Life&style

Tajna sjajnog izgleda: Što jede i kako vježba Sharon Stone, koja i sa 65 godina izgleda fenomenalno

  • Iako je 2001. preživjela moždano krvarenje zbog kojeg je dvije godine učila ponovno hodati i govoriti, Sharom Stone i u 65. godini života izgleda fantastično
  • Slavna je glumica otkrila kako izgledaju njezina prehrana te režim vježbanja kojeg se gotovo svakodnevno pridržava
  • Osim treninga i prehrane, priznala je i da veliku pažnju posvećuje njezi mentalnog zdravlja

Osim što je sjajna glumica koja pažnju plijeni svakom svojom ulogom još otkako se 1992. pojavila u 'Sirovim strastima', Sharon Stone je velika inspiracija mnogim ženama i zbog činjenice da i u 65. godini života izgleda fantastično. Njezina impresivna linija, zategnute noge i lijepo oblikovane ruke samo dodatno dobivaju na vrijednosti kada se sjetimo da je 2001. godine doživjela moždano krvarenje zbog kojeg je dvije godine provela učeći ponovno hodati i govoriti, a zasluge za izgled na kojem joj zavide i značajno mlađe žene, očekivano, leži u zdravim navikama kojih se svakodnevno drži.

Možda vas zanima Zbilja, koliko ove žene imaju godina? Otkrile su čemu duguju svoj svježinu Rubrika Stars Stars

Iako su zdravstvene teškoće koje su je snašle za nju bile iznimno zastrašujuće iskustvo, one su joj dale veliku dozu zahvalnosti za pruženu priliku za starenje i očuvanje zdravlja. "Ne odlučujem da starenje bude negativna stvar. Ja biram stariti. Starenje je moj cilj", izjavila je za 'The Hollywood Reporter'. "Bila sam na intenzivnoj njezi devet dana i stopa preživljavanja zbog onoga kroz što sam prošla je vrlo niska. Ne treba mi netko zbog koga ću se osjećati loše zbog toga što starim. Reći ću vam zbog čega se osjećate loše: kada mislite da možda nećete za to imati priliku."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

A koliko joj je važno da učini sve što je u njezinoj moći da poveća šanse da doživi duboku starost, možda najbolje otkriva njezin životni stil pa ponekad zna vježbati i pet dana u tjednu. "Radim za to. Radim na svemu. Za mene je disciplina neka vrsta slobode", priznala je.

Što Sharon jede?

Sharonina se dijeta sastoji od puno namirnica s niskim glikemijskim indeksom poput kvinoje, leće i povrća. Također uživa u ribi, nemasnom mesu i jajima, a iako voli jesti sve što želi, pazi da nikada ne pretjera s količinom. Neka od njezinih omiljenih jela su piletina  na žaru, janjetina, losos i nemasni odresci s povrćem kuhanim na pari.

"Ne jedem puno prerađene hrane, iako nisam uspjela izbaciti čips iz misli!", otkrila je. Sharon se također voli držati biljnih čajeva bez kofeina umjesto kave. Kada je pak alkohol u pitanju, iako nikada nije osobito voljela alkoholna pića, priznala je da je izbacivanje alkohola dramatično promijenilo njezin izgled. "Nekada sam pila jako malo, ali prije sedam godina, kada sam trenirala, htjela sam alkohol u potpunosti izbaciti", rekla je. "Gledala sam Madonnu, iste smo dobi, i pitala sam svoju trenericu: 'Što ne radim? Saznaj što ona radi!' Vratila se i rekla: 'Mislim da ne pije alkohol.' I tako sam odlučila isprobati potpuno izbacivanje alkohola kroz tri mjeseca, i  vidjela sam ogromnu razliku!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Kako Sharon ostaje u formi?

Sharon uglavnom vježba četiri ili pet puta tjedno i voli kombinirati različite oblike vježbanja kao što su pilates, istezanje cijelog tijela, treninzi snage, joga i ples. "Svaki put kad vježbam, radim nešto drugačije ovisno o tome koja područja trebaju biti u pokretu", rekla je za Shape. A ako slučajno ne može ići u teretanu, Sharon traži razna kreativna rješenja pa tako na primjer diže noge u kadi uz otpor vode. "Povremeno tijekom dana samo pomičem tijelo. Radim to kad sam na setu. Podižem noge, izvodim udarce nogama ili se spustim na pod i napravim nekoliko kickbackova. Također, izvodim vježbe za ruke s ovim olovnim utezima. Guranje prema gore 15 minuta s olovnim utegom u ruci čini ogromnu razliku. Imam i male narukvice s utezima na remenu za ruku i stavljam ih dok sam za računalom ili za radnim stolom i ostavljam ih cijeli dan jer biste se zaprepastili koliko tjelovježbe možete odraditi na računalu s nekoliko kilograma na rukama", otkrila je.

Možda vas zanima Sharon Stone se i u 60-ima može pohvaliti tijelom u badiću: "Ljudi još uvijek žele vidjeti moje s*se!" Rubrika Stars Stars

Sharon Stone kod svega u životu daje prednost onome što voli. Cijeni vrijeme koje provodi s obitelji i balansira svoj privatni život i glumu ležernim, opuštenim pristupom. "Dakle, što se glume tiče: još uvijek mi se sviđa. Zapravo, sviđa mi se više nego prije. Osjećam se mnogo ugodnije u njoj i puno je lakše raditi. Osjećam manji pritisak danas jer ona nije moj cijeli svijet. Imala sam i dubljih životnih iskustava koje mogu unijeti u nju. Kad radni dan završi, dobar ili loš, a uglavnom je uvijek dobar, odlazim u kuću punu ljubavi, tako da nije ništa strašno", rekla je.

Zdrave navike uključuju i brigu o mentalnom zdravlju

Osim što redovito vježba i pazi na prehranu, Sharon vodi računa i o hranjenju svog duhovnog i mentalnog zdravlja. "Moramo se zapitati: 'Jesmo li danas pridonijeli dobrobiti našeg tijela, našem mentalnom zdravlju i našem duhovnom zdravlju?'", otkrila je glumica koja prioritet daje meditaciji, njegujući svoj um budističkim spisima Bukkya Denda Kyokai. "Slušam i jednu Kivinu meditaciju pod nazivom Green Tara chant koju jako volim. Obično samo sjedim za svojim stolom za meditaciju ispred kauča u svojoj spavaćoj sobi, zazvonim svoju zdjelu i čitam svoje tekstove", priznala je.

Photo: Shutterstock

Komentari 0