Beauty

Talijanska manikura jedan je od najljepših trendova koje želimo nositi

  • Talijanska manikura jedan je od najnovijih trendova iz svijeta manikure, a izgled se svodi na maksimalno približavanje laka za nokte kutikuli bez dodirivanja kože
  • Iako postoji već nekoliko godina, talijanska manikura tek je sada doživjela pravi procvat, a obožavaju je svi oni kojima su dugi nokti teški za postizanje i održavanje
  • Ovaj je izgled postao popularan zahvaljujući Alexandri Teleki koja je tehniku podijelila na TikToku

TikTok je već neko vrijeme kolijevka genijalnih beauty trendova, a posljednji u nizu koji nas je na prvu osvojio je talijanska manikura u paketu sa svim svojim prednostima, a koja će posebno oduševiti sve one koji teško postižu duge nokte.

Možda vas zanima Trajni lak i dalje je popularan. Istražili smo prednosti i mane geliranih i akrilnih noktiju Rubrika Beauty Beauty

Talijanska je manikura postala viralna zahvaljujući Alexandri Teleki, @thehotblendofficial na TikToku, a u videu s više od 6 milijuna, ova stručnjakinja demonstrira trik za koji kaže da se obično radi na noktima koji su kratki, četvrtasti ili četvrtasto ovalni, a jednako se može koristiti za klasičnu manikuru u punoj boji ili oslikane vrhove noktiju.

@thehotblendofficial Italian Nail Paiting Technique 🇮🇹🫶#buildergel #biab #gelnails #nailtech ♬ Sky Aesthetic - Tollan Kim

Što je talijanska manikura?

Prilikom lakiranja nokta, Alexandra se nastoji približiti kutikuli što je više moguće bez dodirivanja kože i koristi tanku četkicu za nokte natopljenu acetonom ili odstranjivačem laka za nokte kako bi stvorila prostor između svake strane nokta i samog laka. Iako minijaturan i gotovo neprimjetan, ‘brisanje’ ovog prostora između kutikule i laka na svakom rubu daje iluziju izduženog ležišta nokta, a zbog čega nokat u konačnici izgleda puno dulji nego što je.

Možda vas zanima Manikura kakvu je imala JLo na vjenčanju vjerojatno će postati veliki trend Rubrika Beauty Beauty

Aleksandra kaže da je ovu metodu koju neki zovu i mediteranskom manikurom prvi put vidjela u Milanu još prije nekoliko godina, iako tada nije bila ni približno toliko popularna kao što je danas.

Kako postići da kratki nokti izgledaju duže?

Talijanska manikura najučinkovitija je na širim noktima koji se ‘lepezasto šire’ ili pak imaju strane koje nisu ravne ili paralelne, a može jako dobro izgledati na kratkim noktima, iako nije nužno ograničena na određeni oblik nokta. Ista se tehnika može primijeniti i na zaobljenim i četvrtasto-ovalnim noktima. Aleksandra je napomenula i da je ova metoda posebno popularna među klijentima koji imaju užurban život ili posao na kojem bi dugi nokti mogli biti nepraktični.

 | Autor: Instagram @nailsbymets Instagram @nailsbymets

Može li se talijanska manikura napraviti s bilo kojom vrstom laka?

Ovaj se izgled jednako usješno može postići korištenjem tradicionalnog gela kao i običnog laka za nokte. Na TikToku, Alexandra uglavnom koristi gel lak za ugradnju koji je izdržljiviji od uobičajenog laka za nokte, a napomenula je da je kod geliranja potrebno izbjegavati bilo kakvu toplinu (kao što su dugo, vruće tuširanje ili kupka, saune i slično) prva 24 sata, jer je gelu potrebno duže vrijeme da se potpuno stvrdne. To bi, dodaje ona, mogao biti jedan od glavnih razloga zašto gel možda neće trajati koliko bi trebao. Također je važno održavati svoje zanoktice i ruke hidratiziranima korištenjem ulja i krema svakodnevno jer će se tako spriječiti podizanje i manikura održati u savršenom stanju.

Mliječni nokti Možda vas zanima Mliječni nokti zaokret su klasične nude manikure, a odobrile su ih i slavne osobe Rubrika Beauty Beauty

Ima li talijanska manikura ikakvih nedostataka?

Iskreno, ponekad ovakva manikura može izgledati nedovršeno jer, kako nokat počinje rasti, bočne stijenke mogu početi izgledati neuredno.

 | Autor: Instagram @jennygr Instagram @jennygr

Kako napraviti talijansku manikuru kod kuće?

Za najbolje rezultate, uvijek je najbolje posjetiti stručnjaka koji je vrlo vjerojatno dobro upućen u ovu tehniku lakiranja noktiju, no ako netko želi sam isprobati ovaj trik, najbolje je to učiniti tradicionalnim lakom za nokte koji se lako može ukloniti acetonom ili odstranjivačem laka za nokte. Stručnjaci za nokte općenito nisu ljubitelji DIY geliranja noktiju iz brojnih razloga, uključujući mogućnost razvoja alergija ako gel s vremenom dotakne kožu pa od njih gotovo nikada nećete čuti savjet da nokte sami gelirate.

Photo: Instagram @nailsbymets

Komentari 0