Beauty

Ispitali smo frizera sve o frizuri koja je zapalila Internet, a darujemo te i šišanjem i frizurom po izboru!

  • Nakon što je pjevačica Billie Eilish isfurala shag frizuru, nije bilo teško predvidjeti veliki povratak ove pomalo zaboravljene frizure
  • Odjednom svi žele baš ovu frizuru, a mi smo razgovarali s poznatim zagrebačkim frizerom Iggyjem Popovićem koji nam je otkrio sve što trebaš znati o shag frizuri ukoliko se odlučiš za nju
  • U suradnji s Frizerskim studiom IGGY jednu čitateljicu darujemo šišanjem i frizurom po izboru, stoga ne propusti odgovoriti na nagradno pitanje na dnu članka

Omiljena pjevačica mlađih generacija Billie Eilish, osim po svom glazbenom umijeću, svakodnevno oduševljala javnost svojim upečatljivim i pomaknutim modnim izričajem. Glazbena genijalka ne prati slijepo trendove, već ih diktira pa je tako uspjela popularizirati trend neuredne frizure "I woke up like this" iz sedamdesetih i učinila ga najpopularnijim stilom 2021. Njena retro plava boja opčinila je internet, a njena frizura toliko je tražena da #billieeilishhair ima 5 milijuna pregleda na TikToku.

A baš kada smo pomislili da Billie Eilish ne može izazvati veću euforiju od trenutne, ona nas je razuvjerila. Ponovno je oduševila svojom novom frizurom za koju je inspiraciju potražila u fotografiji svoje mame iz mlađih dana. Na prvu njena frizura podsjeća na hibrid bob i shag frizura, no riječ je zapravo o redizajnu shag frizure koja je pod povećalom javnosti završila zahvaljujući jednoj drugoj mladoj dami.

Sve o ovoj trendi frizuri ispitali smo našeg poznatog zagrebačkog frizera Iggyja Popovića, vlasnika Studija IGGY, koji je uvjeren kako je ovo tek početak ponovnog procvata shag frizure.

Što mislite hoće li ova trendi frizura zaživjeti i kod nas?

Hoće! To je ustvari frizura koja je bila popularna u 90-ima. Ujedno je i jedna od prvih frizura s kojom sam se susreo kada sam započeo svoju karijeru 90-ih godina. Shag je nastao u 70-ima, postepeno je u 80-ima dobio još stepenastiji izgled, a u 90-ima se ponovno vratio u svom novom i najpopularnijem obliku. To je samo dokaz toga kako se moda uvijek iznova mijenja i vraća. Istome svjedočimo i danas.

Kako se postiže shag frizura koju je isfurala Billie Eilish?

Samo šišanje je vrlo jednostavno i može se podijeliti na dva dijela. Na Tik Toku sam naišao na hrpu self made videa u kojima djevojke postižu ovu frizuru šišajući dvije točke - prvo odrežu rep na prednjem dijelu glave, odnosno čelu, a zatim i na stražnjem dijelu. Koliko je popularna shag frizura govori i podatak da su videi koji prikazuju kako je postići na TikToku prikupili 625 milijuna pregleda. Instagram je dobio čak i hešteg #wolfcut u čast manekenki Cathy Wolf koja je ovu frizuru prva isfurala. Sada kad je Billie Eilish prigrlila trend, postoji dobra vjerojatnost da će se pojaviti novi hešteg.

Je li ovu frizuru teško održavati?

Apsolutno ne! Shag frizura je nešto najjednostavnije za održavati. To je frizura koju opereš, osušiš i malo stiliziraš ako je potrebno. Dapače, što je raščupanija, tim bolje izgleda. Frizerska industrija se sve više okreće hibridnim proizvodima za kosu poput spreja za teksturu + laka za kosu u jednom ili pudera za volumen + laka za kosu + šampona za suho pranje u jednom. Takav se proizvod ujutro jednostavno pospreja po kosi i frizura izgleda kao da je osoba upravo izašla iz frizerskog salona.

Kojem obliku lica najbolje pristaje ova frizura?

Nevjerojatno, ali istinito, shag frizura pristaje svim oblicima lica. Pravilnim rezanjem i doziranjem šiški moguće je uokiriti lice točno na način da pristaje licu pa je tako moguće okruglo lic suziti, a usko i dugačko lice proširiti. 

Što treba uzeti u obzir ako se odlučimo za ovu frizuru?

Ako se osoba odluči za shag frizuru i nakon dva mjeseca je poželi promijeniti, to može bez problema postići. Kosa se vrlo brzo može početi ravnati i vraćati na prvobitni oblik. Također, shag frizuru je moguće postići na različitim dužinama i na svim dužinama odlično izgleda. Isto tako, dobro je znati da se shag frizura ne mora usavršavati svakih mjesec dana, kao što je to slučaj s primjerice bob frizurom, već se samo ošišaju šiške, što svatko može odraditi i samostalno kod kuće. 

Koje su frizure, osim shag frizure, trenutno najpopularnije?

Osim shag frizure koja je pokorila modnu scenu 90-ih, trenutno je ultrapopularna i kratka zalizana kosa, poput one koju je svojevremeno nosila britanska pjevačica Lisa Stansfield. Sve ono što smo dosad nosili - bob, lob, feniranje na valove polako odlazi u zaborav. Bob koji toliko volimo polako će nestati s modne scene i ponovno se vratiti kao što je to i bio slučaj prije nekoliko godina.

Sudjeluj u nagradnom natječaju!

Sada kada znaš sve o ovoj popularnoj frizuri, vrijeme je da osvježiš svoj look. Frizerski studio IGGY jednu sretnicu daruje šišanjem i frizurom po izboru! Sve što trebaš napraviti je odgovoriti na pitanje ispod i unijeti svoje osobe podatke kako bismo te mogli kontaktirati, a najkreativniji odgovor osvaja nagradu. Sretno!

Pravila nagradnog natječaja provjeri ovdje.

Fill out my online form.
 

Dobitnica nagradnog natječaja je:

Marija Margeta

Photo: Instagram / @cathywolf

Komentari 0