Beauty

Skadinavski plava: ovako obojeni pramenovi djeluju vrlo prirodno i štede kosu od kemikalija. Idealni su za ljeto

  • Sunce je zasjalo punim sjajem, koža nam postaje tamnija, a kosa dobiva predivne, osunčane pramenove
  • Takvi, osunčani pramenovi najviše se ističu na svijetloj kosi kakvu najčešće imaju skandinavske djevojke 
  • Upravo Skandinavke i njihovi svijetli, gotovo bijeli pramenovi koji nastanu ljeti, dok borave na sunčanom Mediteranu, glavna su inspiracija za novi trend u bojenju kose
  • Pročitaj također: Ljeto i plava kosa su odličan spoj, a evo kojih 5 plavih boja će se nositi ovoga ljeta

Znakovi da smo cijelo ljeto proveli vani, na suncu, zasigurno su preplanuli ten i kosa koju je, za nijansu ili dvije na nekoliko pramenova, posvijetlilo sunce. Takvi, prirodno posvijetljeni pramenovi, najviše se mogu primijetiti na prirodno svijetloj, odnosno plavoj kosi čiji pramenovi ljeti postaju gotovo bijeli. Skandinavske djevojke, Norvežanke, Šveđanke, Dankinje najviše su blagoslovljene takvom kosom pa je, upravo njima, inspiriran trend u bojenju kose koji će obilježiti ovo ljeto. 

 | Autor: Instagram @hoskelsa Instagram @hoskelsa Foto: Instagram @hoskelsa

Naime, ovaj se trend naziva scandi blonde, odnosno skadinavski plava i zapravo mu je cilj imitirati, odnosno postići svijetle, gotovo bijele, pramenove koje bi inače dobili dugotrajnim boravkom na suncu. Dakle, ovo nisu tipični pramenovi koji se rade na svim razinama kose već se baziraju na one dijelove do kojih sunce najviše dopire, a to su pramenovi uz lice te gornji sloj kose i pritom su vrlo tanki i suptilni. Ovako pažljivo probrani pramenovi, i manji broj njih koji će biti obojeni, su manje i agresivni od potpunog bojenja i poštedniji za zdravlje kose. 

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf Foto: Instagram @matildadjerf

Ovakvi pramenovi lijepo će uokviriti lice te mu dati svjež i zdrav izgled, a sama će kosa izgledati voluminoznije, odnosno punije. Skadinavski plavi pramenovi odlično će pristajati i osobama tamnije puti, odnosno onima s tamnom kosom, ali tada cilj neće biti napraviti jako svijetle, bijele pramenove već one koji odgovaraju tonu kose. Tu će se najčešće raditi o pramenovima u nijansama karamele.

Photo: Instagram @matildadjerf

Komentari 0