Beauty
Bob frizura

Želiš skratiti kosu? Probaj ovu popularnu ljetnu inačicu bob frizure, nećeš požaliti!

  • Bob ne silazi s trona najpopularnijih frizura, a njegova ljetna inačica ga čini još poželjnijim
  • Riječ je o slojevito ošišanom bobu, koji donosi toliko željeni volumen i teksturu bez dramatičnih rezova
  • Smatraju ga najbezbolnijim prijelazom duge na kratku kosu, a odlikuje ga i jednostavno održavanje

Ljeto samo što nije zakucalo na vrata, a ti si njegov dolazak odlučila iskoristiti kao sjajan argument da pokucaš na vrata svog frizera? U tom slučaju predlažemo ti da se odvažiš i isprobaš slojeviti bob!

Stručnjaci za kosu napominju kako je riječ o najbezbolnijem prijelazu s duge na kratku kosu te optimalnoj soluciji za sve one koji priželjkuju transformaciju izgleda bez drastičnih rezova. A budući da se radi o opuštenoj frizuri lišenoj težine i tupih završetaka, ona je idealna za ljetne dane pred nama!

Možda vas zanima Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se! Rubrika Beauty Beauty

"Bob je vječni klasik! Ali ono zbog čega posebno volim njegovu slojevitu inačicu jest to da se jednostavno može prilagoditi svakom obliku lica. Svjež je, teksturiran i lago ga je za održavati", kazao je za Glamour frizer Mark Leeson.

Također, veliki plus krije se i u podatku kako je riječ o postepeno šišanoj frizuri! Naime, upravo se ona svrstava u četiri frizure koje zahtijevaju minimalno održavanje. Preostalih se možeš prisjetiti ovdje:

Prema frizerima, ove četiri frizure zahtijevaju minimalno održavanje. Već nam se sviđaju!

Ovu konstataciju je potvrdio i Mark Leeson koji preporučuje rezervaciju redovitog šišanja svakih 8-12 tjedana (ovisno o tome koliko brzo raste tvoja kosa) i korištenje profesionalne njege, posebno ako dodaješ pramenove u svoj slojeviti bob kako bi njima uokvirili lice. "Zdrava kosa započinje zdravim vlasištem", geslo je kojeg se uvijek drži ovaj stručnjak za oblikovanje kose.

Znaš li kakav je regenerator idealan za tvoju kosu? Provjeri njezino stanje ovim testom pa onda odaberi onaj pravi

Andrea Andrassy Možda vas zanima Zavirili smo u hladnjak Andree Andrassy i iznenadili se onim što smo ondje zatekli Rubrika Life&style Life&style

Poznato je kako održavati slojeviti bob, no što je s njegovim oblikovanjem? I ono je više nego jednostavno! Uspješno se može izvesti tako da pri feniranju koristiš okruglu četku te po završetku sušenja određenim preparatima (ili alatima) blago podigneš korijen za dodatni volumen.

Photo: Shutterstock

Komentari 0