno, 23. kolovoza počela je i nova faza retrogradnog Merkura
  • Mnogi za vrijeme retrogradnosti Merkura osjećaju neke pozitivne, ali i brojne negativne utjecaje ove konstelacije 
  • Otkrit ćemo ti koji će horoskopski znakovi biti posebno pogođeni

Kako bi jedna stvar bila jasna od samog početka, kada kažemo da je planet retrogradan, mislimo na to da se iz Zemljine perspektive čini kao da se kreće unatrag kada ga promatramo. A zapravo je istina da nijedan planet nikada ne mijenja smjer. Zemlja na neki način ponekad prođe pokraj nekoliko drugih planeta na našem Mliječnom putu, a budući da sami ne shvaćamo da smo na tijelu koje se kreće, pomislili bismo da objekti koje kao Zemljani prestižemo lete unatrag.

Dakle, 23. kolovoza dogodila se još jedna takva konstelacija, koja će trajati do 15. rujna, s dobrim starim Merkurom. Premda je Merkur najmanji planet u našem Sunčevom sustavu, njegove vibracije i energije navodno utječu na jedno od naših najvažnijih, središnjih i najsloženijih područja života: društvenu interakciju, razmišljanje i komunikaciju. Nije ni čudo što astrolozi imaju dosta toga za tumačiti tijekom razdoblja retrogradnog Merkura.

Tijekom ove faze retrogradnosti Merkur je cijelo razdoblje u zemljanom znaku djevice i recimo to ovako: To bi moglo biti jako izazovno za ljude s jakim osjećajem za red. Kao i uvijek, ovaj retrogradni Merkur pruža neke prilike: Sada možemo nadoknaditi neke stvari i, gledajući unatrag, steći uvide u stvari koje trenutačno zanemarujemo. Sve u svemu, međutim, kao mjera opreza, općenito možemo očekivati veću razdražljivost i češće pretjerane reakcije - s naše strane i od strane drugih ljudi.

 | Autor: Unsplash/Carlos Kenobi Unsplash/Carlos Kenobi Foto: Unsplash/Carlos Kenobi, retrogradni Merkur

Prema horoskopu, Merkurova retrogradnost osobito snažno utječe na sljedeće znakove zodijaka.

Ovan

Retrogradni Merkur prvenstveno unosi neizvjesnost i pomutnju u život ovna. Osobito nakon 27. kolovoza ćeš se ponekad osjećati izgubljeno i sumnjati u sebe i svoj put. To je vrlo neugodno, osobito za tebe kao samopouzdani vatreni znak, koji radije napreduje sa strašću. Ali, u našem svemiru sve ima svoju svrhu. Suočavanje sa svojim sumnjama te sada može dugoročno ojačati i odvesti dalje.

Možda vas zanima Pet horoskopskih znakova koji nikad do kraja ne prežale svoje bivše Miss7 Horoskop

Bik

Bikove može prodrmati retrogradni Merkur u djevici, a osobito u zdravstvenom smislu. Sada si ranjivija i manje otporna nego inače, osjetljivija si na stres i sklona nezdravom ponašanju. Doduše, to baš i ne zvuči kao dar koji ti šalje svemir. Ali, možda ti želi dati razlog da se brineš o sebi, da paziš više na sebe. A mogla bi se zapitati zašto ti inače uopće treba razlog za to.

 | Autor: Unsplash/Kyle Broad Unsplash/Kyle Broad Unsplash/Kyle Broadm retrogradni Merkur

Djevica

Djevice se mogu pripremiti na to da će ih mnoge stvari jako živcirati sljedećih nekoliko tjedana. Retrogradni Merkur u tvom znaku jednostavno te iscrpljuje. Osjećaš se zarobljena u kaotičnom svijetu u kojem imaš premalo kontrole i moći da uopće počneš uspostavljati red. Drugi ljudi u kaosu vide slobodu i u njoj nalaze inspiraciju, ali za tebe je to prije svega nedostatak pravila i strukture. Najbolje je ne uzimati si previše stvari k srcu, vježbati zahvalnost i strpljenje te zapamtiti da život ne može uvijek biti lijep i lak. 

Možda vas zanima Četiri horoskopska znaka koje pamet privlači puno više od lijepog izgleda Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia

Komentari 0