Beauty

Vrat ne mora biti izdajica godina, donosimo tri trika koji garantiraju mlađu i ljepšu kožu

  • Vjerujemo kako posebnu pažnju poklanjaš njezi lica, a što je s vratom?
  • Bez obzira koliko smo zadovoljni održavanjem mladenačkog i zdravog izgleda lica, koža na vratu i dekolteu može odavati sasvim drugačiju sliku
  • Kako bi vrat izgledao mlađe i zdravije, evo kako bi mu trebala pristupiti u tri laka koraka

Samo njegovana koža je lijepa koža, a kako se radi i o našem najvećem organu, raznim dijelovima ćemo pristupiti drugačije. Mnoge od nas sigurno će pomno izabrati preparate za njegu kože lica, a onda opet promišljati u odabiru losiona za njegu ostatka tijela ili preparata za njegu stopala, ruku… A što je s kožom vrata?

Kolagen Možda vas zanima Kolagen kao dodatak prehrani čini čuda za kožu, no treba pripaziti na ovih 7 mogućih učinaka Rubrika Beauty Beauty

Izložen pogledima i djelovanju sunca (a time i riziku fotostarenja kože) vrat je također jedan od najboljih pokazatelja kako se brinemo o svojoj koži. Bez obzira koliko smo uložili njegu lica, ponekad je upravo vrat onaj koji može ‘odati’ pravo stanje stvari i zdravlja kože. Stručnjaci su zato preporučili koraka uz pomoć kojih će tvoj vrat izgledati mlađe i više njegovano. 

1. Nanesi kremu sa zaštitnim faktorom

Vjerojatno si do sada usvojila gradivo - kada se radi o koži krema sa zaštitnim faktorom trebala bi biti na vrhu ljestvice tvoje dnevne rutine. Ne zaboravi da je tvoj vrat pod utjecajem UV zračenja, onečišćenog zraka  ali i gravitacije stoga dermatolozi savjetuju da na njega (sve do dubokog dekoltea) primijeniš ono što stavljaš na lice. Anti-aging serum i obavezno kremu sa zaštitnim faktorom (najmanje 30). 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Učinkovito osiguraj vlagu

Kada je u pitanu hidratacija, ispostavlja se da je koža vrata vrlo zahtjevna. Na vratu se nalazi manje žlijezda lojnica pa je koža vrata lako može postati suha. Kreme koje koristiš za lice možda neće biti dovoljne.

Kristen Bell otkrila beatuy trikove zbog kojih 40-godišnja glumica izgleda kao da ima 20

Budi sigurna da koristiš kremu za duboku hidrataciju, a još bolje ako takvi proizvodi u sebi sadrže nešto od navedenog: antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C. 

Možda vas zanima Tajna sjajnog izgleda: Što jede i kako vježba Sharon Stone, koja i sa 65 godina izgleda fenomenalno Rubrika Life&style Life&style

3. Posegni za makeupom

Vratu i dekolteu posveti posebnu pažnju kada nanosiš makeup posebno kako bi spriječila sukobljavanje tonova kože ako koristiš puder ili druge podloge. 

Stručnjaci savjetuju da 50% količine koju nanosiš na lice preneseš i na područje vrata i dekoltea. Za završni touch na svoj vrat uz pomoć kista možeš nanijeti  bronzer bez sjajnog efekta kako bi ‘omekšala’ dojam. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0