Beauty

Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se!

  • Ako imaš super tanku kosu, digni ruku gore! Donosimo ti tipove frizura koje će od tvoje kose napraviti voluminozno čudo!
  • Baš kao što pravi ruž pretvara tvoje usnice u nešto božanstveno, tako će i pravilno šišanje transformirati tvoju kosu i dati joj volumena i gustoće koju inače nema
  • Ove frizure za tanku kosu bit će ti spas baš onaj tren kad pomisliš da spasa više nema. Ponesi jednu od ovih fotki sljedeći put kod frizera!

Umjesto da imaš makar nekakav volumen, moraš se boriti s malo vlasi koje su najčešće i dosta opuštene pa se tvoja svakodnevica sastoji od pokušaja oživljavanja frizure koja beživotno pada uz lice? Ne brini, nisi jedina koja ima problematičnu tanku kosu. No, nema mjesta za očajavanje! Pitali smo Zvonimira Franića, omiljenog zagrebačkog frizera iz poznatog salona Franić, pokoji savjet o frizurama za tanku kosu i stiliziranju tanke kose. Baš kao što pravi ruž pretvara tvoje usnice u nešto božanstveno, tako će i pravilno šišanje transformirati tvoju kosu i dati joj volumena i gustoće koji joj nedostaju. 

Savršene frizure za tanku kosu za 2022.

Ove frizure za tanku kosu bit će ti spas baš onaj tren kad pomisliš da spasa više nema. Ponesi jednu od ovih fotki sljedeći put kod frizera!

Duga ravna kosa

Savršeno ravna kosa s razdjeljkom na sredinu idealna je frizura za tanku kosu ako želiš imati dugu kosu. "Kad puštamo tanju kosu da raste, najbolje je šišati je ravno i popuniti sa par komada ekstenzija na češljiće koje niti malo ne oštećuju prirodnu kosu, a dobiti ćemo savršenu gustoću," kaže Franić. Poznati zagrebački frizer otkriva i mali trik koji će pomoći dugoj, tankoj kosi da izgleda volumioznije - tvoje glavno oružje je dobar šampon za suho pranje koji će spriječava vlasište da se prebrzo masti, daje na čvrstoći kose, a pritom povećava volumen.

 | Autor: Instagram Instagram

 

Bob frizure za tanku kosu

"Kod kraće i tanje kose svakako preferiram slojevitije šišanje jer kod takvih dužina slojevi mogu napraviti dobar posao. Klijentica će lakše “napuhati” svoju frizuru i stilizirati je ako je slojevita", kaže Franić. Bob je svevremenski klasik koji će uvijek biti moderan iz razloga što ima toliko varijacija! Donosimo ti prijedlog dvije bob frizure za tanku kosu koje će tvojoj kosi dati toliko željeni volumen.

Graduirani bob

Dosadio ti je klasični bob, a opet ne želiš preveliku promjenu? U tom slučaju, reci svom frizeru kako bi voljela isprobati stepenasti bob! Ova bob frizura idealna je za tanku kosu jer radi slojevitog šišanja stvara dojam više volumena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bob frizure (@bobfrizure)

Asimetrični bob

Još jedna moderna vrsta boba je asimetrični bob. Ovdje možeš birati želiš li ravno ošišanu ili stepenastu kosu, a poanta je u tome da jednu stranu kose ostaviš dužom radi postizanja volumena. Asimetričan bob stvara pomalo dramatičan izgled i ostavlja dojam jake žene koja se ne boji biti drugačijom. 

Kratke frizure za tanku kosu

Kratka frizura s puno volumena uvijek će izgledati bujnije od duge kose bez volumena. Zlatni savjet profesionalca - našpricaj sprej za volumen u korjenu, a kosu obavezno suši naopačke! Ako si nesigurna jer si oduvijek imala dugu kosu, možda te ovi sjajni primjeri inspiriraju i potaknu da se odvažiš na nešto novo! 

Kuštravi pixie

Kratke kose će uvijek izgledati voluminoznije od dugih, pa je u tom slučaju idealna frizura za tanku kosu pixie. Celebrity primjeri za inspiraciju? Kaley Cuoco i Halle Berry! Za postizanje volumena i kuštravosti, posluži se s malo spreja za teksturiranje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pixie Cuts (@foreverpixie)

Kosa dužine do vilice

Kosa dužine do vilice ili do ramena, koja je pritom ravno šišana, uvijek daje genijalan privid volumena. Pobrini se da kod stiliziranja ovakve frizure ne dodaš previše teksture jer onda ćeš otežati vlasi i izgubiti iluziju volumena.

 | Autor: Instagram Instagram

 

Frizure s gustim šiškama

Koju god frizuru imaš i nadodaš li joj šiške - bum, imaš volumena! Neka ti šiške budu što gušće i što ravnije, jer tako ćeš sav privid gustoće staviti na naprijed i zavarati gledatelja. Guste šiške možeš kombinirati na različite frizure, a svaku će učiniti posebnom, kao i tvoj čitav look!

 | Autor: Instagram Instagram

 

Duboki razdjeljak na stranu

Drama, drama i još drame! Isprobaj puder/prah za volumen (imaš ga u svim drogerijama!) i onda blago natapiraj kosu. Uz to i prebacivanje kose na jednu stranu, volumen je zagarantiran. Ovi savjeti vrijede za sve frizure za tanku kosu!

 | Autor: Instagram Instagram

Stepenaste frizure za tanku kosu - da ili ne?

Iako se često savjetuje slojevito šišanje kod onih koji imaju tanku kosu, frizer Franić se ne slaže s ovim savjetima. "Kod klijentica koje žele pustiti kosu, a pritom je tanka, nikad ne preferiram slojevito šisanje koliko god se tvrdilo da će s tim gornji dio skočiti i postići će se volumen. Ne slažem se, kod duže, tanje kose samo ćemo dobiti efekt rezanaca i kosa neće imati željeni volumen, a niti dužinu jer će brže ispucati i s vremenom će se morati skratiti." Stepenasta frizura za tanku kosu možda ipak nije najbolje rješenje za tebe, međutim ima dovoljno frizura za tanku kosu između kojih možeš birati pri sljedećoj posjeti frizeru!

A, ako ti ni ovo nije dovoljno, pogledaj video i pronađi savršenu inspiraciju...

Photo: Shutterstock

Komentari 0