Beauty

Ljeto i plava kosa su odličan spoj, a evo kojih 5 plavih boja će se nositi ovoga ljeta

  • Gotovo svaka djevojka koju poznajemo je barem jednom u životu poželjela biti plavuša - tijekom ljeta
  • Nećemo ulaziti u to zabavljaju li se plavuše bolje od ostalih djevojaka, ali ozbiljno razmišljamo o posvjetljivanju kose
  • Ako razmišljaš o plavoj boji kose, donosimo pet nijansi koje će biti veliki hit tijekom ljeta 2024. godine

Ima neka magnetska privlačnost u plavoj boji kose i ljetu, kao da ne mogu biti jedno bez drugoga. Zaista je malo stvari koje toliko želimo promijeniti na sebi kao posvijetlili kosu s dolaskom ljeta, a čini nam se da nismo jedine. Sam pronalazak idealne nijanse plave boje kose može biti izazov s obzirom na to da se s plavom bojom kose može mnogo eksperimentirati i igrati.

 | Autor: Instagram @hollywilloughby Instagram @hollywilloughby Foto: Instagram @hollywilloughby

Od medeniji plavih pramenova koji će licu dati svježinu do gotovo bijele kose, nijansi plave kose je zaista mnogo. Ipak, kako bi znala koja je nijansa najbolja za tebe, bilo bi dobro da se konzultiraš sa svojom frizerkom jer tonovi plave boje različito pristaju različitim tonovima kože. Donosimo pet plavih boja kose koje će biti najpopularnije ovoga ljeta.

Baby plava boja kose

Ovu boju bismo najbolje opisali kao boju kose s kojom se prirodne plavuše rađaju i imaju kao djevojčice. Ona je suptilna, svijetla i u sebi ima lagane zlatne tonove. Također, ova boja plave kose idealna je za sve one djevojke koje imaju prirodno svijetlosmeđu boju kose. 

Sofia Richie Grainge | Autor: Instagram @sofiarichiegrainge Instagram @sofiarichiegrainge Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

Platinasto plava boja kose 

Ne znamo je li nas ovo veseli ili rastužuje, ali platinasto plava boja će biti ljetni trend. I da, mislimo na Marilyn Monroe boju kose. Naime, platinasto plava je ledena nijansa plave kose, a ona lijepo stoji ovalnim, četvrtastim oblicima lica i uz svijetli ten. Izazov će biti održavati platinasto plavu boju, ali vjeruj svome frizeru. 

 | Autor: Instagram @dompellihair Instagram @dompellihair Foto: instagram @dompellihair, platinasto plava boja kose

Bež plava boja kose

Riječ je o puderstom tonu koji kosi daje dubinu i teksturu. Ovo je boja koja će lijepo odgovarati tamnoputijim i preplanulim djevojkama, kao i svim onima koje žele biti plavuše, ali nisu sigurne je li plava boja kose za njih.

 | Autor: Instagram @orkunbaykut Instagram @orkunbaykut Foto: Instagram @orkunbaykut, bež plava boja kose

Latte plava boja kose

Ovu boju kose bismo opisali kao kavu s mlijekom s nekoliko kapi vanilije. Riječ je o svijetlo smeđoj boji kose u koju se doda nekoliko plavih pramenova za svježinu. Ova boja izgleda lijepo na svim tipovima kože, a efekt se dobije s balayage tehnikom.

 | Autor: Instagram @charlotte.cole.hair Instagram @charlotte.cole.hair Foto: Instagram @charlotte.cole.hair, latte plavuša

Bakreno zlatna plava boja kose

Ako si uživala u bakreno crvenoj kosi tijekom jeseni i zime, stiglo je vrijeme za bakreno zlatnu (plavu) boju kose. Riječ je o boji koja laska svakom tenu, a zbog svog sjaja podsjeća na zlato koje je potopljeno pod morem. 

 | Autor: Instagram @courtneydoeshairr Instagram @courtneydoeshairr Foto: Instagram @courtneydoeshairr, bakreno zlatna boja kose

 

Photo: Instagram @courtneydoeshairr

Komentari 0