Beauty

Želiš brzo postići preplanuli ten? Brojne žene se kunu u uspjeh ovog trika s kakaovim maslacem

  • Za postizanje zdravog preplanulog tena ovog će ti ljeta uz kremu sa zaštitnim faktorom trebati i kakao maslac
  • Kombinacija ova dva proizvoda oduševila je brojne dame koje smatraju kako je upravo to savršen recept za brzo tamnjenje
  • Kakao maslac djeluje kao snažan antioksidans, ublažava strije i ožiljke te duboko hidratizira kožu

Postizanje preplanulog tena mnogim je ženama glavna misija njihova ljetovanja. No, postizanje zdravog brončanog tena nije uvijek lak zadatak pa su tako mnoge od nas sklone posegnuti za različitim trikovima kako bi ubrzale proces tamnjenja. Tako su posljednjih sezona sve popularnija različita ulja i marmelade za sunčanje, no zadnji u nizu trikova koji je oduševio društvene mreže uključuje jedan maslac.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Putna ljekarna: Nemoj zaboraviti ponijeti ovih 7 stvari na more, bit ćeš mirnija na odmoru! Rubrika Life&style Life&style

Riječ je o kakao maslacu koji se dobiva hladnim prešanjem kakaovih zrna. Premda se prvenstveno koristi za izradu čokolade i slastica, riječ je o maslacu koji može imati značajne beneficije za tvoju kožu. Ne sadrži umjetne boje, mirise i kemikalije što ga čini pogodnim izborom za sve osobe koje traže zdravu prirodnu alternativu za njegu kože. Djeluje kao snažan antioksidans, ublažava strije i ožiljke te duboko hidratizira kožu.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima 5 pogrešaka s kremom za sunčanje koje mnoge žene uvijek iznova rade, ali ti više nemoj Rubrika Life&style Life&style

Kakao maslac i sunčanje

Budući da je bogat vitaminima, posebice vitaminom E, intenzivno hrani i štiti kožu što ga čini sjajnim saveznikom prilikom sunčanja. Također, smanjuje isušivanje kože te poboljšava njezinu elastičnost, a upravo zbog toga ga mnogi nanose i nakon sunčanja za osvježivanje te opuštanje kože.

Savjet o tome kako se uz pomoć kakao maslaca može postići savršen preplanuli ten u Facebook grupi "Ženski RecenziRaj" podijelila je jedna od korisnica, a njezina objava naišla je na veliku pažnju preostalih članica grupe. Štoviše, mnoge od njih su spremno odlučile isprobati ovaj trik te su zaključile kako on uistinu djeluje.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri kakao maslaca od 200g: Terra Organica (57 kuna), bio&bio (67,90 kuna), Tvornica zdrave hrane (39 kuna)

Možda vas zanima Održite preplanulost uz odgovarajuću obnovu i hidrataciju kože Rubrika Life&style Life&style

Osnova: kakao maslac plus krema za sunčanje

U suštini riječ je o vrlo jednostavnom postupku, no postizanje zdravog preplanulog tena ipak zahtjeva slijeđenje određenih pravila. Kožu nije dovoljno samo premazati otopljenim kakaovim maslacem već je nužno na njega nanijeti i kremu sa zaštitnim faktorom kako bi se izbjegla moguća oštećenja kože. Također, važno je izbjegavati direktnu izloženost suncu u razdoblju od 11 do 16 sati. Osim blagotvornog učinka na tvoju kožu, kakao maslac će te osvojiti i svojim zamamnim mirisom.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0