Beauty
Balayage kosa

Ova 3 balayage trenda su 'out', u proljeće 2024. ova 3 su 'in'

  • Balayage može posvijetliti kosu, a čak joj i dodati volumen
  • Međutim, trendovi bojenja kose se mijenjaju, pa je tako i ovaj popularni trend podložan promjenama prema godišnjim dobima 
  • Otkrit ćemo ti koja su 3 balayage trenda bojanja pramenova 'out' ovog proljeća, a koja su 3 'in'

Ako razmišljaš o promjeni boje kose, najvjerojatnije ćeš od svog frizera čuti preporuku za balayage look, a vjerojatno si i ti već razmišljala o tome. Međutim, postoje trendovi koji dolaze i prolaze svake sezone u balayage tehnici bojanja kose . Otkrit ćemo ti najtoplije varijante za proljeće 2024. godine. 

Balayage trendovi u proljeće 2024. godine

Out: Pepeljasto sivi balayage

In: 'Grey blanding' (u slobodnom prijevodu: 'stapanje sijedih')

Najčešći način bojanja je korištenje svijetlosmeđih ili plavih pramenova u balayageu za prirodno posvjetljivanje kose - po mogućnosti u pepeljastim, hladnim nijansama. Ovaj je trend sada podignut na potpuno novu razinu zahvaljujući stapanju sive boje. Nijansa sive je namjerno odabrana za istaknute dijelove. To ima nekoliko prednosti: s jedne strane, možeš dati kosi još hladniji dodir nego s pepeljastim nijansama. Ako već imaš prirodno pepeljastu boju kose, sijedi pramenovi zapravo su savršen izbor, budući da se dvije hladne nijanse savršeno nadopunjuju. A s druge strane, tehnika se može koristiti za prikrivanje sijedih vlasi, ako to, naravno, želiš.

Out: Balayage u dužinama

In: Balayage s 'ring light' efektom

Klasični balayage koncentrira se na donju polovicu kose. Čak i ako staviš nekoliko pramenova izravno na korijen, većina boje završava u dužinama za prirodni gradijent boje. Ali, kombinacija balayagea i tzv. „ring light“ efekta trenutačno je jako popularna. To je tehnika bojanja s kojom se postiže učinak prstenastog svjetla. Dok se pramenovi obično obrađuju što je finije i diskretnije moguće na korijenu, sada se oko lica koriste širi pramenovi. Namijenjeni su da uokviruju lice i daju mu sjaj. Prednost kombiniranja obje tehnike bojanja je u tome što rezultat izgleda što je moguće homogeniji. Također privlači fokus na lice – i obožavamo ga!

 

Možda vas zanima Imaš tanku i visoko poroznu kosu? Evo kako bi se o njoj trebala brinuti Rubrika Beauty Beauty

Out: Efekt posvjetljivanja

In: 'Nevidljivi' efekt

Kada radiš balayage, možeš odabrati boju koja je do tri nijanse svjetlija od tvoje prirodne boje kose. To osigurava maksimalan učinak izbjeljivanja. Ipak, trenutačno je vrlo popularna nešto suptilnija verzija. Sve što trebaš učiniti jest odabrati nijansu koja je za jedan ton svjetlija od tvoje prirodne boje kose. Fokus nije na posvjetljivanju kose, nego na dodavanju pokreta i dimenzija. Tako kosa dobiva i optički više volumena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson)

Možda vas zanima “It” brend brojnih hairfluencerica sada je kreirao i šampon za suho pranje koji je poput maglice za kosu Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @chelseahaircutters

Komentari 0