Beauty

11 ideja za kratke frizure godine: Frizeri su nam otkrili najbolje

  • Kratke frizure idealan su odabir za samouvjerene žene i sve one koje zapravo nemaju vremena (ili volje) baviti se stiliziranjem duge kose
  • Uvijek popularne, kratke frizure rezervirane za hrabrije, ali uz njih nije lako proći nezamijećeno
  • Uz nekoliko ideja izgled kose može se osvježiti u trenu, a ovisno o preferencijama to može biti pixie ili pak moderniji oblik fudbalereke, a frizeri su nam otkrili neke svoje tajne 

Kratke frizure najzahvalnije su rješenje za sve žene koje ne vole previše "petljanja" oko kose i njezinog održavanja. One su osim toga i uvijek popularne, a sigurno je i da uz njih žena ne može biti neprimijećena. 

Ipak se rijetke na nju odlučuju jer potrebna je posebna doza hrabrosti i volje. No, ona ubrzo postaje pravi statement dodatak snažne i samouvjerene žene. Osim toga, uz kratke frizure teško je imati bad hair day pa i nema brige oko toga kako je stilizirati. A za sve obožavateljice i one koje će to tek postati, postoji nekoliko načina na koje možemo osvježiti izgled kratke kose.

Kratka kosa u potpunosti otvara lice i ističe lice, posebno naglašavajući jagodice.

Dugu kosu zamijenile su kratkim frizurama Možda vas zanima Žene s tankom kosom preporodile su se kratkim frizurama. Pogledaj njihove odlične promjene! Rubrika Beauty Beauty

Razgovarali smo s frizerima koji su nam otkrili što to Hrvatice posebno vole, kakve kratke frizure najviše priželjkuju, ali i kako osvježiti izgled kose kratkim frizurama.

Kratke popularne frizure

Kad je riječ o kratkim frizurama, Hrvatice, izgleda, i nisu baš na prvoj liniji, jer najpopularnija kratka frizura i dalje je - bob. A za kraću kosu više se ipak odlučuju mlađe klijentice, poručuju nam iz zagrebačkoga frizerskog salona GT. Odluku ipak donose ranije, temeljeno na nekoj od fotografija koju su vidjele.

Pomlađivanje kroz kratku frizuru

A kratke je frizure i vrlo lako osvježiti. Ovakve frizure osobu lako pomlade, kako kažu iz salona GT, ali ipak je potrebno pripaziti. "Ako je krivo ošišano godine se lako mogu dodati, ali uz posebnu pažnju frizera i dobru frizure godine se mogu i skinuti. Ipak je i sve individualno sa svakom klijenticom", kažu iz PRIMEvisiona.

Kad je pak riječ o Hrvaticama, važnija nam je ipak stilizacija i boja kose više nego njezino rezanje. "Hrvatice su opreznije i pažljivije s kosom", objašnjava Ivan iz PRIMEvisiona. "Važno im je da im je frizura dugo postojana, vole je njegovati, a drastične promjene i nisu tako česte", dodaje. Zato iz GT salona kažu da takve frizure preporučuju svima koji su na takve promjene doista spremni.

Ideje za kratke frizure

"Pixie trend i nije toliko popularan kod nas, ali long bob, bob cut i koloracija, a osobito u kombinaciji sa zavjesa šiškama i onim najatraktivnijim - bangs, potpuno ravnima, sada su najtraženiji", kažu nam iz PRIMEvision salona. Zanimljiv je i pixie cut koji je proslavila Zoe Kravitz, ali i njegova kovrčava verzija. Osim potpuno kratke fizure od nekoliko milimetara, tu je i moderna fudbalerka ili pak undercut, a oni su svi u posebnom fokusu za one koje se odlučuju na kratku frizuru.

Kad je riječ o osvježavanju frizure i odlučivanja za kraću verziju, stilisti preporučuju deset ideja

1. Potpuno kratka frizura

Frizura od nekoliko milimetara, ona koja se stilizira mašinicomlako se održava i izuzetno je efektna.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Pixie 

Ako pak niste spremni za toliko drastični rez, tu je obožavana pixie verzija.

3. Pixie sa šiškama

Ove sezone šiške su jako tražene, a osobito zanimljivo izgledaju na kratkoj pixie frizure.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

4. Kovrčavi pixie

Kratku kosu moguće je i stilizirati na kovrčavu verziju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Letícia (@leticiacosta.__)

5. Kratka fudbalerka

Dužu je verziju, koja podsjeća i na fudbalerku, proslavila Úrsula Corberó poznatija kao Tokio iz serije La Casa del Papel

6. Duža fudbalerka

Fudbalerka je IN pa zašto se ne poigrati s njezinom dužom verzijom?

7. Kovrčava fudbalerka

Naravno, kovrčavi stajling dodaje posebnu čar čak i kad je fudbalerka u pitanju.

7. Undercut

Jedna je opcija i dodavanje undercuta na frizuru, odnosno brijanje donjeg dijela kose dok gornji ostaje duži.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

9. Kolorizacija

Osim šišanja, rješenje i je jednostavna kolorizacija kojom se već kratka kosa može osvježiti bez dodatnog kraćenja. Ivan iz PRIMEvisiona tako preporuča i pješčani ton boje koji je osobito popularan, a ističe i da boja skriva svoje trikove. "Toplija plava primjerice neutralizira podočnjake", otkrio nam je, što je posebno praktično čuti nakon što zaključuje da u njihov salon najviše dolaze klijentice s plavom bojom kose.

Plave su nijanse tako postale posebno popularne i omiljene među domaćim klijenticama, kažu nam, a osim toga, stilisti posebno preporučuju i pramenove.

10. Pramenovi

"Uz pramenove neke vrste dobiva se dimenzija zu kosi", objašnjavaju iz GT-a. Ako je kosa prirodno smeđa rješenje je njezino osvježavanje malo svjetlijim pramenovima. "Kad je riječ o pixie frizuri isto je najbolje rješenje ubaciti malo boje i pramenove oko lica", kažu nam iz PRIMEvision salona.

Oblik lica za kratku frizuru

Kad je riječ o obliku lica kojem najbolje pristaje kratka frizura, stilisti imaju svoja mišljenja. "Za okruglo lice ne preporuča se veći cut, ali mu pristaju zavjesa šiške. Četvrtastom licu odlično pristaje pixie, a srcolikom također šiške, ali i slojevito i postepeno šišanje. Frizura zapravo može sakriti mnoge nedostatke, ali i izvući i naglasiti ono najbolje", objašnjava Ivan iz PRIMEvisiona. Za održavanje kratkih frizura nije potrebno puno, kroz dva do tri tjedna dovoljno ju je malo prorijediti i šišati, ali ona je najjednostavnija za održavanje, zaključuju iz PRIMEvisiona.

Možda vas zanima 7 kratkih frizura koje će naglasiti tvoju ženstvenost i još te i pomladiti Rubrika Beauty Beauty

Kratka frizura - hrabra i odvažna, nikad ne izlazi iz mode, a s njezinim se verzijama jako lako poigrati. Samo ako si spremna na radikalnu, ali pozitivnu promjenu!

Photo: Shutterstock

Komentari 0