Beauty

7 brzinskih frizura za ljeto: popularne su, a kosu drže na mjestu bez puno uloženog truda

  • Frizure koje nosimo ljeti posebno su važne jer tada najviše u obzir trebamo uzeti temperature, odnosno paziti da nam ispod kose ne bude vruće te da nam kosa ne smeta na licu
  • Osim što trebaju biti praktične, ljetne frizure ne smiju nam oduzimati previše vremena za slaganje kako bismo to dragocjeno vrijeme mogli posvetiti zanimljivijim aktivnostima 
  • Na sreću, takvih frizura ima mnoštvo, a mi smo izdvojili sedam koje ćemo napraviti začas, a pritom izgledati sređeno
  • Pročitaj također: Jennifer Aniston je osvježila svoj bob i za ljeto odabrala nezahtjevnu, ali chic varijantu

Kako bismo si tijekom ljeta što više olakšali život na visokim temperaturama, važno je odabrati frizuru koja će u potpunosti ili barem dijelom, maknuti kosu s lica, vrata i leđa. Osim što ta frizura treba biti funkcionalna, važno nam je da bude i lijepa, odnosno da ju možemo nositi u raznim prilikama, od onih svakodnevnih do onih za koje se trebamo malo više dotjerati. 

Frizura koje su baš to - funkcionalne, lijepe, ali i jednostavne za napraviti, ima mnoštvo, a mi smo izdvojili njih sedam koje ćeš moći nositi baš svaki dan. 

Začešljana punđa

Kada je vani jako vruće, želimo jednu stvar - maknuti kosu s lica i vrata. Začešljana punđa idealna je frizura za to jer nam je kosa podignuta i potpuno začešljana unazad kako nam niti jedan pramen ne bi smetao. Također, super je rješenje kada nam kosa baš i nije čista, a nemamo ju vremena oprati jer je za njenu izradu ionako potrebno dosta laka ili ulja za kosu. 

 | Autor: Instagram @cicinista_ Instagram @cicinista_ Foto: Instagram @cicinista_

Prirodno osušena kosa

Na cijelom ovom popisu, ovo je zaista najjednostavnija frizura i za nju nije potrebno raditi apsolutno ništa osim oprati kosu. S obzirom na to da nam tijekom ljeta ne pada napamet dodatno se grijati različitim uređajima za stiliziranje kose osim ako to nije apsolutno nužno, nakon što operemo kosu, samo ćemo višak vode upiti ručnikom i ostaviti ju da se prirodno osuši na toplom zraku. 

 | Autor: Instagram @lucywilliams02 Instagram @lucywilliams02 Foto: Instagram @lucywilliams02

Polupodignuta kosa 

Kada nismo raspoloženi za frizure s potpuno podignutom kosom, ali svejedno želimo maknuti kosu s lica, možemo se odlučiti na onu polupodignutu. Za ovu frizuru ćemo zadnje slojeve kose ostaviti raspuštene, a prednje pramenove ćemo povući prema nazad i obuhvatiti ih kopčom ili ih gumicom zavezati u malu punđu ili rep. 

 | Autor: Instagram @mmequeenb Instagram @mmequeenb Foto: Instagram @mmequeenb

Frizura s maramom

Frizure s maramama mogu biti razne, a najjednostavnija je ona u kojoj kosu ostavljamo potpuno raspuštenom, a oko glave zavežemo maramu koja tada zapravo ima funkciju kape koja tjeme i dio čela štiti od sunca. Naravno, odlična je i za micanje kose s lica bez previše truda. 

 | Autor: Instagram @iesagrasielly Instagram @iesagrasielly Foto: Instagram @iesagrasielly

Wet look

S obzirom na to da mokra kosa nije nikakav problem na visokim ljetnim temperaturama, wet look je također odlična frizura koju možemo isfurati za toplih dana. Baš kao i začešljana punđa, ova je frizura odlična za one dane kada nam kosa nije potpuno čista jer su za nju potrebne velike količine proizvoda poput gela ili ulja za kosu.

Wet look ćemo postići tako što ćemo na kosu nanijeti obilnu količinu proizvoda kako bi se formirale kovrče ako ih imamo ili ju blago začešljati unazad. Ova će frizura najbolje pristajati onima čija kosa ne prelazi dužinu ramena.

 | Autor: Instagram @dimitrishair Instagram @dimitrishair Foto: Instagram @dimitrishair

Frizura s kopčom 

Frizura s kopčom zaista je jednostavna i smatramo kako za nju ne treba previše objašnjenja. Za ovu frizuru kosu je jednostavno potrebno pokupiti u niski rep pa ju podići prema glavi i obuhvatiti kopčom. Jednostavnije ne može! 

 | Autor: Instagram @angelina.lilienne Instagram @angelina.lilienne Foto: Instagram @angelina.lilienne

Riblja kost

Iako riblja kost na prvu djeluje komplicirano, vjeruj nam, uz malo vježbe ćeš se brzo ispraksirati i ovu frizuru napraviti za taj čas. Riblja kost odlična je jer će ti izdržati cijeli dan bez previše brige o popravcima ili pramenovima koji ispadaju van. Također, možeš sama odrediti koliko želiš zategnuti pletenicu i početi ju plesti pri vrhu glave kako bi bila zategnutija ili u ravnini s ušima kako bi bila opuštenija. 

 | Autor: Instagram @angelina.lilienne Instagram @angelina.lilienne Foto: Instagram @angelina.lilienne

Photo: Instagram @angelina.lilienne

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450