Beauty
Lonac frizura

Trend frizure 2022.: Vratilo se šišanje na lonac, a slavne osobe ga obožavaju

  • Glumica January Jones zaigrala se i vratila se na frizuru iz djetinjstva
  • Međutim, nije jedina, takotvani „pot cut“ ili „lonac fruzura“ slavi svoj povratak
  • Trebamo li se bojati ili veseliti?

Glumica January Jones („Mad Men“) odlučila se za sasvim posebnu novu frizuru; lonac frizuru.

Frizura je doživjela svoj vrhunac u 1960-ima i od tada je osuđivana kao dječja frizura. Ali, čini se da se zvijezdama sviđa novi trend frizure, a Heidi Klum je također dala svoj curtain bangs stilizirati u bowl cut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Lonac frizura postaje bowl cut

Slavi svoj povratak i sada se zove bowl cut. Ali, bio je trend frizura na ženama u 1960., 1970. i 1980. Kod djece, a osobito dječaka u dobi od 2 do 5 godina, spada u kategoriju svevremenskih frizura. Ali, lonac frizure ponekad su se ušuljale na glave članova boy bendova 90-ih (sjeti se Nicka Cartera, Benjamina Boycea i Robbieja Williamsa).
Sada juriša na kanale društvenih mreža i pojavljuje se na glavama slavnih - January Jones, Miley Cyrus i Rihanna, sve nose ili su nosile lonac frizuru. 

Možda vas zanima 11 ideja za kratke frizure godine: Frizeri su nam otkrili najbolje Rubrika Beauty Beauty

Kojem tipu lica odgovara ova trendovska frizura?

Okruglo je moto frizure, na koji se treba malo priviknuti, jer je prednji dio kose začešljan ravno naprijed, a dio oko ušiju je otkriven. Ova trendovska frizura ne pristaje svakom tipu i definitivno ne svakom obliku lica.

Prednjače hipsteri, a pristaje i onima koji nose prevelike dominantne naočale. Intenzivne boje kose također se mogu dobro nositi s ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno sebi ne čine nikakvu uslugu, dok je veća vjerojatnost da će to učiniti četvrtasti i ovalni. 

Preduvjet za strukturu kose za klasičnu lonac frizuru je ravna kosa koja nije previše fina. Naime, tada se čelo previše izobliči i izgled se mijenja. Kovrče pretvaraju frizuru u vrlo jedinstvenu kratku frizuru, a kovrčavu glavu karakterizira volumen i ne mari za stroga pravila šišanja.

Možda vas zanima Jednostavne frizure: 7 frizura koje je lako održavati, a super su trendi u 2022. Rubrika Beauty Beauty

Važno: lonac frizura mora odgovarati osobi, što je osnovni uvjet. Ekstrovertno i šareno - super. Ako si u početku pomalo šokirana zbog povratka ove frizure, prvo se moraš naviknuti na izgled svoje glave u obliku lonca. Ovo je trend koji možda ne želimo nužno odmah oponašati, ali ćemo ga definitivno primijetiti!

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0