Beauty

Jednostavne frizure: 7 frizura koje je lako održavati, a super su trendi u 2022.

  • Posljednjih godina sve je više na cijeni prirodan izgled, udobna odjeća i jednostavne frizure!
  • I tebe privlači ideja da ne odlaziš frizeru svakih nekoliko tjedana tjedana već da imaš frizuru koju lako možeš sama stilizirati?
  • Donosimo ti 7 jednostavnih frizura koje nije teško održavati - izaberi onu koja ti najbolje odgovara!

Duga, bujna, plava kosa san je mnogih djevojaka, no samo one koje ju imaju znaju koliko je zahtjevno takvu kosu održavati. Mjesečni preljevi, pramenovi, posebni šamponi, regeneratori i maske. Ulje za vrhove, leave in sprejevi, ampule. Popis je dugačak i skup. Isto vrijedi i za kovrčavu kosu. A ako si mislila da super kratka pixie frizura ne zahtijeva nikakav trud - u pravu si samo prva dva tjedna nakon što dođeš od frizera. Koliko god ju lako bilo ujutro stilizirati, ova kratka frizura zahtijeva najčešće posjete frizeru. Izdvojili smo jednostavne frizure koje je lako održavati i radi kojih nećeš morati satima stajati ispred ogledala.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Jednostavne frizure: 7 najboljih koje nije teško održavati

Jednako kao što od odjeće želimo da bude udobna, a lijepa, slično želimo i od naših frizura. Ovih 7 frizura, osim što su jednostavne za urediti, lagane za održavati, isto tako ne zahtijevaju prečeste odlaske frizeru. Uz sve to, ove jednostavne frizure su suprmoderne ove godine, a evo kako ih nose svjetske zvijezde.

Možda vas zanima 6 velikih pogrešaka kod frizera: Kako te loš odabir frizure može prilično postarati Rubrika Beauty Beauty

Klasični bob - jednostavan, a elegantan

Šezdesetih godina prošloga stoljeća, poznati britanski frizer Vidal Sassoon promijenio je svijet frizerstva i donio novi, jednostavniji način oblikovanja kose - poznatu bob frizuru! Danas imamo različite varijacije bob frizure, u kraćim i dužim varijantama. No, najpoznatija od njih je klasični ravni bob, a riječ je o iznimno jednostavnoj frizuri za održavanje koja uvijek izgleda elegantno. Poznata po svojim dugim smeđim loknama, pjevačica Selena Gomez odlučila je 2022. započeti s kratkim i modernim bobom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Jennifer Aniston i Beyoncé promijenile stil - nose frizure koje ili voliš ili ne možeš smisliti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Jednostavna frizura za cijelo ljeto - pletenice

Pletenice su jedna od najstarijih frizura, popularne u mnogim kulturama. Posebno su popularne ljeti jer ih možemo brzo i jednostavno napraviti, a pomažu da sklonimo kosu s lica. Kad su pletenice u pitanju, opcija je neograničen broj -  možeš isplesti cijelu kosu ili ostaviti dio kose u opuštenim valovima, a popularne su i dvije debele pletenice sa svake strane. Frizure s pletenicama su ranih 2000-ih popularizirale sestre Olsen, a kasnije Blake Lively. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Glumica Blake Lively s karakterističnom pletenicom

Prirodno valovita kosa

Ako imaš prirodne kovrče ili lagano valovitu kosu, vrijeme je da ih konačno prestaneš ravnati u pokušajima ukroćivanja i konačno prigrliš ono što imaš! Pusti svoje kovrče slobodnima i osim što ćeš imati modernu frizuru, dobit ćeš i jednostavnu frizuru koja zahtijeva minimalan trud oko stiliziranja. Ugledaj se na Taylor koja već dugi niz godina ravna kosu, no u zadnje vrijeme sve češće pušta svoje prirodne kovrče kojima ne treba ni pegla niti uvijač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Najjednostavnija kratka frizura? Bixie!

Bixie kombinira elemente dviju izrazito prepoznatljivih frizura - boba i kratke pixie frizure te je kombinacijom te dvije riječi i dobila ime. Ova frizura jednostavnija je za održavanje od nešto poznatije sestre pixie iz razloga što ju ne treba svakih nekoliko tjedana ići skraćivati niti ju strogo stilizirati. Dapače, sva čar ove jednostavne frizure je u tome da kratki repići neformalno okružuju tvoju glavu. Frizeri kažu da pristaje gotovo svim tipovima kose, jedino će je biti malo teže ukrotiti ako je vrlo gusta ili gruba.

"Hobotnica" frizura

Ako još nisi čula za „hobotnica“ frizuru, to je zato što se radi o najnovijoj, izmijenjenoj verziji slojevite fudbalerke i raščupanih stilova koje viđamo posljednjih godina, uz poseban dodatak. Volumen i slojevi su i dalje tu, ali kosa ne izgleda toliko neuredno i ima pramenove koji uokviruju lice i podsjećaju na krakove hobotnice, odakle joj i naziv. Ovakve frizure jednostavne su za održavanje, a najbolje će stajati onima s valovitom ili ravnom kosom dužine do ramena. Inspiraciju potraži u pjevačici Billie Eillish - modnom uzoru generacije Z.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHAG! (@shaglondon)

Stepenasta frizura à la Rachel

Proslavila ju je Rachel iz Prijatelja, odnosno Jennifer Aniston koja ju je glumila, a sada je ponovo omiljena među "it"djevojkama, uključujući prekrasnu Hailey Beiber. Stepenasta kosa može savršeno izgledati i na ravnoj i na kovrčavoj kosi, a pristaje i raznim dužinama. Radi se o frizuri koja se lako održava i brzo namješta - što ju definitivno stavlja u naših top 7 jednostavnih frizura!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Visoki rep - jednostavna i brza frizura

Jednostavna, ali upečatljiva frizura visokog repa na vrhu glave, poznatog kao konjskog repa, pruža brojne mogućnosti stiliziranja i zbog toga se može uklopiti u svačiji stil. Ovo je go-to frizura za sve prilike kada ne znaš kako bi ukrotila kosu, kao i onda kada želiš izdržati još jedan dan bez pranja. Ova jednostavna frizura jedna je od onih koje se mogu nositi u različitim prilikama - od casual do elegantnih izdanja te je iz tog razloga super praktična! Ako bi morali izdvojiti jednu osobu koja je konjski rep zauvijek lansirala među ikonske frizure, onda je to, naravno, Ariana Grande!

Koja je tvoja najdraža jednostavna frizura?

Photo: Shutterstock

Komentari 0