Beauty
Baby french manikura

Voliš li diskretne boje, zaljubit ćeš se u baby french inačicu francuske manikure

  • Francuska je manikura kao jedan od najvećih trendova 90-ih i ranih 2000-ih napokon dobila svoju elegantniju i moderniju varijantu
  • Baby french kao moderna inačica francuske manikure dolazi u kombinaciji baze u prirodnoj nijansi nokta i super tankog vrha blago suženog niz stranu nokta zbog čega nokti vizualno djeluju duži i ljepše oblikovani
  • Zahvaljujući tome što se kao baza koristi nijansa koja odgovara boji tvog nokta, uz baby french će izrast biti puno manje vidljiv pa ćeš produžiti vrijeme između dva odlaska u salon

Oni koji su upoznati s trendovima i estetikom 90-ih, na sam spomen francuske manikure sjetit će se dugih noktiju istaknutih bijelim debelim vrhom koji su, srećom, ostali u prošlosti, no francuska manikura s modernim pomakom, popularno nazvana baby french jedna je potpuno druga priča, puno ukusnije i sofisticiranije estetike pa ne čudi da ju obožavaju i Rosie Huntington-Whiteley i Bella Hadid. A ako voliš pastelne nijanse, bez imalo dvojbe će se svidjeti i tebi.

Možda vas zanima Status klasika stekli su s razlogom! Ovo je 10 najprodavanijih nijansi Chanel lakova za nokte Rubrika Beauty Beauty

Manikerka Harriet Westmoreland među prvima je koja je nekadašnji, passé, look odlučila pretopiti u privlačniju i moderniju varijantu. Baby french je moderan pogled na tradicionalnu francusku manikuru, s bijelim vrhom lakiranim što je tanje moguće, dok je također blago sužen niz stranu nokta. Može ga se prilagoditi tako da nokat ima izduženiji i ljepši oblik, super je jednostavan za održavanje, nosiv u apsolutno svim prilikama, a zbog baze u prirodnoj boji nokta možeš produžiti vrijeme između dva posjeta salonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Ako su ti nokti inače skloni pucanju pa su ti oni dugački nedosanjani san, obavezno isprobaj ovaj trend jer baby french odlično izgleda na svim duljinama noktiju, a ne samo na dugim. Dapače, Harriet čak i preferira izgled na kratkim i meko oblikovanim četvrtastim noktima na kojima, vjeruje, ova manikura najbolje izgleda.

Možda vas zanima Preslatka jagoda manikura savršena je za ljeto! Rubrika Beauty Beauty

Baby french slobodno možeš probati napraviti i sama, ali moraš biti svjesna da ovakav stil zahtijeva izrazito mirnu ruku i određenu dozu talenta te da ne tolerira neuredne vrhove ili lakiranje. Ako si odlučna u namjeri da ga isprobaš, obavezno prvo vježbaj sam postupak izrade i strpljenje. 

Prvi je korak svakako pronaći pravu baznu nijansu. Baš kao i kod tonirane hidratantne kreme ili podloge, najbolje će izgledati ona koja je najsličnija tvojoj prirodnoj nijansi nokta, a nemoj se ustručavati ni pomiješati dvije nijanse laka kako bi dobila onu savršenu.

Možda vas zanima Beauty tretmani koji su nam ovo ljeto na checklisti Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JASMIN (@basecoatstories)

Da bi ti nokti izgledali besprijekorno njegovano kako baby french i zahtijeva, nježno izrašpaj nokte dok ne budu savršeno glatki, poguraj i odreži višak kožice, a nakon lakiranja nokte obavezno premaži nadlakom i pusti da se dobro osuše prije nego išta počneš raditi. Ako su ti boje draže u ove klasične i nježne kombinacije, slobodno eksperimentiraj s različitim bojama na vrhovima.

Photo: Instagram@harrietwestmoreland

Komentari 0