Beauty
spf sprej

Ovi SPF sprejevi olakšavaju ponovno nanošenje zaštite od sunca, a makeup ostavljaju netaknutim

  • Budući da je SPF potrebno ponovno nanositi tijekom dana, ako nosimo šminku, ovi sprejevi za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom savršeno su rješenje
  • Osim što će obnoviti zaštitu od sunca, koži našeg lica će dati predivan sjaj i blistavost
  • Koža lica bit će zaštićena od sunčevih zraka, a naš makeup jednako postojan!

Nanošenje kreme za zaštitu od sunca jedan je od najvažnijih dijelova brige o koži koju moramo zaštititi te spriječili oštećenja koja mogu izazvati preuranjeno starenje kože, hiperpigmentaciju, a u najgorem slučaju i rak kože.

Kako s dolaskom toplijih mjeseci, sve više vremena provodimo vani te se puno više izlažemo suncu, potrebno se i adekvatno zaštititi od sunca. Uz obavezno korištenje kreme za zaštitu od sunca, u svakodnevnoj makeup i skincare rutini odlično će nam poslužiti i sprejevi za zaštitu od sunca koji sadrže SPF.

spf sprej | Autor: Instagram @cassandra.cadwell Instagram @cassandra.cadwell spf sprej

Sprejevi sa SPF-om idealno su rješenje za ponovno nanošenje zaštite od sunca tijekom dana, posebno ako nosimo makeup.

Kako sprejevi sa SPF-om funkcioniraju?

Sprej s SPF-om ne bi trebao zamijeniti našu klasičnu kremu sa zaštitnim faktorom, već ga možemo smatrati posebnim dodatkom i završnim korakom u našoj rutini, osobito ako je riječ o spreju za setiranje makeupa sa SPF zaštitom.

spf sprej | Autor: Instagram @larocheposay Instagram @larocheposay

Potrebno je izabrati i formulu koja sadrži visoki SPF, 30 ili više, a prilikom odabira spreja s SPF-om, možemo obratiti pozornost i na druge sastojke u formuli kako bismo shvatili koja će najbolje odgovarati našem tipu kože, primjerice, matirajuću formulu za masnu kožu ili hidratantnu za suhi tip kože.

La Mer Moisturising Soft Cream Možda vas zanima La Mer je lansirao novu verziju svoje kultne kreme Moisturizing Soft Cream, s poboljšanom formulom Rubrika Beauty Beauty

Kako nanijeti sprej sa SPF-om?

SPF sprej možemo smatrati završnim korakom naše skincare ili makeup rutine, koji onda možemo, po potrebi, ponovno nanositi tijekom dana. Prije apliciranja šminke, a nakon kreme za lice, potrebno je nanijeti i klasičnu kremu sa zaštitom protiv sunca. 
Sprej na kraju nanosimo jednostavnim sprejanjem lica, s bočicom udaljenom 15-20 cm od lica pažljivim pokretima kako bismo sprej ravnomjerno nanijeli na sve dijelove.

spf sprej | Autor: Instagram @ktberohn Instagram @ktberohn spf sprej

Kako bi obnovila SPF zaštitu bez stvaranja masnog filma i uništavanja makeupa ako ga nosiš, isprobaj ove sprejeve za lice sa SPF-om!

Garnier Ambre Solaire Over Makeup Super UV zaštitna maglica SPF50

Ova odlična opcija po pristupačnoj cijeni posebno je dizajnirana za nanošenje preko šminke, ali se također može nositi i ispod makeupa, kao i na plaži. Formula ove zaštitne maglice sa SPF-om 50 obogaćena je hijaluronskom kiselinom te će savršeno osvježiti kožu.

spf sprej | Autor: lookfantastic.com lookfantastic.com Garnier Amber Solaire, Over Makeup Super UV zaštitna maglica, (9,45 eur)

Vichy Ideal Soleil hidratantna maglica SPF50

Hidratantna maglica iz Vichyja sa SPF-om 50 visoke je zaštite te u potpunosti nevidljiva, a posebno je namijenjena osjetljivoj koži. Koža je iznimno hidratizirana, a formula obogaćena glicerinom osigurava optimalnu hidrataciju tijekom cijelog dana. Obnavljajuća i umirujuća formula sadrži Vichy termalnu spa vodu i ublažavajuće sastojke.

spf sprej | Autor: feelunique.com feelunique.com Vichy, Ideal Soleil hidratantna maglica, (sad 19,15 eur)

Clarins Sun Care vodena maglica SPF50

Clarins Sun Care vodena maglica ima 93% prirodnih sastojaka, a formula je obogaćena s organskim ružinim uljem koje učvršćuje barijeru kože te uljem lješnjaka koje sprječava isušivanje.

spf sprej | Autor: makeup.hr makeup.hr Clarins, Sun Care vodena maglica, (40,73 eur)

La Roche-Posay Anthelios osvježavajući sprej za lice s mat efektom SPF 50

Lagani osvježavajući sprej za lice La Roche-Posay Anthelios sadrži SPF 50 te učinkovito štiti kožu od UV zračenja i daje joj lakoću i svježinu termalne vode. Može se nanositi bilo kada tijekom dana, brzo se upija i ostavlja ugodan osjećaj na licu. Pogodan je i za osjetljivu kožu lica sklonu intoleranciji prema suncu.

spf sprej | Autor: Notino Notino La Rocjhe-Posay, Anthelios sprej, (13,30 eur)

Kate Somerville UncompliKated SPF sprej za setiranje šminke SPF 50

Ovaj sprej sa SPF-om odlično će funkcionirati i na masnoj koži te ga možemo nanositi preko šminke bez straha da će nam se lice zamastiti. Lagano će zamatirati kožu, no neće izgledati suho, zahvaljujući formuli obogaćenoj hijaluronskom kiselinom.

spf sprej | Autor: Nordstrom Nordstrom Kate Somerville, UncompliKated SPF sprej za setiranje šminke, (43,99 eur)

Avène Sun Sensitive zaštitna magla SPF 30

Avène Sun Sensitive zaštitna maglica štiti stanice od fotostarenja i slobodnih radikala bez potrebe razmazivanja. Zahvaljujući sadržaju Avène termalne vode, smiruje i omekšava osjetljivo lice te ga čini baršunasto glatkim. Pruža širok spektar zaštite od UV zračenja i ne ostavlja masni film na koži, a pogodan je za korištenje na licu, tijelu i kosi.

spf sprej | Autor: Notino Notino Avène, Sun Sensitive zaštitna magla, (20,00 eur)

tonirana krema sa SPF-om Možda vas zanima Tonirane kreme sa SPF-om zaglađuju i štite kožu - ovih 7 vrijedi isprobati Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @cassandra.cadwell

Komentari 0