Beauty

Ovo je dobro znati! Otkrivamo 8 tajni žena koje stare sa stilom

  • Starenje? Zapravo, toliko ga se bezrazložno bojimo
  • Dobar izgled i osjećaj ne ovise o godinama 
  • S pomoću ovih savjeta ćeš se i u starijoj dobi sjajno osjećati – i izgledati još bolje

Sve se mi želimo sjajno osjećati te fenomenalno izgledati. Pri tome dob ne treba igrati nikakvu ulogu. U krajnjoj liniji, sve mi poznajemo barem jednu gospođu koja izgleda izvrsno – i svaki dan sve bolje i bolje. Dakle, nije nemoguće osjećati se dobro u starim danima. Otkrit ćemo ti nekoliko trikova s pomoću kojih ćeš od glave do pete starjeti sa stilom – svejedno koliko će svjećica biti na tvojoj rođendanskoj torti. 

1. One smanjuju rutinu njege kože 

Puno proizvoda donosi puno benefita? Pogrešno! Trik je u sljedećem: koncentriraj se na najviše tri proizvoda – umjesto na sve moguće anti-aging i razne druge kreme. Američki dermatolog Lance Brown tvrdi kako prvenstveno korištenje kreme za sunčanje u kombinaciji s hidratantnom kremom pridonosi mladoj koži.

 | Autor: Hidratantna krema s SPF-om, Nikel, 122 kn

Kreme koje sadrže retinoide sadrže i puno vitamina A te su gotovo čaroban dodatak koji može stimulirati kožu te djelovati protiv bora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rocking my Cindy Chao! ✨✨✨ What a night. @cindychao_theartjewel @eliesaabworld

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Možda vas zanima Znanost otkriva koji detalj najviše utječe na to da tvoje lice izgleda lijepo Rubrika Life&style Life&style

2. One se kreću 

Sport može donijeti puno toga dobroga (a ne samo mršavljenje). Ako se puno krećeš, osjećaš se više fit i mlađe. U istraživanju u kojem su sudjelovale starije odrasle osobe, one koje su se puno kretale bile su psihološki na jednakoj razini kao puno mlađi ljudi. I njihova koža je više sjajila te izgledala mlađe – ako su se redovito bavile sportom (svejedno kojim – važno je da se osjećaš dobro!). 

 

3. Ne sakrivaju se iza make-upa 

Prekrivati bore, tamne mrljice i podočnjake s brdom make-upa nije dobro rješenje. Često se postigne upravo suprotan učinak. Umjesto hrpe pudera radije stavljaj polako sloj po sloj kako bi ti koža mogla preuzeti boju te izgledati prirodno. Počni s finim korektorom s kojim ćeš nježno prekriti mrljice ili prištiće.

 | Autor: Korektor za jače prekrivanje YSL Touche Éclat High Cover, 295 kn

Potom stavi tanki sloj pudera na kožu. Na kraju matiraj lice prozirnim puderom – ali jedino T-zonu. Na taj način ćeš izgledati prirodno. 

Možda vas zanima Mlohave nadlaktice, šlauf oko struka, male grudi: Muškarci otkrivaju što doista misle o onome što žene nazivaju 'problematičnim zonama' Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Njeguju ruke 


Lice i ruke 'upiju' tijekom života najviše sunca, što kožu čini starijom. Zbog toga – osim njege lica – trebaš se pobrinuti i za njegu ruku. Za to možeš koristiti jednake proizvode kao i za lice (pogledaj točku 1!), ali i koristiti neku specijalnu, koja njima odgovara. 

 | Autor: Lagana krema za ruke citronovac, L'Occitane, 64 kn

 

5. Zrače samopouzdanjem 

Žene koje uživaju u svojoj starosti imaju jedno zajedničko: zrače samopouzdanjem! Trik je u tome da ne pokušavaju izgledati mlađe, nego su ponosne na svoje godine. Ako želiš djelovati mlađe, učinak će biti suprotan. Budi vjerna sebi i zadaj si cilj da izvučeš najbolje iz svoje starosti. Uostalom: istraživanje Sveučilišta Yale pokazalo je da ljudi sa pozitivnim stavom i samopouzdanjem žive 7,5  godina duže! 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

6. Razmišljaju o svom stilu te prate trendove 

Promjene su važne! Kako starimo, trebamo mijenjati stil. Odjeću koju si nosila sa 25 godina možeš izbaciti iz ormara. I frizuru trebaš promijeniti s vremena na vrijeme. Imaj povjerenja u sebe, prati aktualne trendove te pronađi svoj vlastiti stil – koji će odgovarati tvojoj dobi i tvom životnom stilu. 

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

7. Ne sakrivaju sijedu kosu 

Ako žene ne sakrivaju sijedu kosu, ako je nose s ponosom, to itekako može izgledati fenomenalno! Međutim, frizura treba biti moderna. Na primjer, odluči se dugački bob ili pixie-cut. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

8. Dovoljno spavaju 

„San za ljepotu“ nije mit! Tko puno spava, priušti svom tijelu odmor – a to je ujedno i najbolji anti-aging tretman za kožu. U jednom istraživanju iz 2015. godine znanstvenici su otkrili da san pridonosi prirodnoj regeneraciji kože. Dakle, što više spavaš, to će ti više koža sjajiti te izgledati mlađe. 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0