Life&style

5 pogrešaka s kremom za sunčanje koje mnoge žene uvijek iznova rade, ali ti više nemoj

  • Kome nije poznat sljedeći scenarij: namažeš se kremom prije sunčanja te ipak jako izgoriš na suncu?
  • Nešto očito radiš pogrešno…
  • Objasnit ćemo ti u čemu je riječ

Jedva se pojavi tračak toplog sunca i već se veselimo dati svojoj zimskoj koži ljetni sjaj. Naime, to znači da brzo nanosimo kremu za sunčanje i odmah idemo na sunce. Međutim, umjesto lijepe boje – izgorimo! Dosta je toga! Razjasnit ćemo koje smo tipične pogreške radile s kremom za sunčanje te kako ćemo ih sada izbjeći. Pravilna zaštita od sunca prvenstveno je važna za zdravlje naše kože, ali i za izbjegavanje bora.

1. Nismo dovoljno temeljite

Pete, uši, stražnja strana bedra i kapci su najpoznatija mjesta koja često preskočimo namazati kremom za sunčanje. Međutim, i mjesta uz kupaći kostim ili odjeću često ne namažemo – iz straha da ne nastanu mrlje na odjeći. Najbolje je namazati se kompletno prije odijevanja – a leđa i stražnju tijela neka ti netko pomogne namazati.

2. Je li krema svježa?

Nemaju samo namirnice za jelo rok trajanja – imaju i zaštitne kreme za sunčanje! Dakle, oprosti se od krema s prošlog godišnjeg odmora. Naime, većina sprejeva i krema traje 12 mjeseci prije nego zaštita popusti. Ako je tuba još neotvorena, traje do 30 mjeseci.

 | Autor:

Dermalogica, Invisible Physical Defence, SPF 30, krema  koja ne ostavlja trag

 

Možda vas zanima Ako češće jedeš ovih 12 namirnica, imat ćeš više kolagena i tvoja koža će biti mladolikija Rubrika Life&style Life&style

3. Nemoj štedjeti

Puno pomaže puno – glasi moto kod kreme za sunčanje. Kad je riječ o našoj koži, ne treba štedjeti. Stavi optimalnu količinu kreme ne tijelo – za to si zamisli količinu kreme poput loptice za golf. Kod spreja neki proizvođači preporučuju 15 „pumpanja“ po području tijela. Obavezno nanesi kremu pola sata prije izlaganja suncu kako bi krema počela pravovremeno djelovati.

4. Jesi li se nanovo namazala?

Kome to nije poznato? Namažemo se jednom prije odlaska na sunce i onda ljenčarimo. I zaboravimo se nanovo namazati. Ovisno o tipu kože, zaštita od sunca djeluje ograničeno vrijeme te se brže skida ako se znojimo, od vode ili trljanja. Zbog toga bi se – kako bismo bile sigurne – trebale mazati svakih sat vremena.

 

 | Autor: Vichy, Capital Soleil, baršunasta krema za ljepši izgled kože, SPF 50+

5. Ne moram se namazati ispod odjeće

Pogrešno! Primjerice, bijela majica ima zaštitni faktor tri. Jesi li to znala? Zbog toga je važno namazati kremom za sunčanje cijelo tijelo prije nego odjeneš laganu ljetnu haljinicu te ideš na sunce. Kako ono glasi slogan? Bolje jednom previše, nego jednom premalo.

 | Autor: Apivita, Wine Elixir lagana dnevna krema protiv bora i za učvršćivanje lica SPF30

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari zbog kojih ti je koža najednom tako suha Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0