Beauty

Šiške u stilu Audrey Hepburn moderna su posveta glamuroznom klasiku - i obožavamo ih!

  • Audrey Hepburn jedna je od najutjecajnijih stilskih ikona svih vremena u čijim modnim odabirima, ali i beauty lookovima žene diljem svijeta već desetljećima pronalaze inspiraciju
  • Posljednji veliki trend su Hepburn šiške - kraće dužine do sredine čela, ravne i nježno zabačene na jednu stranu, a ove godine dolaze u osvježenom izdanju
  • Zoë Kravitz, Florence Pugh i Bella Hadid vodeće su predstavnice ovog trenda, a evo i kako ih održavati Hepburn šiške i kome će uvjerljivo najbolje pristajati

Audrey Hepburn je kao žena koja je popularizirala malu crnu haljinu i balerinke odgovorna za nekoliko modnih trendova. Ova, jedna od najutjecajnijih stilskih ikona, žene diljem svijeta inspirira još otkako je u onoj kultnoj haljincii zablistala u 'Doručku kod Tiffanyja' i ne samo svojim modnim odabirima, već i frizurama koje je obožavala nositi pa su tako posljednji veliki trend upravo Hepburn šiške. A kada kažemo Hepburn šiške, mislimo na šiške kakve će velika većina ljudi povezati upravo s njom i kakve je nosila na vrhuncu filmske karijere i u filmu 'Praznik u Rimu' - kraće dužine do sredine čela, ravne i nježno zabačene na jednu stranu. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iako je upravo Audrey zaslužna za ovaj trend, Hepburn šiške su moderna interpretacija jedne od najslavnijih frizura zlatnog Hollywooda upotpunjena šiškama sa strane i razdjeljkom po strani. Frizeri su kultnu fizuru modernizirali dodajući joj puno više slojeva te je čineći oštrijom i paperjastijom nego što je bila u originalnoj verziji.  

prozirne šiške Možda vas zanima Lepršave prozirne šiške najnoviji su trend u frizurama sa šiškama koji želimo isprobati Rubrika Beauty Beauty

Budući nam je ove godine stiglo mnogo trendova inspiriranih 90-ima, ne iznenađuje da su se vratile i Hepburn šiške koje su tih godina posljednji put bile iznimno popularne (sjetimo se samo Drew Barrymore i Natalie Portman), a danas ih rado nose brojne slavne ljepotice poput Zoë Kravitz, Florence Pugh i Belle Hadid.

 | Autor: Instagram @bellahadid Instagram @bellahadid

Kome Hepburn šiške najbolje pristaju?

Jedan od vodećih razloga za njihovu popularnost definitivno je i taj što izazivaju dramatičan učinak bez šišanja puno kose. Već one same po sebi dovoljne su da u ogledalu ugledamo novu osobu, a k tome nam dopuštaju da se igramo s arhitekturom lica uravnotežujući premalo lice u donjem dijelu ili pak stvaranjem efekta širenja na uskom licu.

Nosimo li ih na pravi način, baš kao i sve druge šiške lako mogu poboljšati gotovo svaki oblik lica, a uvjerljivo će najbolje pristajati  ženama ovalnog ili srcolikog lica. Frizura će s njima uvijek izgledati stilizirano i moderno, a k tome imaju i dobre šanse da nas pomlade. 

 | Autor: Instagram @zoeisabellakravitz Instagram @zoeisabellakravitz

Govoreći o zahtjevnosti oblikovanja, najlakše će iz održavati žene tanke i srednje guste kose, svakako ravne, a izbjegavati bi ih trebale jedino žene kojima kosa uz lice raste u onaj dobro poznati i nerijetko iritantni zvrk, budući da on odnosno njegov smjer zna biti toliko uporan i postojan da nema tog proizvoda koji bi mu pomrsio planove. 

Možda vas zanima Kratka kosa nije za svakoga, ali srednjoj svi mogu dati šansu, evo 9 frizura za inspiraciju Rubrika Beauty Beauty

Kako oblikovati Hepburn šiške

Malo tko prilikom odabira frizure u obzir uzima svoj tip kože, no kada su ovakve šiške u pitanju, to je nešto o čemu bi svatko trebao razmišljati, budući će ih puno teže održavati osobe s masnom kožom. Vrijedi naglasiti i to da masna koža nije razlog da netko od njih odustane, s obzirom na to da se danas na tržištu može pronaći dovoljno kvalitetnih proizvoda koji će doskočiti ovom problemu, ali dobro je imati na umu da će ženama s masnom kožom održavanje ovakvih šiški biti malčice zahtjevnije no ostalima.

Prvi korak u stiliziranju je nanijeti sredstvo za zaštitu od topline, a zatim osušiti kosu fenom odmah nakon pranja. Dok se suši kosu, šiške četkamo u onom smjeru u kojem želimo da idu, a za kraj ih možemo učvrstiti lakom kako bi ostale što postojanije i kako se ne bi razdvajale. 

Hepburn šiške možemo i fejkati

Florence Pugh | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Florence Pugh

Ono što je dobra stvar kod ovog trenda je što ne moramo nužno ošišati kosu da bismo ga isprobali, a najbolji dokaz je look koji je  Florence Pugh prošetala na dodjeli Oscara. Naime, vezanjem kose u rep ili punđu i začešljavanjem kose prema naprijed, krajeve možemo zagladiti u 'šiške'. Dakako, još jedna opcija su i umjetne šiške koje jednostavno možemo zakačiti i nositi kad kog se zaželimo ovog izgleda. 

Photo: Instagram @ninapark

Komentari 0