1/32

Kreativne torbice za upečatljiv styling

Ukoliko ste oduvijek htjeli unikatnu torbicu rađenu samo za vas, Pika BAG ostvarit će vaše želje. Jedinstvene, upečatljive i zanimljive, Pika BAG torbice oduševljavaju kreativnim dizajnom te posebnom metodom izrade.

 | Autor: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL Pika BAG torbice vjerojatno su nešto što još niste vidjeli. Ručno rađene, posebnom metodom savijanja i spajanja plastificiranih komada papira, odlikuju se unikatnim i zanimljivim dizajnom koji je osvojio brojne ljubiteljice mode.

 | Autor: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL Iza brenda stoji mlada dizajnerica Nikolina Knežević, koja je nedavno diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Buduća profesorica likovne edukacije, dizajnerica i umjetnica, Nikolina je prije 10 mjeseci krenula istraživati i razvijati proces izrade torbica od plastificiranog papira. “Torbice su mi najdraži modni dodatak, volim ih u svim oblicima, materijalima i bojama. Nije mi strano napraviti nešto vlastitim rukama pa sam poželjela izraditi torbicu koja je u potpunosti po mojoj mjeri”, objasnila je dizajnerica.

Proces izrade najvažniji je dio koji čini Pika BAG torbice posebnima. Proces počinje odabirom papira ili motiva koji će se pretvoriti u torbicu. Kreativna dizajnerica najčešće priprema vlastite uzorke koje zatim otiskuje na papire. Ponekad uzima i gotove materijale, poput stripova ili neke vrste ukrasnog papira. Papire zatim plastificira te reže na jednake dijelove, nakon čega ih posebnim sistemom savijanja i pletenja povezuje u krugove. Te krugove zatim šiva kako bi dobila oblik torbice, na koju završno postavlja metalne dijelove i patentni zatvarač. “Za izradu jedne torbice je potrebno jako puno vremena jer sve ručno radim. Ponekad prođe i do 40 sati od pripreme do gotovog proizvoda”, naglašava Nikolina.

 | Autor: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL Uzorak je najbitniji dio Pika BAG torbice

Pika BAG torbice rade se po narudžbi te su stoga u potpunosti personalizirane i prilagođene željama kupaca. Najčešće su to motivi povezani s glazbenim idolima naručitelja, ili pak najdražim animiranim i stripovskim junacima.

Sama dizajnerica kaže kako uživa u osmišljavanju novih uzoraka. Osobno ih povezuje s godišnjim dobima. Tako po ljeti radi torbice jarkih boja, dok u proljeće i jesen preferira cvjetne motive. Kao najdraži komad Nikolina je navela upravo svoju Summertime torbicu, koju nosi za sunčanih dana.

Asortimanu nema kraja

 | Autor: Robert Anić/PIXSELL Robert Anić/PIXSELL “Zbog toga što pripremam vlastite uzorke sve je moguće izvesti, tako da nema kraja asortimanu. Sve nove ideje i želje su itekako dobrodošle. Zaista najviše volim raditi nešto potpuno drugačije i otkačeno, dok mi najteže pada ponavljati već postojeće uzorke, odnosno izrađivati iznova slične torbice”, otkrila nam je Nikolina. Inspiraciju pronalazi svuda oko sebe te joj je najbitnije da je torbica unikatna i u potpunosti prilagođena onome tko će ju nositi.

Cijene se kreću od 500-600 kn, ovisno o veličini torbice te su idealan izbor za sve trendseterice koje cijene ručni rad i unikatnost proizvoda.

Simpatična dizajnerica naglašava kako joj je oduvijek glavni cilj bio uveseliti ljude svojim torbicama. Pozitivne reakcije obitelji, prijatelja i kupaca glavni su razlog koji je potiče na rad. Nikolina nam je otkrila kako postoji jedna osoba bez koje nikako ne bi mogla: “Moram napomenuti da mi je moj dragi dečko glavna potpora i spas u nevolji, pogotovo u situacijama kada imam isporuku idući dan, a torbica još nije u potpunosti gotova. Također, on je i službeni Pika BAG fotograf te dizajner logotipa brenda."

 | Autor: Uz Pika BAG torbice, Nikolina je s prijateljicom pokrenula novu liniju torbica od najlona, s kojima sudjeluju na ovogodišnjem sajmu rukotvorina ArtOmatu. Dizajnerica planira razviti Pika BAG koncept te ga prenijeti i na druge proizvode.

U galeriji detaljnije pogledajte kako Nikolina stvara torbice te unikatne Pika BAG modele...

Photo: None

Komentari 0