Beauty

Top 7 laganih SPF seruma i fluida koji ne ostavljaju masne tragove na licu

Kako sunčeve zrake postaju sve jače, još je važnije zaštititi svoju kožu od mogućih oštećenja. Proizvodi poput krema, fluida, sprejeva i stickova sa zaštitnim faktorom ne samo da mogu pomoći u zaštiti kože od štetnih UV zraka, zagađenja i raka kože, već dokazano djeluju i protiv pojave novih znakova starenja, a za svakodnevnu upotrebu najradije biramo lagane, nemasne formule u obliku seruma ili fluida s minimalnim SPF-om 50.

Možda vas zanima Najbolji proizvodi za zaštitu od sunca za one s masnom kožom sklonom aknama Rubrika Beauty Beauty

Fluidi i serumi sa SPF-om mogu zadovoljiti različite tipove kože i preferencije

Svi znamo da ako imaš kožu sklonu aknama, potraga za savršenim proizvodom za zaštitu od sunca može biti poput minskog polja. Neke formule će ti se možda činiti preguste, previše masne, previše mat ili nedovoljno mat. Iako bismo trebali koristiti proizvod sa zaštitom širokog spektra 365 dana u godini, pronalazak onog koji ti neće uzrokovati prištiće može zahtijevati nekoliko pokušaja, ali i pogrešaka.

Neki proizvodi mogu začepiti pore, što će zauzvrat pogoršati upalnu reakciju koja uzrokuje prištiće. Najlakši izbor su formule bez ulja, koje su obično nekomedogene, što znači da ne začepljuju pore. Što se tiče UV filtera, neki kažu da su mineralne opcije (s cinkovim oksidom i/ili titanijevim dioksidom) možda bolji izbor za kožu sklonu aknama, u usporedbi s kemijskim opcijama, ali, u konačnici, sve se svodi na cjelokupnu formulu određenog proizvoda. Međutim, dobro je znati da je cink općenito odličan sastojak za zdravlje kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corinna (@corihueb)

Možda vas zanima Viralni SPF korejskog brenda Beauty of Joseon sada je na top popustu koji se isplati iskoristiti! Rubrika Beauty Beauty

7 najboljih fluida i seruma za zaštitu kože lica od štetnih sunčevih zraka

Također, dodatni protuupalni sastojci, poput niacinamida i azelaične kiseline, mogu biti odlični u proizvodima za zaštitu od sunca. Ako je tvoja koža dehidrirana, dodatak hijaluronske kiseline ili drugih hidratantnih sastojaka također može biti od pomoći. Upamti, čak i najlaganiji fluidi i serumi sa zaštitnim faktorom stvaraju film na našoj koži kako bi nam pružili odgovarajuću zaštitu, stoga je čišćenje kože na kraju dana iznimno važno, čak i ako ne nosiš šminku. Isto tako, nemoj zaboraviti nanijeti SPF na lice bez obzira na to ima li tvoj puder zaštitni faktor ili ne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELLER (@meller)

Možda vas zanima Česta skincare nedoumica: Ako tvoj puder ima SPF, je li nužno nanijeti i kremu sa zaštitnim faktorom? Rubrika Beauty Beauty

Imajući sve ovo na umu, u nastavku ti donosimo top 7 fluida i seruma sa zaštitnim faktorom koji će biti odličan odabir za sve one koji žele lagani proizvod koji će štititi kožu lica tijekom cijelog ljeta, ali i ostatak godine. Tu su neke opcije naših omiljenih korejskih brendova, kao i jedna povoljnija opcija (za manje od 6 eura) iz drogerije - naći će se nešto za svakoga.

Skintegra Solar II SPF50 fluid s visokim zaštitnim faktorom

 | Autor: Foto: Skintegra (30,00 €)

SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+ PA++++

 | Autor: Foto: Beauty Garden (22,90 €)

Balea Beauty Expert zaštitni fluid za lice UV-Protection SPF 50

 | Autor: Foto: dm (5,95 €)

Možda vas zanima SPF-ovi u sticku odlični su za obnavljanje zaštite u hodu, a ovo je 7 najboljih Rubrika Beauty Beauty

Uriage Eau Thermale Bariesun fluid ultra SPF 50

 | Autor: Foto: dm (16,95 €)

L’ADRIA Sun fluid SPF 50+

 | Autor: Foto: dm (29,90 €)

Afrodita Professional Water-Light Shake Fluid SPF 50

 | Autor: Foto: Afrodita Cosmetics (31,92 €)

Možda vas zanima Colorescience je stigao i u Hrvatsku! Jedva čekamo probati viralni SPF koji mijenja boju Rubrika Beauty Beauty

House of Hur Weightless Sun Fluid SPF50+

 | Autor: Foto: Beauty Garden (22,90 €)

Photo: Instagram @laurenireland

Komentari 0