Beauty

“Vodeni valovi” nova su neupadljiva hit frizura koju trendseterice obožavaju

  • Omiljeni beach waves dobili su konkurenciju u sve popularnijim vodenim valovima
  • Ovu izrazito opuštenu frizuru možeš dobiti na nekoliko načina, a može se napraviti na svakom tipu kose
  • Hoćeš li je i ti isprobati ovog proljeća i ljeta?

Zajedno sa suptilnijim trendovima u makeupu, proljeće je donijelo i nove trendove u frizurama. Opuštene frizure savršene za toplije dane kad se oko kose ne želimo nepotrebno puno truditi sad dolaze u prvi plan.

Predvodnice nove hit frizure, vodenih valova, su naravno svjetski poznate pjevačice i glumice poput Jennifer Lopez, Zendaye i Megan Fox. Ovi trendi opušteni valovi zavladali su beauty lookovima na crvenim tepisima, kao i među trendovima u frizurama na društvenim mrežama, a vole ih nositi i sestre Kardashian. Još opuštenija verzija popularnih beach waves su vodeni valovi, a obožavaju je sve trendseterice!

Što su vodeni valovi?

Ovu trendi frizuru krasi blago, blago uvijena kosa, s uvojcima koji su gotovo neprimjetni. Izrazito nježni valovi lagano oponašaju vodu koja teče te nisu strogo definirani. Ova šarmantna i jednostavna frizura savršena je za sve veće temperature koje nas čekaju narednih mjeseci!

Ako je tvoj kosa prirodno kovrčava ili valovita frizura vodenih valova ostavlja dojam baš kao što joj i ime kaže, kao da si upravo izašla iz mora ili bazena! Ako pak imaš ravniju teksturu kose, za ovu frizuru morat ćeš je malo više stilizirati.

Kako postići vodene valove?

Ovakvu frizuru možeš postići na više načina, uz pomoć pegle za kosu, da kosu spleteš u pletenice ili s figarom! Prije nego što uopće počneš s korištenjem alata za uvijanje kose, ne zaboravi na kosu nanijeti sprej za zaštitu od topline i hranjivo ulje za kosu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Megan Fox (@meganfox)

1. Vodeni valovi uz peglu ili figaro za kosu

Kod ove tehnike za vodene valove pažljivo uzimaj pramen po pramen kose kako bi ju najprije izravnala. Zatim od korijena započni ponovno i vrti ruku gore-dolje istovremeno se pomičući duljinom kose. Umjesto pegle možeš koristiti i figaro.

Frizeri preporučuju ovu tehniku jer se može koristiti na svim duljinama kose. Nakon uvijanja kose, za potpuni efekt, kosu je potrebno raščešljati u istom smjeru, a zatim nanijeti ulje za kosu.

Hair frosting tehnika bojenja kose Možda vas zanima 'Hair frosting': Minimalna promjena frizure s maksimalnim učinkom Rubrika Beauty Beauty

2. Vodeni valovi preko noći uz pletenice

Druga tehnika s kojom možeš postići vodene valove je i da jednostavno navečer ispleteš kosu u pletenice i prespavaš. Ujutro ćeš se probuditi s predivnim vodenim valovima! Ova tehnika odlična je za dugu kosu koja nije jako gusta.

Nakon što pletenice ujutro raspleteš pročešljaj ih prstima ili češljem sa širokim zupcima. Ovo je savršena tehnika ako svoju kosu ne želiš izlagati toplini s alatima za uvijanje kose.

3. Stvori vodene valove s pomoću pegle i pletenica!

Nekima najdraža tehnika spaja metodu s peglom za kosu i pletenice. Prvi je korak da kosu ispleteš u četiri pletenice, a zatim peglom prelaziš preko cijele duljine svake pletenice. Nakon toga raspusti pletenice i raščešljaj kosu!

Kako bi svaka od ovih tehnika bila što postojanija, ne zaboravi kao završni korak svoju novu frizuru vodenih valova učvrstiti lakom za kosu!

Možda vas zanima Šest jednostavnih frizura za koje će ti trebati samo jedan dodatak - kopča Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @kyliejenner

Komentari 0