Life&style
Jedna karakterna osobina dokazano usporava starenje

Imaš li anti-age karakter? Pogledaj koja tvoja osobina usporava starenje

  • Kad se pojave prvi znakovi starenja, ponekad se poželi zaustaviti vrijeme i ostati „zauvijek mlad“
  • To je, nažalost, nemoguće.
  • Međutim, prema nedavno provedenom istraživanju, određena karakterna osobina može značajno usporiti starenje

Da nam netko ponudi da ćemo zauvijek zadržati mladolik izgled, malo nas bi to odbilo. Ali, nažalost, to nije moguće. Istina je da se proces starenja danas može prikriti brojnim zahvatima ljepote, ali ako ne želiš ići pod nož, s vremenom se moraš pomiriti s jednim ili dva znaka starosti. Zatim, tu su također zdravstveni aspekti koji sa starenjem postaju sve više problematični.

Vježbanje i uravnotežena prehrana svakako su neophodni za zdrav proces starenja. Međutim, znanstvenici su sada otkrili da se određena karakterna crta može povezati s usporavanjem starenja.

via GIPHY

Osobe s visokom samokontrolom sporije stare

U istraživanju je ispitano oko 1000 Novozelanđana tijekom dugog vremenskog razdoblja, u dobi od tri do 45 godina. Nadali su se da će to pružiti uvid u zdravo starenje. „Naša populacija stari i živi dulje s bolestima povezanim sa starenjem. Važno je pronaći načine kako pomoći ljudima da se uspješno pripreme za izazove kasnijeg života i žive više godina bez nekih većih poteškoća“, objašnjava dr. Richmond-Rakerd, voditeljica istraživanja.

Ispitanici su, kao djeca, testirani na samokontrolu i samosvladavanje. To uključuje, na primjer, stupanj gubitka kontrole, impulzivnu agresiju, hiperaktivnost ili nepažnju.

Možda vas zanima SJ Parker o izgledu i godinama: "Znam kako izgledam, muškarac nikad ne bi dobio ovako ružne komentare!" Rubrika Stars Stars

U odrasloj dobi su potom testirani na fiziološke znakove starosti. Rezultat: ljudi koji su kao djeca pokazivali najviše samokontrole starjeli su sporije u različitim organskim sustavima, imali su niže vrijednosti dobi u mozgu, hodali su brže i izgledali mlađe na fotografijama lica koje su pokazane neovisnim ocjenjivačima.

via GIPHY

Ovako možeš trenirati ovu kvalitetu u starijoj dobi

Ali, čak i ako se čini kao da je razina samokontrole unaprijed određena od djetinjstva, još uvijek je možeš trenirati u starosti. Usko je povezana s unutarnjom ravnotežom i smirenošću, što se može poboljšati, na primjer, kroz afirmacije, meditaciju ili vježbe zahvalnosti - još jedan uvjerljiv argument za odvajanje vremena za to.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    svi brzo starimo nakon 50