Beauty
Namirnice za ljepotu

Brokula protiv bora, rajčice za blistavu kožu: 9 namirnica koje usporavaju starenje

  • Bitku protiv starenja ne možemo dobiti, ali itekako možemo odugovlačiti i usporavate procese starenja
  • Ako nisi za invazivne metode, definitivno je najbolje boriti se prirodnim putem
  • Primjerice, uz ovih 9 namirnica koje pozitivno utječu na kožu, kosu i općenito izgled

Kaže se da ljepota dolazi iznutra. Međutim, ne misli se uvijek na „dušu“, nego i na ono što unosimo u svoje tijelo. Dodavanje ovih namirnica na dnevni ili tjedni meni dat će tvom licu i tijelu dodatni sjaj i ljepotu. Protiv starenja se, naime, možemo boriti na više frontova, ne samo anti-aging kremama...

1. Zeleni čaj za ljepotu

Zeleni čaj ne samo da pozitivno utječe na naše zdravlje, nago djeluje i u smislu ljepote. Njegovi učinkoviti antioksidansi pravi su ubojice bora, jer redovito pijenje revitalizira naše stanice od štetnih utjecaja okoline i tako može spriječiti starenje kože.

2. Zaštita stanica s kivijem

Kivi je apsolutna bomba vitamina C te štiti naše stanice i održava nas mladima i lijepima. Jednostavno ga jedi što češće kao međuobrok. 

3. Dinja za lijepo starenje

Dinja sadrži vrlo poseban aktivni sastojak: holimel ekstrakt ploda dinje. U kombinaciji s ceramidima, biljna snaga dinje osigurava blistavo lijepu i glatku kožu.

Jedna karakterna osobina dokazano usporava starenje Možda vas zanima Imaš li anti-age karakter? Pogledaj koja tvoja osobina usporava starenje Rubrika Life&style Life&style

4. Bobičasto voće za glatku kožu

Mali šareni plodovi također su pravi beauty boosteri. Maline, borovnice ili ribiz imaju vrlo visok zaštitni učinak od slobodnih radikala, za koje se zna da doprinose starenju kože. Osim toga, sadržani vitamin C povećava elastičnost kože. 

5. Rajčice za brzopoteznu ljepotu

Uskoro je neki važan događaj? Imamo još dobrih vijesti: rajčice imaju čak i kratkoročni učinak za lijepu kožu te osiguravaju svjež ten nakon kratkog vremena. Osim vitamina i minerala, također sadrže dosta likopena, koji može ograničiti štetu uzrokovanu UV zračenjem. Inače, likopen bolje djeluje kada se zagrije, pa češće jedi juhu ili umak od rajčice.

6. Avokado za metabolizam

Ovo ukusno voće je nenadmašno: bogato je vitaminima i vlaknima te ima super zdravu mješavinu masnoća. Osim toga, s osobito velikom količinom vitamina B5 čini kosu sjajnom, a vitamin E sprječava nastanak bora. Također snižava razinu inzulina, drži te dulje sitom, sprječava napade gladi i potiče sagorijevanje masnoća.

7. Crno grožđe za obnavljanje stanica

Slatko voće pomaže pri aktiviranju vlastitih tvari za popravak u tijelu te uklanja zagađivače iz okoliša. To te održava mladom i svježom. Čak i ako zvuči primamljivo: crno vino tu ne spada. Najbolje je piti svježi sok od grožđa ili sok od crnog grožđa. To je to!

Možda vas zanima 10 mitova o anti-agingu u koje moramo prestati vjerovati Rubrika Life&style Life&style

8. Brokula protiv bora

Brokula nije baš neko omiljeno povrće, ali je prava bomba za našu prirodnu ljepotu. Brokula daje koži vitamine A, C i E i tako osigurava da se ne isuši. To održava kožu sjajnom i svježom i sprječava nastanak bora. Osim toga, brokula ima nevjerojatnu količinu željeza, što nama ženama daje malo više boje na licu kada zbog nedostatka željeza izgledamo blijedo.

9. Jabuke kao pravi beauty food

Tko bi rekao da se dobra domaća jabuka lako može natjecati s nekom chia-goji-bilo-kojom-drugom superhranom? Jabuka detoksificira tijelo, održava te zdravom, izbjeljuje zube, pomaže protiv nadutosti i čini kožu ljepšom zahvaljujući visokom sadržaju cinka, kalija i vitamina C.

Photo: Shutterstock

Komentari 0