Beauty

Voliš spremati rižoto? Evo zašto nikada ne bi trebala bacati vodu od riže

  • Zaboravi na ulje od avokada i kokosa! Postoji "novi hit u gradu"... 
  • Najnoviji trend je takozvana rižina voda, a za to postoji prilično dobar razlog
  • Otkrit ćemo ti što sve može ta nova beauty-voda

Voda od riže – ili rižina voda – odnedavno je postala pravi beauty-hit, a za to postoji vrlo dobar razlog. Naime, žene u Japanu od davnih vremena koriste vodu od riže za njegu kose koja zahvaljujući njoj brže raste, postaje zdravija te mekša. Osim kose, rižina voda izvrsna je i za njegu kože, a pomaže i kod nekih drugih zdravstvenih tegoba. 

Možda vas zanima 'Brow Pinching': Evo što se točno krije iza novog beauty-trenda Rubrika Beauty Beauty

Zašto bismo trošile puno novaca na raznorazne beauty-proizvode, kad postoje i jeftiniji, a i zdraviji. Rižina voda je novo beauty-oružje – a sve što ti za nju treba su lonac, voda i riža. Pogledaj koje sve blagodati pruža ovaj jednostavan, a nadasve učinkovit „pripravak“. 

via GIPHY

1. Rižina voda njeguje kosu

Pogledaj samo žene s Dalekog Istoka – poznate su po tome da i u poznijim godinama izvrsno izgledaju – a osobito su poznate po sjajnoj kosi. Dakle, budi kao Azijatkinja: one upotrebljavaju rižinu vodu za ispiranje za svoje (fenomenalne!) kose. Za to moraš ostaviti rižinu vodu da odstoji dan ili dva. Za to vrijeme raste kiselost te se razvijaju antioksidansi i mineralne tvari. A oni će tvojoj kosi dati sjaj te potiču rast kose. Jednostavno isperi kosu s rižinom vodom nakon uobičajenog pranja. 

Možda vas zanima Što je 'Ice facial'? Zvijezde se kunu u ovaj novi beauty trend! Rubrika Beauty Beauty

2. Rižina voda pomaže kod želučanih i crijevnih tegoba

Kod nadutosti i proljeva pomaže šalica rižine vode. Naime, ta voda sadrži škrob koji pomaže pri izgradnji zdrave crijevne flore te štiti sluznicu. 

via GIPHY

3. Rižina voda pomaže kod akni 

Muče te akne? Onda stavi ujutro i navečer rižinu vodu na vatu te time natrljaj skroz nježno pogođena mjesta. Rižina voda sadrži folnu kiselinu koja djeluje protuupalno i umirujuće. 

4. Rižina voda pomaže kod mamurluka 

Sljedeći puta kad se probudiš s mamurlukom, jednostavno popij čašu rižine vode. To će ti pomoći da se ponovno uravnoteži količina soli u organizmu. 

Možda vas zanima Beauty savjeti za sve iznad 40-e: 7 stvari koje trebaš raditi i 7 stvari koje ne bi smjela Rubrika Beauty Beauty

via GIPHY

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0